Form of Work
Książki
(2)
Status
available
(2)
Branch
Magazyn
(2)
Author
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Błach Marzena
(1)
Chmielewska Barbara (1978- )
(1)
Chrześcijańska Daria
(1)
Cieniewska Monika
(1)
Cyrklaff-Gorczyca Magdalena
(1)
Deńca Marta
(1)
Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
(1)
Fedynyszyn Karina
(1)
Fryzowska-Chrobot Iwona
(1)
Giermaziak Wojciech
(1)
Gniot Aleksander
(1)
Gomoliszek Joanna
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
(1)
Jakóbczak Zofia
(1)
Jarczewska-Walendziak Katarzyna
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Karwowski Marcin
(1)
Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe inskrypcje sentencje i sposób dekoracji
(1)
Kokosińska Magdalena
(1)
Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
(1)
Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
(1)
Kurek-Kokocińska Stanisława
(1)
Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
(1)
Mielczarek Rafał
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
(1)
Morek Wojciech
(1)
Nalewajska Lilianna
(1)
Nawrocka Mariola
(1)
Nawrocka Monika
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
(1)
Niedźwiecka-Ambroziak Julita
(1)
Nobis-Fechner Anna
(1)
Nowicki Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie" czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Olesiak Karina
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
(1)
Pamuła-Cieślak Natalia
(1)
Pełka-Smętek Katarzyna
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Piotrowicz Grażyna
(1)
Pokrop Witold
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
(1)
Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Seroka Katarzyna
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach książce i obiedzie
(1)
Seta Magdalena
(1)
Sikora Kazimierz. Grzeczność polskiego stołu
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Sobczyk Sławomir (bibliotekarstwo)
(1)
Sobocha-Stanuch Justyna
(1)
Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu
(1)
Stąporek Marta
(1)
Szybowska Urszula
(1)
Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
(1)
Walczak-Niewiadomska Agata (1977- )
(1)
Wiatr Krystyna
(1)
Wiederek-McRobb Magdalena
(1)
Wojciechowska Maja
(1)
Wrona Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
(1)
Wójcik Ewa. "O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "półuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
(1)
Zając Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
(1)
Świtała-Trybek Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Żmigrodzka Kinga
(1)
Year
2010 - 2019
(2)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Bibliotekarstwo
(1)
Biblioteki wirtualne
(1)
Innowacje
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kultura stołu
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Technologie mobilne
(1)
3 results Filter
Authority data
Nawrocka Monika (hasło formalne)
Book
In basket
Tytuł: Mobilnie, interaktywnie, kompetentnie : usługi, media i technologie informacyjno-komunikacyjne w nowoczesnej bibliotece / pod redakcją naukową Mai Wojciechowskiej oraz Magdaleny Cyrklaff-Gorczycy.
Wariant tytułu: Usługi, media i technologie informacyjno-komunikacyjne w nowoczesnej bibliotece
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe i Edukacyjne Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich, 2019.
Opis fizyczny: 379, [1] s. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
Seria: Propozycje i Materiały Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich
Uwaga: Bibliogr. przy art.
Temat: Bibliotekarstwo - Polska - 21 w
Temat: Bibliotekarstwo - komputeryzacja - Polska
Temat: Biblioteki wirtualne - Polska
Temat: Innowacje - stosowanie - bibliotekarstwo
Temat: Technologie mobilne - stosowanie - bibliotekarstwo
Hasło dodatkowe: Cyrklaff-Gorczyca, Magdalena.
Hasło dodatkowe: Wojciechowska, Maja.
Hasło dodatkowe: Błach, Marzena.
Hasło dodatkowe: Chmielewska, Barbara (1978- ).
Hasło dodatkowe: Chrześcijańska, Daria.
Hasło dodatkowe: Cieniewska, Monika.
Hasło dodatkowe: Deńca, Marta.
Hasło dodatkowe: Fedynyszyn, Karina.
Hasło dodatkowe: Fryzowska-Chrobot, Iwona.
Hasło dodatkowe: Giermaziak, Wojciech.
Hasło dodatkowe: Gniot, Aleksander.
Hasło dodatkowe: Gomoliszek, Joanna.
Hasło dodatkowe: Jakóbczak, Zofia.
Hasło dodatkowe: Jarczewska-Walendziak, Katarzyna.
Hasło dodatkowe: Karwowski, Marcin.
