Form of Work
Książki
(20)
Status
available
(20)
Branch
Magazyn
(20)
Author
Dumanowski Jarosław (1967- )
(4)
Szelągowska Grażyna (etnografia)
(2)
Adamowski Jan Antoni (1948- )
(1)
Bahloul Joelle (1951- ). Kuchnia żydowskiej diaspory na świecie
(1)
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Bielak Agata (1983- ). Motywacje ludowych nazw potraw z kartofli
(1)
Breckova Katerina. Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Bulatova Svitlana Olegivna (1962- )
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Czuma Mieczysław (1936- )
(1)
Dias-Lewandowska Dorota (1982- )
(1)
Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
(1)
Dynner Glenn (1969- ). Karczma żydowska od kuchni? Historia w skrócie
(1)
Fabianova Hana (1985- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Ferst Devrah. Jewish Food Society: narracja przez kuchnię
(1)
Gapiński Bartłomiej (1982- ). Chleb w życiu codziennym społeczności wiejskiej
(1)
Gapski Marcin Henryk. Zjadłbym konia z kopytami i dlaczego tego nie zrobię - historyczne uwarunkowania tabu żywieniowego. Wokół kosumpcji koniny w Polsce
(1)
Gniazdowska Małgorzata
(1)
Gruber Ruth Ellen (1949- ). Lokale żydowskie czy żydowskie?
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
(1)
Hovav Gil (1962- ). Kuchnia izraelska dziś
(1)
Jankowski Rafał
(1)
Jeż Agnieszka
(1)
Jochnowitz Eve. Żydowski wegetarianizm
(1)
Kaczan Anna. Wcoraj jagły dzisiaj jagły jak nie ma być człowiek ładny! Zastosowanie kaszy jaglanej w polskiej tradycji ludowej
(1)
Kalinowska Dorota
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe inskrypcje sentencje i sposób dekoracji
(1)
Kirshenblatt-Gimblett Barbara (1942- ). Zamieszanie w garnku: żydowskie kultury kulinarne w okresie nowoczesnym
(1)
Koenig Leah (1982- ). Czym właściwie jest kuchnia żydowska?
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Korbelarova Irena (1963- )
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Doświadczenia kulinarne książąt opawskich i raciborskich
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kontakty doświadczenia inspiracje
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kultura dworska
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Spożywanie posiłków na śląskich dworach książęcych
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Ze średniowiecznych receptarzy
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
(1)
Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
(1)
Kordowicz Małgorzata. Meandry koszerności
(1)
Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
(1)
Kozioł Andrzej
(1)
Kościuk Agnieszka. Fuszer sołoducha włok... - pożywienie codzienne w przekazach mieszkańców Dubienki i okolic
(1)
Krukowski Piotr (historia). Menu cezarów czyli o kulinariach w starożytnym Rzymie
(1)
Kupisiński Zdzisław (1955- ). Wpływ roku liturgicznego na kształtowanie tradycyjnego pożywienia w polskiej religijności ludowej
(1)
Kurpiel Anna (1985- ). Tradycyjna kuchnia dolnośląska - czyli jaka? Poszukiwanie kulinarnej tożsamości regionu po 1989 roku
(1)
Kuschnik Justyna
(1)
Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
(1)
Ladovsky Philip. United Bakers Dairy Restaurant: rodzinna restauracja
(1)
Ladovsky Ruth. United Bakers Dairy Restaurant: rodzinna restauracja
(1)
Lemaniak Paweł (1978- )
(1)
Lipelt Robert (1962- ). Pożywienie ludności wiejskiej na pograniczu polsko-ruskim w końcu XIX wieku
(1)
Maksymiuk-Pacek Beata. Chleb i sól w obrzędzie weselnym (na przykładzie południowego Podlasia)
(1)
Marethova Barbara
(1)
Matejko-Peterka Ilona
(1)
Mazan Leszek (1942- )
(1)
Maślak Magdalena (kulturoznawstwo)
(1)
Maślak Magdalena (kulturoznawstwo). Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna
(1)
Merlak Hanna (1987- ). Żydzi od kuchni
(1)
Milewska Monika (1972- )
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
(1)
Monies-Mizera Agnieszka. Semantyka pożywienia w folklorze tradycyjnym ziem polskich i Wysp Brytyjskich
