Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(2)
Status
available
(2)
Branch
Magazyn
(2)
Author
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Drza┼é-Sierocka Aleksandra. Jedzenie ta┼Ťmowe?
(1)
Gilek Katarzyna. Zapewnienie p┼éynno┼Ťci przestrzeni publicznej przez projektowanie przej┼Ť─ç przez budynek
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Has-Tokarz Anita. Ksi─ů┼╝ka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot bada┼ä
(1)
Haupt Patrycja. Słowo wstępne
(1)
Kamieński Edward. Planowanie i programowanie wnętrz urbanistycznych w aspekcie architektury zrównoważonej
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Kilija┼äska Alicja. Polskie ┼éy┼╝ki manierystyczne i barokowe: znaki w┼éasno┼Ťciowe inskrypcje sentencje i spos├│b dekoracji
(1)
Kobylarczyk Justyna
(1)
Korczy┼äska-Derkacz Ma┼égorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restaurator├│w i w┼éa┼Ťcicieli kawiar┼ä oraz ich pracownik├│w w okresie mi─Ödzywojennym
(1)
Kordzi┼äska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowo┼Ť─ç washoku - tradycyjnej kuchni Japo┼äczyk├│w
(1)
Ku┼║mina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuit├│w (XVI-XVII wieku)
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion pary┼╝an przy jednym stole
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzysz─ůcych ceremonii herbaty w japo┼äskiej kulturze kulinarnej
(1)
Nowicki Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie" czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Olearczyk Agnieszka. Wp┼éyw funkcji na form─Ö architektoniczn─ů na przyk┼éadach znanych realizacji
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W go┼Ťcinie u Chodkiewicz├│w
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w j─Özyku i kulturze ludowej
(1)
Przymusza┼éa Lidia. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta
(1)
P┼éonka Katarzyna (architektura). "Budka na ksi─ů┼╝ki" jako projekt spo┼éeczny w ramach projektu pilota┼╝owego rewitalizacji osiedli Olsza II i Ugorek
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produkt├│w tradycyjnych jako ┼Ťwiadectwo j─Özykowej lokalno┼Ťci
(1)
Rosa Kinga. Pomaluj m├│j ┼Ťwiat czyli jak o┼╝ywi─ç wn─Ötrza urbanistyczne
(1)
Ryska Karol. "Budka na ksi─ů┼╝ki" jako projekt spo┼éeczny w ramach projektu pilota┼╝owego rewitalizacji osiedli Olsza II i Ugorek
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze kr├│lewskim doby baroku: mi─Ödzy tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Seroka Katarzyna
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach ksi─ů┼╝ce i obiedzie
(1)
Sikora Kazimierz. Grzeczno┼Ť─ç polskiego sto┼éu
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu
(1)
Stasik Marzena. Kształtowanie przestrzeni stykowych między budynkiem a otoczeniem
(1)
Su┼ékowska Agnieszka. Budowanie nastroju budynk├│w za pomoc─ů ┼Ťwiat┼éa
(1)
Tomecka Joanna. O roli dominanty
(1)
Tworek Wojciech. Zakochaj si─Ö w Nowym S─ůczu - czyli "Most Mi┼éo┼Ťci" autorstwa student├│w kierunku architektura i urbanistyka
(1)
Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
(1)
Wieja Karolina. Współczesne centra handlowe i ich wpływ na strukturę racjonalnie zagospodarowanej przestrzeni miejskiej
(1)
Wiewi├│ra Dominika. Wp┼éyw funkcji na form─Ö architektoniczn─ů na przyk┼éadach znanych realizacji
(1)
Woch Julia. Nastr├│j w architekturze
(1)
Woli┼äska Anna. Dachy zdobi─ů i s┼éu┼╝─ů
(1)
Wolnik Monika. Pomaluj m├│j ┼Ťwiat czyli jak o┼╝ywi─ç wn─Ötrza urbanistyczne
(1)
Wrona Gra┼╝yna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania ┼╝ycia i zdrowia traktowa─ç b─Öd─Ö" : nakazy i zakazy ┼╝ywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
(1)
W├│jcik Ewa. "O obowi─ůzku cz┼éowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "p├│┼éuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu ┼╝ycia
(1)
W┼éodyga Justyna. Akcent bez warto┼Ťci materialnej
(1)
Zaj─ůc Dawid
(1)
Zaj─ůc Dawid. Koncepcje opisu przestrzeni wybrane zagadnienia na przestrzeni wiek├│w
(1)
Zaj─ůc Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego od┼╝ywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia mi─Ödzywojennego
(1)
┼üazarczyk Paulina. Budowanie nastroju budynk├│w za pomoc─ů ┼Ťwiat┼éa
(1)
┼Üwita┼éa-Trybek Dorota. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Kucharstwo
(1)
Kuchnia
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kultura stołu
(1)
Planowanie przestrzenne
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Wn─Ötrza architektoniczne
(1)
Wyposa┼╝enie wn─Ötrz
(1)
3 results Filter
Authority data
Zaj─ůc Dawid (has┼éo formalne)
Book
In basket
Tytu┼é: Wn─Ötrze - wewn─ůtrz i na zewn─ůtrz / pod redakcj─ů Justyny Kobylarczyk.
Adres wydawniczy: Krak├│w : Politechnika Krakowska im. Tadeusza Ko┼Ťciuszki, 2016.
Opis fizyczny: 192 s. : il. (gł. kolor.) ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. przy art.
Temat: Planowanie przestrzenne - teoria
Temat: Wn─Ötrza architektoniczne - teoria
Temat: Wyposa┼╝enie wn─Ötrz - teoria
Hasło dodatkowe: Kobylarczyk, Justyna.
Has┼éo dodatkowe: Gilek, Katarzyna. Zapewnienie p┼éynno┼Ťci przestrzeni publicznej przez projektowanie przej┼Ť─ç przez budynek
Hasło dodatkowe: Haupt, Patrycja. Słowo wstępne
Hasło dodatkowe: Kamieński, Edward. Planowanie i programowanie wnętrz urbanistycznych w aspekcie architektury zrównoważonej
Has┼éo dodatkowe: ┼üazarczyk, Paulina. Budowanie nastroju budynk├│w za pomoc─ů ┼Ťwiat┼éa
Has┼éo dodatkowe: Olearczyk, Agnieszka. Wp┼éyw funkcji na form─Ö architektoniczn─ů na przyk┼éadach znanych realizacji
Has┼éo dodatkowe: P┼éonka, Katarzyna (architektura). "Budka na ksi─ů┼╝ki" jako projekt spo┼éeczny w ramach projektu pilota┼╝owego rewitalizacji osiedli Olsza II i Ugorek
Has┼éo dodatkowe: Rosa, Kinga. Pomaluj m├│j ┼Ťwiat, czyli jak o┼╝ywi─ç wn─Ötrza urbanistyczne
Has┼éo dodatkowe: Ryska, Karol. "Budka na ksi─ů┼╝ki" jako projekt spo┼éeczny w ramach projektu pilota┼╝owego rewitalizacji osiedli Olsza II i Ugorek
Hasło dodatkowe: Stasik, Marzena. Kształtowanie przestrzeni stykowych między budynkiem a otoczeniem
Has┼éo dodatkowe: Su┼ékowska, Agnieszka. Budowanie nastroju budynk├│w za pomoc─ů ┼Ťwiat┼éa
Hasło dodatkowe: Tomecka, Joanna. O roli dominanty
Has┼éo dodatkowe: Tworek, Wojciech. Zakochaj si─Ö w Nowym S─ůczu - czyli "Most Mi┼éo┼Ťci" autorstwa student├│w kierunku architektura i urbanistyka
Hasło dodatkowe: Wieja, Karolina. Współczesne centra handlowe i ich wpływ na strukturę racjonalnie zagospodarowanej przestrzeni miejskiej
Has┼éo dodatkowe: Wiewi├│ra, Dominika. Wp┼éyw funkcji na form─Ö architektoniczn─ů na przyk┼éadach znanych realizacji
Has┼éo dodatkowe: W┼éodyga, Justyna. Akcent bez warto┼Ťci materialnej
Hasło dodatkowe: Woch, Julia. Nastrój w architekturze
Has┼éo dodatkowe: Woli┼äska, Anna. Dachy zdobi─ů i s┼éu┼╝─ů
Has┼éo dodatkowe: Wolnik, Monika. Pomaluj m├│j ┼Ťwiat, czyli jak o┼╝ywi─ç wn─Ötrza urbanistyczne
Has┼éo dodatkowe: Zaj─ůc, Dawid. Koncepcje opisu przestrzeni wybrane zagadnienia na przestrzeni wiek├│w
Has┼éo dodatkowe: Politechnika Krakowska im. Tadeusza Ko┼Ťciuszki
ISBN: 978-83-7242922-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 31122 (1 egz.)
