Form of Work
Książki
(2)
Status
available
(2)
Branch
Magazyn
(2)
Author
Jeż Agnieszka
(1)
Łozińska Maja
(1)
Łoziński Jan
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Kuchnia polska
(2)
Kultura stołu
(2)
Obyczaje towarzyskie
(2)
Gastronomia
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Przyjęcia okolicznościowe
(1)
Subject: time
1918-
(1)
Subject: place
Polska
(1)
Genre/Form
Wydawnictwa popularne
(1)
2 results Filter
No cover
Book
In basket
Autor: Łozińska Maja
Tytuł: Smaki dwudziestolecia : zwyczaje kulinarne, bale i bankiety / aut. Maja Łozińska ; wstęp i wybór zdj. Jan Łoziński.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2011.
Opis fizyczny: 183 s. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 170-173.
Temat: Kuchnia polska - 1918-1939 r
Temat: Kultura stołu - Polska - 1918-1939 r
Temat: Obyczaje towarzyskie - Polska - 1918-1939 r
Temat: Przyjęcia okolicznościowe - Polska - 1918-1939 r
Temat: Polska - kultura - 1918-1939 r
Hasło dodatkowe: Łoziński, Jan.
ISBN: 978-83-01-16749-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 26089 (1 egz.)
Book
In basket
Autor: Jeż Agnieszka
Tytuł: Kuchnia dwudziestolecia : co i jak jadano / Agnieszka Jeż.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo RM, cop. 2016.
Opis fizyczny: 182, [1] s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Na okł.: Zawiera 100 najlepszych przepisów.
Uwaga: Bibliogr. s. 181-182.
Temat: Gastronomia - Polska - 1918-1939 r
Temat: Kuchnia polska - 1918-1939 r
Temat: Kultura stołu - Polska - 1918-1939 r
Temat: Obyczaje towarzyskie - Polska - 1918-1939 r
Temat: Przepisy kulinarne - Polska - 1918-1939 r
Gatunek, rodzaj, forma: Wydawnictwa popularne
Hasło dodatkowe: Wydawnictwo RM
ISBN: 978-83-7773-294-6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32601 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again