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
(1)
Nowicki Ryszard. Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Orłowski Dominik. Mleko i jego regionalne przetwórstwo w tradycyjnej kulturze ludowej a turystyka kulinarna
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
(1)
Pabian Barbara. Kiełbasa od Gierka kaszanka z PRL-u chleb geesowski czyli o przejawach idealizowania minionej epoki i marketingowej grze na sentymentach
(1)
Pawlas Andrzej
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Poznański Jerzy (kulinaria)
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
(1)
Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
(1)
Rakowiecka Agata. Wspólny stół
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
(1)
Rosova Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Schinkel Katarzyna. Kto pod Grunwaldem piwa nawarzył? Kreowanie obrazu tradycji w reklamach piwa
(1)
Schudrich Michael (1955- ). Kaszrut: jedzenie służące lepszemu życiu
(1)
Sedlackova Hedvika (1945- ). Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Seroka Katarzyna
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach książce i obiedzie
(1)
Sikora Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu
(1)
Sikorska Marta (1987- )
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Sliwka Roman. Pokarmy i jedzenie jako element tradycji i pamięci na przykładzie czeskich tekstów kultury
(1)
Year
2020 - 2023
(4)
2010 - 2019
(15)
2000 - 2009
(1)
Country
Poland
(20)
Czech Republic
(1)
Language
Polish
(20)
Subject
Przepisy kulinarne
(11)
Kuchnia polska
(9)
Kultura stołu
(8)
Kuchnia regionalna
(6)
Kuchnia
(5)
Kucharstwo
(2)
Kuchnia europejska
(2)
Obyczaje
(2)
Obyczaje towarzyskie
(2)
Rękopisy polskie
(2)
"Compendium ferculorum albo Zebranie potraw"
(1)
Boże Narodzenie
(1)
Etnografia
(1)
Folklor
(1)
Fotografia polska
(1)
Gastronomia
(1)
Gospodarka żywnościowa
(1)
Gęś domowa
(1)
Hradec nad Moravicí (Czechy)
(1)
Ideologia
(1)
Książęta
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia kujawska
(1)
Kuchnia żydowska
(1)
Kultura dworska
(1)
Lubomirska, Ludwika Honorata
(1)
Mięso gęsie
(1)
Muzeum Historii Żydów Polskich Polin
(1)
Muzeum Historyczne Miasta Krakowa
(1)
Muzeum Narodowe (Poznań)
(1)
Muzeum Okręgowe (Leszno)
(1)
Odżywianie
(1)
Pociej, Rozalia
(1)
Potrawy wigilijne
(1)
Produkt regionalny
(1)
Przyjęcia okolicznościowe
(1)
Rzemiosło ludowe polskie
(1)
Zachorowscy
(1)
Zamek (Racibórz)
(1)
Zamki i pałace
(1)
Zaopatrzenie kartkowe
(1)
Żydzi
(1)
Subject: work
Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia wypisany roku 1757 dnia 24 lipca
(1)
Subject: time
1701-
(3)
1901-
(3)
1401-
(2)
1501-
(2)
1601-
(2)
1801-
(2)
1301-
(1)
1918-
(1)
2001-
(1)
2001-0
(1)
Subject: place
Kraków
(2)
Kujawsko-pomorskie województwo
(1)
Kujawsko-pomorskie, województwo
(1)
Kujawy
(1)
Myślenice (okręg)
(1)
Opawa
(1)
Polska
(1)
Racibórz
(1)
Wielkopolska
(1)
Genre/Form
Katalogi wystaw
(3)
Przepisy kulinarne
(2)
Wydawnictwa popularne
(1)
Źródła historyczne
(1)
20 results Filter
Book
In basket
Tytuł: Polska i świat przez kuchnię : studia o dziedzictwie kulinarnym / redakcja naukowa Anna Kamler, Dorota Pietrzkiewicz, Katarzyna Seroka.
Wariant tytułu: Studia o dziedzictwie kulinarnym
Adres wydawniczy: Warszawa : Grupa Cogito, 2018.
Opis fizyczny: 351 s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. w przypisach.
Uwaga: Publikacja dofinansowana ze środków Wydziału Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii Uniwersytetu Warszawskiego.
Uwaga: Streszcz. ang. przy pracach.
Temat: Kucharstwo - zagadnienia
Temat: Kuchnia - wyposażenie
Temat: Kuchnia europejska
Temat: Kuchnia japońska
Temat: Kuchnia polska
Temat: Kultura stołu
Temat: Przepisy kulinarne
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna.
Hasło dodatkowe: Pietrzkiewicz, Dorota.
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna.
