Sortowanie
Źródło opisu
Biblioteka Muzeum Narodowego
(55)
Forma i typ
Książki
(55)
Dostępność
dostępne
(52)
tylko na miejscu
(3)
wypożyczone
(1)
Placówka
Magazyn
(52)
Księgozbiór podręczny
(3)
Dział
(1)
Autor
Paprocka-Gajek Joanna
(4)
Dumanowski Jarosław (1967- )
(2)
Graul Richard (1862-1944)
(2)
Marciszuk-Jabłońska Teresa (1953- )
(2)
Meyer Alfred Gotthold (1864-1904)
(2)
Philippe Joseph (1919-2006)
(2)
Pągowska Katarzyna
(2)
Sujecka Anna O
(2)
Zgodzińska-Wojciechowska Beata
(2)
Łozińska Maja
(2)
Łoziński Jan
(2)
Adamowski Jan Antoni (1948- )
(1)
Bach Ivan (1910-1983)
(1)
Bahloul Joelle (1951- ). Kuchnia żydowskiej diaspory na świecie
(1)
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Beckmann Inke (1981- )
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Bielak Agata (1983- ). Motywacje ludowych nazw potraw z kartofli
(1)
Borowiak Stanisław
(1)
Bracha Agnieszka
(1)
Brozova Jarmila (1923-2012)
(1)
Bruderle Nicole
(1)
Comisso Durdica
(1)
Dahlback Lutteman Helena (1944-1997)
(1)
Dry Graham
(1)
Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
(1)
Dynner Glenn (1969- ). Karczma żydowska od kuchni? Historia w skrócie
(1)
Dziewulska Joanna (1985- )
(1)
Eberle Martin (1968- ). Salt - the white gold staged on the dinner table
(1)
Eberle Martin (1968- ). Sól - białe złoto staje na środku stołu
(1)
Ernstell Micael (1962- )
(1)
Ferst Devrah. Jewish Food Society: narracja przez kuchnię
(1)
Frąckowska Anna (1979- )
(1)
Frąckowska Anna (1979- ). Rozwój kolekcji sreber Muzeum Gdańska w latach 1970-2019
(1)
Gapiński Bartłomiej (1982- ). Chleb w życiu codziennym społeczności wiejskiej
(1)
Gapski Marcin Henryk. Zjadłbym konia z kopytami i dlaczego tego nie zrobię - historyczne uwarunkowania tabu żywieniowego. Wokół kosumpcji koniny w Polsce
(1)
Gerber Jan von
(1)
Godłowski Jan
(1)
Godłowski Jan. Brief note on the Cracow Saltworks Museum in Wieliczka
(1)
Godłowski Jan. Introduction
(1)
Godłowski Jan. Parę słów o Muzeum Żup Krakowskich Wieliczka
(1)
Godłowski Jan. Wstęp
(1)
Gradowski Michał (1932-2014)
(1)
Gregorczyk Monika
(1)
Grela Ewa. Noty katalogowe
(1)
Grotkamp-Schepers Barbara (1951- )
(1)
Gruber Ruth Ellen (1949- ). Lokale żydowskie czy żydowskie?
(1)
Grygiel Elżbieta (1955- )
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Głodek Marzena Maria. Z historii sztućców
(1)
Haar Frauke von der
(1)
Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
(1)
Heisig Norbert (1933- )
(1)
Hernmarck Carl (1901-1990)
(1)
Herrmann Daniela Caroline. Dine like a king. 18th-century table culture: European dining traditions and royal representation
(1)
Herrmann Daniela Caroline. Jadać jak król. Kultura stołu w XVIII wieku: europejskie tradycje obiadowania i królewskie uczty
(1)
Holmquist Kersti (1919-2000)
(1)
Hovav Gil (1962- ). Kuchnia izraelska dziś
(1)
Immel Isabell
(1)
Jankowski Rafał
(1)
Jeż Agnieszka
(1)
Jochnowitz Eve. Żydowski wegetarianizm
(1)
Kaczan Anna. Wcoraj jagły dzisiaj jagły jak nie ma być człowiek ładny! Zastosowanie kaszy jaglanej w polskiej tradycji ludowej
(1)
Kaller-Dietrich Martina
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe inskrypcje sentencje i sposób dekoracji
(1)
Kirchweger Franz (1965- )
(1)
Kirshenblatt-Gimblett Barbara (1942- ). Zamieszanie w garnku: żydowskie kultury kulinarne w okresie nowoczesnym
(1)
Klobucar Olga (1914-1996)
(1)
Knezević Borislav
(1)
Koch Michael (1949- )
(1)
Koenig Leah (1982- ). Czym właściwie jest kuchnia żydowska?