Book
In basket
Tytu┼é: Polska i ┼Ťwiat przez kuchni─Ö : studia o dziedzictwie kulinarnym / redakcja naukowa Anna Kamler, Dorota Pietrzkiewicz, Katarzyna Seroka.
Wariant tytułu: Studia o dziedzictwie kulinarnym
Adres wydawniczy: Warszawa : Grupa Cogito, 2018.
Opis fizyczny: 351 s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. w przypisach.
Uwaga: Publikacja dofinansowana ze ┼Ťrodk├│w Wydzia┼éu Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii Uniwersytetu Warszawskiego.
Uwaga: Streszcz. ang. przy pracach.
Temat: Kucharstwo - zagadnienia
Temat: Kuchnia - wyposa┼╝enie
Temat: Kuchnia europejska
Temat: Kuchnia japońska
Temat: Kuchnia polska
Temat: Kultura stołu
Temat: Przepisy kulinarne
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna.
Hasło dodatkowe: Pietrzkiewicz, Dorota.
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna.
Hasło dodatkowe: Barbarzak, Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
Hasło dodatkowe: Bichta, Ewa. Stypa
Has┼éo dodatkowe: Drza┼é-Sierocka, Aleksandra. Jedzenie ta┼Ťmowe?
Hasło dodatkowe: Grzejszczak, Łukasz. Przy wspólnym stole
Has┼éo dodatkowe: Has-Tokarz, Anita. Ksi─ů┼╝ka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot bada┼ä
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
Has┼éo dodatkowe: Kilija┼äska, Alicja. Polskie ┼éy┼╝ki manierystyczne i barokowe: znaki w┼éasno┼Ťciowe, inskrypcje, sentencje i spos├│b dekoracji
Has┼éo dodatkowe: Korczy┼äska-Derkacz, Ma┼égorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restaurator├│w i w┼éa┼Ťcicieli kawiar┼ä oraz ich pracownik├│w w okresie mi─Ödzywojennym
Has┼éo dodatkowe: Kordzi┼äska-Nawrocka, Iwona. Wielowymiarowo┼Ť─ç washoku - tradycyjnej kuchni Japo┼äczyk├│w
Hasło dodatkowe: Kuźmina, Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
Hasło dodatkowe: Milewska, Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
Has┼éo dodatkowe: Nawrocka, Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzysz─ůcych ceremonii herbaty w japo┼äskiej kulturze kulinarnej
Hasło dodatkowe: Nowicki, Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
Hasło dodatkowe: Noworyta-Kuklińska, Bożena. Opuszczony stół
Has┼éo dodatkowe: Otwinowska, Dorota (1973- ). W go┼Ťcinie u Chodkiewicz├│w
Hasło dodatkowe: Pietrzak-Thebault, Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
Hasło dodatkowe: Prorok, Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
Has┼éo dodatkowe: Przymusza┼éa, Lidia. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
Has┼éo dodatkowe: Pugacewicz, Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta
Has┼éo dodatkowe: Rembiszewska, Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produkt├│w tradycyjnych jako ┼Ťwiadectwo j─Özykowej lokalno┼Ťci
Hasło dodatkowe: Rzepka, Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
Has┼éo dodatkowe: Seroka, Katarzyna. Przy kartach, ksi─ů┼╝ce i obiedzie
Hasło dodatkowe: Sliwka, Roman. Czeskie gotowanie
Has┼éo dodatkowe: Sikora, Kazimierz. Grzeczno┼Ť─ç polskiego sto┼éu
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu...
Has┼éo dodatkowe: ┼Üwita┼éa-Trybek, Dorota. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
Has┼éo dodatkowe: W├│jcik, Ewa. "O obowi─ůzku cz┼éowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "p├│┼éuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu ┼╝ycia
Hasło dodatkowe: Wrona, Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
Has┼éo dodatkowe: Zaj─ůc, Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego od┼╝ywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia mi─Ödzywojennego
Hasło dodatkowe: Grupa Cogito
ISBN: 978-83-85534-94-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32514 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again