Hasło dodatkowe: Barbarzak, Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
Hasło dodatkowe: Bichta, Ewa. Stypa
Hasło dodatkowe: Drzał-Sierocka, Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
Hasło dodatkowe: Grzejszczak, Łukasz. Przy wspólnym stole
Hasło dodatkowe: Has-Tokarz, Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
Hasło dodatkowe: Kilijańska, Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe, inskrypcje, sentencje i sposób dekoracji
Hasło dodatkowe: Korczyńska-Derkacz, Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
Hasło dodatkowe: Kordzińska-Nawrocka, Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
Hasło dodatkowe: Kuźmina, Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
Hasło dodatkowe: Milewska, Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
Hasło dodatkowe: Nawrocka, Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
Hasło dodatkowe: Nowicki, Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
Hasło dodatkowe: Noworyta-Kuklińska, Bożena. Opuszczony stół
Hasło dodatkowe: Otwinowska, Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
Hasło dodatkowe: Pietrzak-Thebault, Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
Hasło dodatkowe: Prorok, Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
Hasło dodatkowe: Przymuszała, Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
Hasło dodatkowe: Pugacewicz, Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
Hasło dodatkowe: Rembiszewska, Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
Hasło dodatkowe: Rzepka, Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna. Przy kartach, książce i obiedzie
Hasło dodatkowe: Sliwka, Roman. Czeskie gotowanie
Hasło dodatkowe: Sikora, Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu...
Hasło dodatkowe: Świtała-Trybek, Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
Hasło dodatkowe: Wójcik, Ewa. "O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "półuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
Hasło dodatkowe: Wrona, Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
Hasło dodatkowe: Zając, Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
Hasło dodatkowe: Grupa Cogito
ISBN: 978-83-85534-94-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32514 (1 egz.)
Book
In basket
Autor: Czuma Mieczysław (1936- )
Tytuł: Smoczy apetyt : opowieść o krakowskiej kuchni / Czuma & Mazan.
Wariant tytułu: Opowieść o krakowskiej kuchni
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Księgarnia Akademicka, 2021.
Opis fizyczny: 209 s. : il. (w tym kolor.) ; 25 cm.
Uwaga: Wybrana bibliogr. s. 198. Indeks.
Uwaga: Publikacja współfinansowana przez Urząd Miasta Krakowa.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Kucharstwo - Polska
Temat: Kuchnia regionalna - Polska
Temat: Kraków - gastronomia
Hasło dodatkowe: Mazan, Leszek (1942- ).
Hasło dodatkowe: Księgarnia Akademicka (Kraków)
ISBN: 978-83-8138-613-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 35507 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Kozioł Andrzej
Tytuł: Księga zapachów / Andrzej Kozioł.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo WAM, 2010.
Opis fizyczny: 376, [4] s. : il. kolor. ; 21 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 371-[377].
Temat: Kuchnia polska
Temat: Przepisy kulinarne - Polska
Temat: Kraków - kultura
ISBN: 978-83-7505-609-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 25343 (1 egz.)
Book
In basket
Autor: Milewska Monika (1972- )
Tytuł: Ślepa kuchnia : jedzenie i ideologia w PRL / Monika Milewska.
Wariant tytułu: Jedzenie i ideologia w PRL
Wariant tytułu: Jedzenie i ideologia w Polskiej Rzeczpospolitej Ludowej
Adres wydawniczy: Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 2021.
Opis fizyczny: 647, [1] s., [40] s. tabl. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 584-611. Indeks.
Temat: Gospodarka żywnościowa - polityka - Polska - 1944-1989 r
Temat: Ideologia - a kuchnia
Temat: Kuchnia - a ideologia
Temat: Kuchnia polska - 1944-1989 r
Temat: Kultura stołu - Polska - 1944-1989 r
Temat: Odżywianie - historia - Polska - 1944-1989 r
Temat: Zaopatrzenie kartkowe - Polska - 1944-1989 r
Hasło dodatkowe: Państwowy Instytut Wydawniczy
ISBN: 978-83-8196-350-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 35771 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Dziedzictwo kulinarne w kontekstach tradycyjnych i współczesnych / pod redakcją Jana Adamowskiego, Marioli Tymochowicz.
Adres wydawniczy: Lublin : Muzeum Lubelskie w Lublinie, 2018.
Opis fizyczny: 256 s. : il. ; 25 cm.
Uwaga: Bibliogr. przy art.
Uwaga: Streszcz. w jęz. ang. przy art.
Temat: Kuchnia regionalna - Polska
Temat: Kultura stołu - Polska
Temat: Obyczaje - Polska
Temat: Produkt regionalny - Polska
Hasło dodatkowe: Adamowski, Jan Antoni (1948- ).
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola.