(1)
Kokoska Barbara
(1)
Kopera-Banasik Katarzyna
(1)
Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
(1)
Kordala Tomasz (1958- )
(1)
Kordowicz Małgorzata. Meandry koszerności
(1)
Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
(1)
Korżel-Kraśna Małgorzata
(1)
Kościuk Agnieszka. Fuszer sołoducha włok... - pożywienie codzienne w przekazach mieszkańców Dubienki i okolic
(1)
Krukowski Piotr (historia). Menu cezarów czyli o kulinariach w starożytnym Rzymie
(1)
Kruzic Uchytil Vera (1930-2012)
(1)
Krzyżowska Marta. Rozwój kolekcji sreber Muzeum Gdańska w latach 1970-2019
(1)
Kupisiński Zdzisław (1955- ). Wpływ roku liturgicznego na kształtowanie tradycyjnego pożywienia w polskiej religijności ludowej
(1)
Kurpiel Anna (1985- ). Tradycyjna kuchnia dolnośląska - czyli jaka? Poszukiwanie kulinarnej tożsamości regionu po 1989 roku
(1)
Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
(1)
Ladovsky Philip. United Bakers Dairy Restaurant: rodzinna restauracja
(1)
Ladovsky Ruth. United Bakers Dairy Restaurant: rodzinna restauracja
(1)
Lewandowska Liliana (1982- )
(1)
Lipelt Robert (1962- ). Pożywienie ludności wiejskiej na pograniczu polsko-ruskim w końcu XIX wieku
(1)
Maksymiuk-Pacek Beata. Chleb i sól w obrzędzie weselnym (na przykładzie południowego Podlasia)
(1)
Matzke Fred. Powitanie
(1)
Matzke Fred. Welcoming address
(1)
Mazur Marzenna. Przedmowa do wydania drugiego
(1)
Maślak Magdalena (kulturoznawstwo)
(1)
Maślak Magdalena (kulturoznawstwo). Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna
(1)
Medkova Jirina (1921-2020)
(1)
Merlak Hanna (1987- ). Żydzi od kuchni
(1)
Milewska Monika (1972- )
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(5)
2010 - 2019
(24)
2000 - 2009
(8)
1990 - 1999
(8)
1970 - 1979
(3)
1960 - 1969
(3)
1950 - 1959
(2)
1900 - 1909
(2)
Kraj wydania
Polska
(37)
Niemcy
(6)
Szwecja
(4)
Czechy
(2)
Australia
(1)
Austria
(1)
Belgia
(1)
Chorwacja
(1)
Wielka Brytania
(1)
Język
polski
(30)
niemiecki
(10)
angielski
(5)
szwedzki
(4)
czeski
(2)
francuski
(2)
chorwacki
(1)
nieznany (scr)
(1)
Temat
Nakrycie i dekoracja stołu
(37)
Srebro
(21)
Kultura stołu
(17)
Sztućce
(8)
Kuchnia polska
(6)
Nationalmuseum (Sztokholm)
(4)
Obyczaje
(4)
Przepisy kulinarne
(4)
Stoły
(4)
Sztuka stosowana
(4)
Złotnictwo
(4)
Deutsches Klingenmuseum (Solingen)
(3)
Kucharstwo
(3)
Muzeum Czartoryskich (Kraków)
(3)
Muzeum Żup Krakowskich (Wieliczka)
(3)
Porcelana
(3)
Rzemiosło artystyczne europejskie
(3)
Biżuteria szwedzka
(2)
Kuchnia
(2)
Meble
(2)
Metale
(2)
Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
(2)
Muzeum Pomorza Środkowego (Słupsk)
(2)
Obyczaje towarzyskie
(2)
Odżywianie
(2)
Platery
(2)
Rzemiosło artystyczne niemieckie
(2)
Victoria and Albert Museum
(2)
Żywność
(2)
"Compendium ferculorum albo Zebranie potraw"
(1)
Art Gallery of New South Wales
(1)
Bayerisches Nationalmuseum
(1)
Broń biała
(1)
Ceramika angielska
(1)
Ceramika artystyczna
(1)
Ceramika europejska
(1)
Christofle (Paryż)
(1)
Cięcie
(1)
Czekolada
(1)
Dom Aukcyjny Rempex
(1)
Dziecko
(1)
Fabryka Wyrobów Posrebrzanych i Pozłacanych Roman Plewkiewicz (Warszawa)
(1)
Fleming, Erik (1894-1954)