Hasło dodatkowe: Kokosińska, Magdalena.
Hasło dodatkowe: Kurek-Kokocińska, Stanisława.
Hasło dodatkowe: Mielczarek, Rafał.
Hasło dodatkowe: Morek, Wojciech.
Hasło dodatkowe: Nalewajska, Lilianna.
Hasło dodatkowe: Nawrocka, Mariola.
Hasło dodatkowe: Niedźwiecka-Ambroziak, Julita.
Hasło dodatkowe: Nobis-Fechner, Anna.
Hasło dodatkowe: Olesiak, Karina.
Hasło dodatkowe: Pamuła-Cieślak, Natalia.
Hasło dodatkowe: Pełka-Smętek, Katarzyna.
Hasło dodatkowe: Piotrowicz, Grażyna.
Hasło dodatkowe: Pokrop, Witold.
Hasło dodatkowe: Seta, Magdalena.
Hasło dodatkowe: Sobczyk, Sławomir (bibliotekarstwo).
Hasło dodatkowe: Sobocha-Stanuch, Justyna.
Hasło dodatkowe: Stąporek, Marta.
Hasło dodatkowe: Szybowska, Urszula.
Hasło dodatkowe: Walczak-Niewiadomska, Agata (1977- ).
Hasło dodatkowe: Wiatr, Krystyna.
Hasło dodatkowe: Wiederek-McRobb, Magdalena.
Hasło dodatkowe: Wojciechowska, Maja.
Hasło dodatkowe: Żmigrodzka, Kinga.
Hasło dodatkowe: Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich. Wydawnictwo Naukowe i Edukacyjne
ISBN: 978-83-65741-42-4
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 33892 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Polska i świat przez kuchnię : studia o dziedzictwie kulinarnym / redakcja naukowa Anna Kamler, Dorota Pietrzkiewicz, Katarzyna Seroka.
Wariant tytułu: Studia o dziedzictwie kulinarnym
Adres wydawniczy: Warszawa : Grupa Cogito, 2018.
Opis fizyczny: 351 s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. w przypisach.
Uwaga: Publikacja dofinansowana ze środków Wydziału Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii Uniwersytetu Warszawskiego.
Uwaga: Streszcz. ang. przy pracach.
Temat: Kucharstwo - zagadnienia
Temat: Kuchnia - wyposażenie
Temat: Kuchnia europejska
Temat: Kuchnia japońska
Temat: Kuchnia polska
Temat: Kultura stołu
Temat: Przepisy kulinarne
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna.
Hasło dodatkowe: Pietrzkiewicz, Dorota.
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna.
Hasło dodatkowe: Barbarzak, Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
Hasło dodatkowe: Bichta, Ewa. Stypa
Hasło dodatkowe: Drzał-Sierocka, Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
Hasło dodatkowe: Grzejszczak, Łukasz. Przy wspólnym stole
Hasło dodatkowe: Has-Tokarz, Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
Hasło dodatkowe: Kilijańska, Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe, inskrypcje, sentencje i sposób dekoracji
Hasło dodatkowe: Korczyńska-Derkacz, Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
Hasło dodatkowe: Kordzińska-Nawrocka, Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
Hasło dodatkowe: Kuźmina, Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
Hasło dodatkowe: Milewska, Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
Hasło dodatkowe: Nawrocka, Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
Hasło dodatkowe: Nowicki, Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
Hasło dodatkowe: Noworyta-Kuklińska, Bożena. Opuszczony stół
Hasło dodatkowe: Otwinowska, Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
Hasło dodatkowe: Pietrzak-Thebault, Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
Hasło dodatkowe: Prorok, Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
Hasło dodatkowe: Przymuszała, Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
Hasło dodatkowe: Pugacewicz, Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
Hasło dodatkowe: Rembiszewska, Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
Hasło dodatkowe: Rzepka, Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna. Przy kartach, książce i obiedzie
Hasło dodatkowe: Sliwka, Roman. Czeskie gotowanie
Hasło dodatkowe: Sikora, Kazimierz. Grzeczność polskiego stołu
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu...
Hasło dodatkowe: Świtała-Trybek, Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
Hasło dodatkowe: Wójcik, Ewa. "O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "półuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
Hasło dodatkowe: Wrona, Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
Hasło dodatkowe: Zając, Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
Hasło dodatkowe: Grupa Cogito
ISBN: 978-83-85534-94-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32514 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again