Hasło dodatkowe: Bielak, Agata (1983- ). Motywacje ludowych nazw potraw z kartofli
Hasło dodatkowe: Gapiński, Bartłomiej (1982- ). Chleb w życiu codziennym społeczności wiejskiej
Hasło dodatkowe: Gapski, Marcin Henryk. "Zjadłbym konia z kopytami" i dlaczego tego nie zrobię - historyczne uwarunkowania tabu żywieniowego. Wokół kosumpcji koniny w Polsce
Hasło dodatkowe: Kaczan, Anna. "Wcoraj jagły, dzisiaj jagły, jak nie ma być człowiek ładny!" Zastosowanie kaszy jaglanej w polskiej tradycji ludowej
Hasło dodatkowe: Kościuk, Agnieszka. Fuszer, sołoducha, włok... - pożywienie codzienne w przekazach mieszkańców Dubienki i okolic
Hasło dodatkowe: Krukowski, Piotr (historia). Menu cezarów, czyli o kulinariach w starożytnym Rzymie
Hasło dodatkowe: Kupisiński, Zdzisław (1955- ). Wpływ roku liturgicznego na kształtowanie tradycyjnego pożywienia w polskiej religijności ludowej
Hasło dodatkowe: Kurpiel, Anna (1985- ). Tradycyjna kuchnia dolnośląska - czyli jaka? Poszukiwanie kulinarnej tożsamości regionu po 1989 roku
Hasło dodatkowe: Lipelt, Robert (1962- ). Pożywienie ludności wiejskiej na pograniczu polsko-ruskim w końcu XIX wieku
Hasło dodatkowe: Ławicka, Agnieszka. Żydowska historia cebularza lubelskiego
Hasło dodatkowe: Maksymiuk-Pacek, Beata. Chleb i sól w obrzędzie weselnym (na przykładzie południowego Podlasia)
Hasło dodatkowe: Monies-Mizera, Agnieszka. Semantyka pożywienia w folklorze tradycyjnym ziem polskich i Wysp Brytyjskich
Hasło dodatkowe: Orłowski, Dominik. Mleko i jego regionalne przetwórstwo w tradycyjnej kulturze ludowej a turystyka kulinarna
Hasło dodatkowe: Pabian, Barbara. Kiełbasa od Gierka, kaszanka z PRL-u, chleb geesowski, czyli o przejawach idealizowania minionej epoki i marketingowej grze na sentymentach
Hasło dodatkowe: Schinkel, Katarzyna. Kto pod Grunwaldem piwa nawarzył? Kreowanie obrazu tradycji w reklamach piwa
Hasło dodatkowe: Sliwka, Roman. Pokarmy i jedzenie jako element tradycji i pamięci na przykładzie czeskich tekstów kultury
Hasło dodatkowe: Smolińska, Teresa. Stół weselny na Górnym Śląsku w procesie przemian
Hasło dodatkowe: Stasiak-Cyran, Marta. Próba rekonstrukcji modelu diety mieszkańców Lubelszczyzny w pierwszych wiekach naszej ery
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola. Potrawa tradycyjna - czyli jaka? Próba zdefiniowania zakresu znaczeniowego pojęcia
Hasło dodatkowe: Wodzińska, Izabela (1981- ). Czy warto badać kulinarne dziedzictwo?
Hasło dodatkowe: Muzeum Lubelskie
ISBN: 978-83-61073-07-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32955 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Szeląg Paulina
Tytuł: Sztuka i kuchnia : czego dawniej używano, jak to kiedyś ozdabiano / Paulina Szeląg.
Adres wydawniczy: Poznań : Muzeum Narodowe w Poznaniu, cop. 2009.
Opis fizyczny: [20] s. : il. kolor. ; 21 cm.
Temat: Muzeum Narodowe Poznań - zbiory - 15-18 w
Temat: Kuchnia - wyposażenie - Europa - 15-18 w. - wydawnictwa dla dzieci
Temat: Kuchnia - wyposażenie - zbiory - Polska - 15-18 w
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 26185 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Szelągowska Grażyna (etnografia)
Tytuł: Kuchnia z rodowodem : potrawy i produkty tradycyjne województwa kujawsko-pomorskiego / Grażyna Szelągowska.
Adres wydawniczy: Toruń : Muzeum Etnograficzne im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej w Toruniu, 2011.
Opis fizyczny: 159 s. : il. kolor. ; 25 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 154.
Temat: Etnografia - Polska
Temat: Kuchnia regionalna - Polska
Temat: Przepisy kulinarne - Polska
Temat: Kujawsko-pomorskie województwo - etnografia
ISBN: 978-83-61891-16-1
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 26297 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Turdza Witold
Tytuł: Kuchnia - królestwo pani domu : Muzeum Historyczne Miasta Krakowa, Kamienica Hipolitów, 25 listopada 2010 - 20 lutego 2011 / Witold Turdza.
Adres wydawniczy: Kraków : Muzeum Historyczne Miasta Krakowa, 2010.
Opis fizyczny: 36 s. : il. kolor. ; 22 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 36.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Muzeum Historyczne Miasta Krakowa - wystawy - 2010-2011
Temat: Muzeum Historyczne Miasta Krakowa - zbiory - 19-20 w
Temat: Kuchnia - wyposażenie - wystawy - Polska - 19-20 w
Temat: Kuchnia - wyposażenie - zbiory - Polska - 19-20 w
ISBN: 978-83-7577-073-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 25857 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Gniazdowska Małgorzata
Tytuł: Od ślepych ryb do klusek na łachu : leszczyńska kuchnia w latach 1890-1950 : wystawa : Muzeum Okręgowe w Lesznie, 29.01 - 06.04.2014, budynek główny Muzeum/ [oprac. i tekst: Małgorzata Gniazdowska].
Adres wydawniczy: Leszno : Muzeum Okręgowe w Lesznie, 2014.
Opis fizyczny: [26] s. : il. kolor. ; 21 cm.
Temat: Muzeum Okręgowe Leszno - wystawy - 2014
Temat: Kuchnia - wyposażenie - wystawy - Polska - 19-20 w
Temat: Kuchnia regionalna - wystawy - Polska
Temat: Przepisy kulinarne - wystawy - Polska - 19-20 w
Temat: Wielkopolska - etnografia - wystawy - 19-20 w
Gatunek, rodzaj, forma: Katalogi wystaw
Hasło dodatkowe: Muzeum Okręgowe (Leszno)
ISBN: 978-83-61701-96-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 28520 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Tytuł: Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów i innych słodkości, a także przyrządzania wszelkich potraw, pieczenia chleba i inne sekreta gospodarskie i kuchenne / oprac. Jarosław Dumanowski i Rafał Jankowski.
Wariant tytułu: Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów
Adres wydawniczy: Warszawa : Muzeum Pałac w Wilanowie, cop. 2011.
Opis fizyczny: 273, [2] s. : il. (w tym kolor.) ; 30 cm.
Seria: Monumenta Poloniae Culinaria
Uwaga: Tyt. grzb.: Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów.
Uwaga: Bibliogr. s. 209-210. Indeks. Słownik terminów.
Temat: Kuchnia polska - 17 w
Temat: Kultura stołu - Polska - 17 w
Temat: Przepisy kulinarne - Polska - 17 w
Hasło dodatkowe: Dumanowski, Jarosław (1967- ).
Hasło dodatkowe: Jankowski, Rafał.
Hasło dodatkowe: Muzeum Pałac w Wilanowie
ISBN: 978-83-60959-18-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. III 18110 (1 egz.)
Book
In basket
Autor: Kalinowska Dorota
Tytuł: Wigilia po kujawsku : pokoleniowe przemiany kulinarne / Dorota Kalinowska.
Adres wydawniczy: Włocławek : Muzeum Ziemi Kujawskiej i Dobrzyńskiej we Włocławku, 2019.
Opis fizyczny: 39, [1] s. : il. kolor. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 39.
Temat: Boże Narodzenie - etnografia - Polska
Temat: Kuchnia kujawska
Temat: Obyczaje - etnografia - Polska
Temat: Potrawy wigilijne - Polska
Temat: Przepisy kulinarne - Polska
Temat: Kujawy - etnografia
Hasło dodatkowe: Muzeum Ziemi Kujawskiej i Dobrzyńskiej (Włocławek)
ISBN: 978-83-87950-53-8
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 34452 (1 egz.)
Book
In basket
Autor: Szelągowska Grażyna (etnografia)
Tytuł: Stary sposób na gęś / [koncepcja książki, tekst i wybór przepisów] Grażyna Szelągowska.
Adres wydawniczy: Toruń : Muzeum Etnograficzne im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej, 2014.
Opis fizyczny: 69, [3] s. : il. ; 22 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 69-[70].
Temat: Gęś domowa - hodowla - Polska
Temat: Kuchnia regionalna - Polska
Temat: Mięso gęsie - kucharstwo i przetwórstwo
Temat: Kujawsko-pomorskie województwo - etnografia
Gatunek, rodzaj, forma: Przepisy kulinarne
Hasło dodatkowe: Muzeum Etnograficzne (Toruń)
ISBN: 978-83-61891-60-4
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 28963 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Dumanowski Jarosław (1967- )
Tytuł: Sekrety kuchmistrzowskie Stanisława Czernieckiego : przepisy z najstarszej polskiej książki kucharskiej z 1682 roku / Jarosław Dumanowski, Andrzej Pawlas, Jerzy Poznański.
Adres wydawniczy: Warszawa : Muzeum Pałac w Wilanowie, cop. 2010.
Opis fizyczny: 142, [1] s. : il. kolor. ; 24 cm.
Uwaga: Słowniczek terminów.
Temat: Compendium ferculorum albo Zebranie potraw
Temat: Kuchnia polska - 17 w
Temat: Kultura stołu - Polska - 17 w
Temat: Przepisy kulinarne - Polska - 17 w
Hasło dodatkowe: Pawlas, Andrzej.
Hasło dodatkowe: Poznański, Jerzy (kulinaria).
Hasło dodatkowe: Muzeum Pałac w Wilanowie
ISBN: 978-83-60959-93-0
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 25647 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Staropolskie przepisy kulinarne : receptury rozproszone z XVI-XVIII w. : źródła rękopiśmienne / wydali i opracowali Jarosław Dumanowski, Dorota Dias-Lewandowska, Marta Sikorska ; pod redakcją Jarosława Dumanowskiego.
Wariant tytułu: Receptury rozproszone z XVI-XVIII w.
Adres wydawniczy: Warszawa : Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, cop. 2017.
Opis fizyczny: 366 s. : il. kolor. ; 30 cm.
Seria: Monumenta Poloniae Culinaria
Uwaga: Bibliogr. s. 330-334. Indeks. Słownik terminów kulinarnych.
Uwaga: Finansowanie w ramach programu Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego pod nazwą "Narodowy Program Rozwoju Humanistyki" w latach 2012-2016.
Temat: Kuchnia polska - 16-18 w
Temat: Przepisy kulinarne - Polska - 16-18 w. - źródła
Temat: Rękopisy polskie - tematyka - 16-18 w
Gatunek, rodzaj, forma: Źródła historyczne
Hasło dodatkowe: Dias-Lewandowska, Dorota (1982- ).
Hasło dodatkowe: Dumanowski, Jarosław (1967- ).
Hasło dodatkowe: Sikorska, Marta (1987- ).
Hasło dodatkowe: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
ISBN: 978-83-63580-92-6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. III 25728 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Od kuchni : żydowska kultura kulinarna / [koncepcja i redakcja merytoryczna Magdalena Maślak, Tamara Sztyma ; tłumaczenie i korekta tekstów w języku angielskim Zofia Sochańska].
Wariant tytułu: Żydowska kultura kulinarna
Adres wydawniczy: Warszawa : Muzeum Historii Żydów Polskich Polin, 2022.
Opis fizyczny: 222, [2] s. : il. (gł. kolor.) ; 24 cm.
Uwaga: Publikacja towarzysząca wystawie: Muzeum Historii Żydów Polskich Polin w Warszawie, 11 marca - 12 grudnia 2022 r.
Uwaga: Bibliogr. s. 99.
Uwaga: Współfinansowanie: Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Uwaga: Tekst częśc. tł. z jęz. ang.
Temat: Muzeum Historii Żydów Polskich Polin - wystawy - 2022
Temat: Kuchnia żydowska - wystawy
Temat: Kultura stołu - Żydzi - wystawy
Temat: Żydzi - kultura - wystawy
Gatunek, rodzaj, forma: Katalogi wystaw
Gatunek, rodzaj, forma: Przepisy kulinarne
Hasło dodatkowe: Maślak, Magdalena (kulturoznawstwo).
Hasło dodatkowe: Sztyma-Knasiecka, Tamara.
Hasło dodatkowe: Sochańska-Kumor, Zofia.
Hasło dodatkowe: Bahloul, Joëlle (1951- ). Kuchnia żydowskiej diaspory na świecie
Hasło dodatkowe: Dynner, Glenn (1969- ). Karczma żydowska od kuchni? Historia w skrócie
Hasło dodatkowe: Ferst, Devrah. Jewish Food Society: narracja przez kuchnię
Hasło dodatkowe: Gruber, Ruth Ellen (1949- ). Lokale żydowskie czy "żydowskie"?
Hasło dodatkowe: Hovav, Gil (1962- ). Kuchnia izraelska dziś
Hasło dodatkowe: Jochnowitz, Eve. Żydowski wegetarianizm
Hasło dodatkowe: Kirshenblatt-Gimblett, Barbara (1942- ). Zamieszanie w garnku: żydowskie kultury kulinarne w okresie nowoczesnym
Hasło dodatkowe: Koenig, Leah (1982- ). Czym właściwie jest kuchnia żydowska?
Hasło dodatkowe: Kordowicz, Małgorzata. Meandry koszerności
Hasło dodatkowe: Ladovsky, Philip. United Bakers Dairy Restaurant: rodzinna restauracja
Hasło dodatkowe: Ladovsky, Ruth. United Bakers Dairy Restaurant: rodzinna restauracja
Hasło dodatkowe: Maślak, Magdalena (kulturoznawstwo). Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna
Hasło dodatkowe: Merlak, Hanna (1987- ). Żydzi od kuchni
Hasło dodatkowe: Rakowiecka, Agata. Wspólny stół
Hasło dodatkowe: Schudrich, Michael (1955- ). Kaszrut: jedzenie służące lepszemu życiu
Hasło dodatkowe: Stępiński, Zygmunt. Słowo wstępne
Hasło dodatkowe: Sztyma-Knasiecka, Tamara. Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna
Hasło dodatkowe: Szwarcman-Czarnota, Bella (1945- ). Kuchnia z tego świata
Hasło dodatkowe: Tencer, Gołda (1949- ). W kuchni mamy Soni
Hasło dodatkowe: Wex, Michael (1954- ). Czulent, praźródło kuchni żydowskiej
Hasło dodatkowe: Muzeum Historii Żydów Polskich (Warszawa)
ISBN: 978-83-961931-4-8
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 35582 (1 egz.)
Book
In basket
Autor: Lemaniak Paweł (1978- )
Tytuł: Smaki ziemi myślenickiej / [tekst Paweł Lemaniak ; zdjęcia Michał Zięba].
Adres wydawniczy: Myślenice ; [Kraków] : [Poligrafia Salezjańska], 2015 (Kraków : Poligrafia Salezjańska).
Opis fizyczny: 255 s. : il. (gł. kolor.) ; 31 cm.
Uwaga: Nazwa wyd. wg bazy ISBN Biblioteki Narodowej.
Uwaga: Publikacja realizowana w ramach projektu współpracy pn. "Smaki ziemi myślenickiej", współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania 421.
Temat: Folklor - Polska - 21 w
Temat: Fotografia polska - tematyka - 21 w
Temat: Kuchnia regionalna - Polska - 21 w
Temat: Przepisy kulinarne - Polska - 21 w
Temat: Rzemiosło ludowe polskie - wyroby - 21 w
Temat: Myślenice okręg - etnografia
Hasło dodatkowe: Zięba, Michał (fotografia).
Hasło dodatkowe: Wydawnictwo Poligrafia Salezjańska
ISBN: 978-83-62127-96-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. III 23491 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Łozińska Maja
Tytuł: Smaki dwudziestolecia : zwyczaje kulinarne, bale i bankiety / aut. Maja Łozińska ; wstęp i wybór zdj. Jan Łoziński.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2011.
Opis fizyczny: 183 s. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 170-173.
Temat: Kuchnia polska - 1918-1939 r
Temat: Kultura stołu - Polska - 1918-1939 r
Temat: Obyczaje towarzyskie - Polska - 1918-1939 r
Temat: Przyjęcia okolicznościowe - Polska - 1918-1939 r
Temat: Polska - kultura - 1918-1939 r
Hasło dodatkowe: Łoziński, Jan.
ISBN: 978-83-01-16749-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 26089 (1 egz.)
Book
In basket
Autor: Jeż Agnieszka
Tytuł: Kuchnia dwudziestolecia : co i jak jadano / Agnieszka Jeż.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo RM, cop. 2016.
Opis fizyczny: 182, [1] s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Na okł.: Zawiera 100 najlepszych przepisów.
Uwaga: Bibliogr. s. 181-182.
Temat: Gastronomia - Polska - 1918-1939 r
Temat: Kuchnia polska - 1918-1939 r
Temat: Kultura stołu - Polska - 1918-1939 r
Temat: Obyczaje towarzyskie - Polska - 1918-1939 r
Temat: Przepisy kulinarne - Polska - 1918-1939 r
Gatunek, rodzaj, forma: Wydawnictwa popularne
Hasło dodatkowe: Wydawnictwo RM
ISBN: 978-83-7773-294-6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32601 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia wypisany roku 1757 dnia 24 lipca / wydali i opracowali Jarosław Dumanowski i Switłana Bułatowa.
Adres wydawniczy: Warszawa : Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, 2021.
Opis fizyczny: 403 s. : il. kolor. ; 30 cm.
Seria: Monumenta Poloniae Culinaria
Uwaga: Bibliogr. w przypisach do art. Słownik. Indeks.
Uwaga: Sfinansowano ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu.
Temat: Lubomirska Ludwika Honorata 1726-1786
Temat: Pociej Rozalia 1700?-po 1755
Temat: Zachorowscy rodzina
Temat: Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia wypisany roku 1757 dnia 24 lipca
Temat: Kuchnia polska - 18 w
Temat: Przepisy kulinarne - Polska - 18 w
Temat: Rękopisy polskie - tematyka - 18 w
Hasło dodatkowe: Bulatova, Svìtlana Olegìvna (1962- ).
Hasło dodatkowe: Dumanowski, Jarosław (1967- ).
Hasło dodatkowe: Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
ISBN: 978-83-6610472-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. III 25729 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Przy książęcym stole : kuchnia i kultura kulinarna na książęcych dworach średniowiecznych w Opawie i Raciborzu / [redaktorzy: Irena Korbelářová, Michal Zezula ; autorzy: Kateřina Břečková, Miroslava Cejpová, Hana Fabiánová, Petra Kaniová, František Kolář, Irena Korbelářová, Barbara Marethová, Dalibor Prix, Romana Rosová, Hedvika Sedláčková, Romuald Turakiewicz, Michal Zezula ; tłumaczenia: Justyna Kuschnik, Ilona Matejko-Peterka, Piotr Werens].
Wariant tytułu: Kuchnia i kultura kulinarna na książęcych dworach średniowiecznych w Opawie i Raciborzu
Adres wydawniczy: Ostrawa : Narodowy Instytut Dziedzictwa. Specjalizowany Oddział Terenowy w Ostrawie ; Opawa : Uniwersytet Śląski ; Racibórz : Powiat Raciborski, 2018.
Opis fizyczny: 295 s. : il. kolor. ; 23xz23 cm.
Uwaga: Na s. red.: Publikacja została wydana w ramach projektu Kuchnia i kultura na książęcych dworach średniowiecznych w Opawie i Raciborzu / Kuchyně a kultura stolováni na středověkých knížecích dvorech v Opavě a Ratiboři, projekt nr CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_013/0001140 jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz z budżetu państwa RP "Przekraczamy Granice".
Uwaga: Publikacja związana z wystawą: Zamek Państwowy w Hradcu nad Morawicą, Zamek Piastowski w Raciborzu, 2018 r.
Uwaga: Bibliogr. s. 291-295.
Uwaga: Streszcz. w jęz. ang.
Temat: Hradec nad Moravicí Czechy - wystawy - 2018
Temat: Zamek Racibórz - wystawy - 2018
Temat: Kuchnia europejska - wystawy - 14-15 w
Temat: Kultura dworska - wystawy - Czechy - 14-15 w
Temat: Kultura dworska - wystawy - Polska - 14-15 w
Temat: Książęta - wystawy - Polska - Śląsk region - średniowiecze
Temat: Zamki i pałace - wyposażenie - Czechy - 14-15 w
Temat: Zamki i pałace - wyposażenie - Polska - 14-15 w
Temat: Opawa - historia - 14-15 w
Temat: Racibórz - historia - 14-15 w
Gatunek, rodzaj, forma: Katalogi wystaw
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ).
Hasło dodatkowe: Zezula, Michal (1971- ).
Hasło dodatkowe: Kuschnik, Justyna.
Hasło dodatkowe: Matejko-Peterka, Ilona.
Hasło dodatkowe: Werens, Piotr.
Hasło dodatkowe: Břečková, Kateřina. Szkło a spożywanie posiłków
Hasło dodatkowe: Cejpová, Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie
Hasło dodatkowe: Cejpová, Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
Hasło dodatkowe: Fabiánová, Hana (1985- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw
Hasło dodatkowe: Kaniová, Petra. Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie
Hasło dodatkowe: Kaniová, Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
Hasło dodatkowe: Kolář, František (1952- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie
Hasło dodatkowe: Kolář, František (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Kontakty, doświadczenia, inspiracje
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Kultura dworska
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Spożywanie posiłków na śląskich dworach książęcych
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Doświadczenia kulinarne książąt opawskich i raciborskich
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Ze średniowiecznych receptarzy
Hasło dodatkowe: Marethová, Barbara.
Hasło dodatkowe: Prix, Dalibor (1961- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
Hasło dodatkowe: Prix, Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie
Hasło dodatkowe: Prix, Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
Hasło dodatkowe: Rosová, Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
Hasło dodatkowe: Sedláčková, Hedvika (1945- ). Szkło a spożywanie posiłków
Hasło dodatkowe: Turakiewicz, Romuald.
Hasło dodatkowe: Zezula, Michal (1971- ). Przyrządzanie posiłków i ich spożywanie w świetle źródeł archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
Hasło dodatkowe: Národní památkový ústav územní odborné pracoviště (Ostrava)
Hasło dodatkowe: Powiat Raciborski (Polska). Starostwo Powiatowe
Hasło dodatkowe: Slezská Univerzita (Opawa)
ISBN: 978-80-88240-04-4
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 33640 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again