(1)
Gastronomia
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Heiden, Theodor (1853-1928)
(1)
Heisig, Norbert (1933- )
(1)
Helga Matzke European Silver
(1)
Herbata
(1)
Herzog Anton Ulrich-Museum Braunschweig
(1)
Ideologia
(1)
Kawa
(1)
Klingenmuseum für Kinder (Solingen)
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kuchnia żydowska
(1)
Kunsthistorisches Museum Wien
(1)
Legendy arturiańskie
(1)
Malarstwo holenderskie
(1)
Martwa natura holenderska
(1)
Matzke, Helga ( -2018)
(1)
Meblarstwo
(1)
Mieszkania
(1)
Moravská galerie (Brno)
(1)
Musée Curtius (Liège)
(1)
Muzealnictwo
(1)
Muzej Mimara (Zagrzeb)
(1)
Muzej Slavonije (Osijek)
(1)
Muzej primenjene umetnosti (Belgrad)
(1)
Muzej za umjetnost i obrt (Zagrzeb)
(1)
Muzeum Gdańska
(1)
Muzeum Historii Żydów Polskich Polin
(1)
Muzeum Miejskie Wrocławia
(1)
Muzeum Narodowe (Wrocław)
(1)
Muzeum Sztuki Złotniczej (Kazimierz Dolny)
(1)
Muzeum Ziemi Kujawskiej i Dobrzyńskiej (Włocławek)
(1)
Muzeum Ziemiaństwa Zespół Pałacowo-Parkowy (Dobrzyca)
(1)
Naczynia
(1)
Narodni Muzej (Lublana)
(1)
Odżywianie historia
(1)
Produkt regionalny
(1)
Przedmioty użytku codziennego
(1)
Przyjęcia okolicznościowe
(1)
Rzemiosło artystyczne
(1)
Rzemiosło artystyczne francuskie
(1)
Saliera (Wiedeń)
(1)
Schlossmuseum Linz
(1)
Secesja
(1)
Seder, Anton (1850-1916)
(1)
Sequeira, Domingos António de (1768-1837)
(1)
Smrčková, Ludvika (1903-1991)
(1)
Sprzęty liturgiczne
(1)
Szkło
(1)
Sztuka angielska
(1)
Uměleckoprůmyslové muzeum (Praga)
(1)
Vojvodjanski Muzej (Novi Sad)
(1)
Wellington, Arthur Wellesley (1769-1852)
(1)
Württembergische Metallwarenfabrik
(1)
Zaopatrzenie kartkowe
(1)
Temat: dzieło
Württembergische Metallwarenfabrik
(1)
Temat: czas
1801-
(27)
1901-
(21)
1701-
(20)
1601-
(19)
1501-
(8)
2001-
(6)
1401-
(4)
1945-
(3)
1001-
(1)
1101-
(1)
1201-
(1)
1301-
(1)
1918-
(1)
1989-
(1)
2001-0
(1)
401-
(1)
501-
(1)
601-
(1)
701-
(1)
801-
(1)
901-
(1)
Temat: miejsce
Warszawa
(4)
Polska
(2)
Europa Środkowa
(1)
Wrocław
(1)
Gatunek
Katalogi wystaw
(15)
Katalogi zbiorów
(4)
Przepisy kulinarne
(1)
Wydawnictwa dla dzieci
(1)
Wydawnictwa popularne
(1)
55 wyników Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: IV 298/4 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tischformen / begonnen von Alfred Gotthold Meyer ; fortgef. von Richard Graul. - Leipzig : K. W. Hiersemann, 1907 (Leipzig : E. Herrmann sen.). - 62 s. : il. ; 21 cm + [Katalog wydaw. Hiersemann] : [8] s.
(Tafeln zur "Geschichte der Möbelformen" : Text / Alfred Gotthold Meyer ; fortgef. von Richard Graul ; Serie 4)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dział
Zapytaj bibliotekarza o dostępność egzemplarzy do wypożyczenia: I 486/4 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 24152 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 27455 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 32673 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 6394 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Publ. towarzysząca wystawie prezentowanej w Muzeum Narodowym we Wrocławiu w dniach od 24 listopada 2020 r. do 7 marca 2021 r.
Bibliogr. s. 193-197 i w przypisach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 25493 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autor
Adamowski Jan Antoni (1948- ). Tymochowicz Mariola. Bielak Agata (1983- ). Motywacje ludowych nazw potraw z kartofli Gapiński Bartłomiej (1982- ). Chleb w życiu codziennym społeczności wiejskiej Gapski Marcin Henryk. "Zjadłbym konia z kopytami" i dlaczego tego nie zrobię - historyczne uwarunkowania tabu żywieniowego. Wokół kosumpcji koniny w Polsce Kaczan Anna. "Wcoraj jagły, dzisiaj jagły, jak nie ma być człowiek ładny!" Zastosowanie kaszy jaglanej w polskiej tradycji ludowej Kościuk Agnieszka. Fuszer, sołoducha, włok... - pożywienie codzienne w przekazach mieszkańców Dubienki i okolic Krukowski Piotr (historia). Menu cezarów, czyli o kulinariach w starożytnym Rzymie Kupisiński Zdzisław (1955- ). Wpływ roku liturgicznego na kształtowanie tradycyjnego pożywienia w polskiej religijności ludowej Kurpiel Anna (1985- ). Tradycyjna kuchnia dolnośląska - czyli jaka? Poszukiwanie kulinarnej tożsamości regionu po 1989 roku Lipelt Robert (1962- ). Pożywienie ludności wiejskiej na pograniczu polsko-ruskim w końcu XIX wieku Ławicka Agnieszka. Żydowska historia cebularza lubelskiego Maksymiuk-Pacek Beata. Chleb i sól w obrzędzie weselnym (na przykładzie południowego Podlasia) Monies-Mizera Agnieszka. Semantyka pożywienia w folklorze tradycyjnym ziem polskich i Wysp Brytyjskich Orłowski Dominik. Mleko i jego regionalne przetwórstwo w tradycyjnej kulturze ludowej a turystyka kulinarna Pabian Barbara. Kiełbasa od Gierka, kaszanka z PRL-u, chleb geesowski, czyli o przejawach idealizowania minionej epoki i marketingowej grze na sentymentach Schinkel Katarzyna. Kto pod Grunwaldem piwa nawarzył? Kreowanie obrazu tradycji w reklamach piwa Sliwka Roman. Pokarmy i jedzenie jako element tradycji i pamięci na przykładzie czeskich tekstów kultury Smolińska Teresa. Stół weselny na Górnym Śląsku w procesie przemian Stasiak-Cyran Marta. Próba rekonstrukcji modelu diety mieszkańców Lubelszczyzny w pierwszych wiekach naszej ery Tymochowicz Mariola. Potrawa tradycyjna - czyli jaka? Próba zdefiniowania zakresu znaczeniowego pojęcia Wodzińska Izabela (1981- ). Czy warto badać kulinarne dziedzictwo?
Indeks R0: BMNK
Bibliogr. przy art.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 32955 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 25762 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Kat. 819 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Nationalmusei Utställningskatalog / Nationalmuseum Stockholm ; nr. 555)
Nationalmusei Utställningskataloger.
Bibliogr.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 11737 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 7556 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 25940 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Tyt. oryg.: Piękno stołu.
Opis wg okł.
Okł. wlicz. w paginację.
Wystawa prezentowana w Muzeum Żup Krakowskich w Wieliczce, 08.11.2018-19.05.2019.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Księgozbiór podręczny
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: (O 2018 (53)) sygn. II 33213 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Opis wg okł.
Okł. wlicz. w paginację.
Wystawa prezentowana w Muzeum Żup Krakowskich w Wieliczce, 8.11.2018-19.05.2019.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Księgozbiór podręczny
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: (O 2018 (52)) sygn. II 33212 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Monumenta Poloniae Culinaria ; t. 2)
Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów
Tyt. grzb.: Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów.
Bibliogr. s. 209-210. Indeks. Słownik terminów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 18110 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autor
Kamler Anna. Pietrzkiewicz Dorota. Seroka Katarzyna. Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży Bichta Ewa. Stypa Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe? Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe, inskrypcje, sentencje i sposób dekoracji Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku) Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej Nowicki Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty Seroka Katarzyna. Przy kartach, książce i obiedzie Sliwka Roman. Czeskie gotowanie Sikora Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu... Świtała-Trybek Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole Wójcik Ewa. "O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "półuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia Wrona Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych Zając Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
Indeks R0: BMNK
Bibliogr. w przypisach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 32514 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 10934 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: Kat. 6128 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Srebra stołowe / Michał Gradowski, Aniela Zinkiewicz-Ryndziewicz. - Kazimierz Dolny : Muzeum Nadwiślańskie w Kazimierzu Dolnym, 2010. - 223 s., [31] s. tabl. kolor. : il. ; 25 cm.
(Katalog zbiorów Muzeum Sztuki Złotniczej w Kazimierzu Dolnym ; t. 2)
Słownik terminów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 25486 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej