Form of Work
Czasopisma
(1)
Ksi─ů┼╝ki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Magazyn
(1)
Author
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Drza┼é-Sierocka Aleksandra. Jedzenie ta┼Ťmowe?
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Has-Tokarz Anita. Ksi─ů┼╝ka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot bada┼ä
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Kilija┼äska Alicja. Polskie ┼éy┼╝ki manierystyczne i barokowe: znaki w┼éasno┼Ťciowe inskrypcje sentencje i spos├│b dekoracji
(1)
Korczy┼äska-Derkacz Ma┼égorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restaurator├│w i w┼éa┼Ťcicieli kawiar┼ä oraz ich pracownik├│w w okresie mi─Ödzywojennym
(1)
Kordzi┼äska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowo┼Ť─ç washoku - tradycyjnej kuchni Japo┼äczyk├│w
(1)
Ku┼║mina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuit├│w (XVI-XVII wieku)
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion pary┼╝an przy jednym stole
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzysz─ůcych ceremonii herbaty w japo┼äskiej kulturze kulinarnej
(1)
Nowicki Ryszard. Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W go┼Ťcinie u Chodkiewicz├│w
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w j─Özyku i kulturze ludowej
(1)
Przymusza┼éa Lidia. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
(1)
Puchalski Jacek (1964- )
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produkt├│w tradycyjnych jako ┼Ťwiadectwo j─Özykowej lokalno┼Ťci
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze kr├│lewskim doby baroku: mi─Ödzy tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Seroka Katarzyna
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach ksi─ů┼╝ce i obiedzie
(1)
Sikora Kazimierz. Grzeczno┼Ť─ç polskiego sto┼éu
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Soszy┼äski Jacek (1958- )
(1)
Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu
(1)
Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
(1)
Wrona Gra┼╝yna. O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania ┼╝ycia i zdrowia traktowa─ç b─Öd─Ö : nakazy i zakazy ┼╝ywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
(1)
W├│jcik Ewa. O obowi─ůzku cz┼éowieka zachowania zdrowia swego - czasopisma p├│┼éuczone w propagowaniu zasad zdrowego trybu ┼╝ycia
(1)
Zaj─ůc Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego od┼╝ywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia mi─Ödzywojennego
(1)
┼Üwita┼éa-Trybek Dorota. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(1)
Country
Poland
(2)
Language
Polish
(2)
Subject
Bibliofilstwo
(1)
Ksi─ů┼╝ka
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kultura stołu
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Genre/Form
Czasopisma naukowe polskie
(1)
3 results Filter
Authority data
Grupa Cogito (hasło formalne)
Nieużywane formy hasła: Cogito Grupa ; Cogito
Firma edukacyjna dzia┼éaj─ůca od 1992, g┼é├│wnie zajmuje si─Ö wydawaniem publikacji edukacyjnych.
No cover
Journal
In basket
Tytu┼é: Z Bada┼ä nad Ksi─ů┼╝k─ů i Ksi─Ögozbiorami Historycznymi / Uniwersytet Warszawski. Wydzia┼é Historyczny. Instytut Informacji Naukowej i Studi├│w Bibliologicznych.
Wariant tytułu: Studies into the History of the Book and Book Collections
Adres wydawniczy: Warszawa : Instytut Informacji Naukowej i Studi├│w Bibliologicznych Uniwersytetu Warszawskiego, 2006-.
Opis fizyczny: 24 cm.
Cz─Östotliwo┼Ť─ç: Rocz.
Uwaga: Od t. 3 (2009) [Jacek Soszyński red. nacz.].
Uwaga: Od t. 4 (2010) wyd.: Oficyna Wydawnicza ASPRA-JR.
Uwaga: Od t. 10 (2016) [Jacek Puchalski red. nacz.].
Uwaga: Od t. 10 (2016) wyd.: Agencja Wydawnicza AGA PRESS.
Uwaga: Od T. 11 (2017) tyt. r├│wnol.: Studies into the History of the Book and Book Collections.
Uwaga: Od T. 11 (2017) wyd.: Grupa Cogito.
Uwaga: Dost─Öpny r├│wnie┼╝ w wersji elektronicznej.
Temat: Bibliofilstwo - czasopisma
Temat: Ksi─ů┼╝ka - historia - czasopisma
Gatunek, rodzaj, forma: Czasopisma naukowe polskie - 21 w
Hasło dodatkowe: Puchalski, Jacek (1964- ).
Hasło dodatkowe: Soszyński, Jacek (1958- ).
Hasło dodatkowe: Grupa Cogito
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Warszawski. Instytut Informacji Naukowej i Studiów Bibliologicznych
Tytuł poprzedni:
ISSN: 1897-0788
T. 1 (2006) : http://bbc.uw.edu.pl/dlibra/doccontent?id=12&dirids=1 (Wydział Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii UW. Medioteka)
T. 2 (2008) : http://bbc.uw.edu.pl/dlibra/doccontent?id=11&dirids=1 (Wydział Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii UW. Medioteka)
Zawarto┼Ť─ç zasobu KR 239 Czas. II 2793
T. 4 (2010) [T. 4 (2010)]
T. 5 (2011) [T. 5 (2011)]
T. 6 (2012) [T. 6 (2012)]
T. 7-8 (2013-2014) [T. 7-8 (2013-2014)]
T. 9 (2015) [T. 9 (2015)]
T. 10 (2016) [T. 10 (2016)]
Z. specjalny [T. specjalny (2017)]
T. 11 (2017) [T. 11 (2017)]
T. 12 (2018) [T. 12 (2018)]
T. 13 (2019) [T. 13 (2019)]
Book
In basket
Tytu┼é: Polska i ┼Ťwiat przez kuchni─Ö : studia o dziedzictwie kulinarnym / redakcja naukowa Anna Kamler, Dorota Pietrzkiewicz, Katarzyna Seroka.
Wariant tytułu: Studia o dziedzictwie kulinarnym
Adres wydawniczy: Warszawa : Grupa Cogito, 2018.
Opis fizyczny: 351 s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. w przypisach.
Uwaga: Publikacja dofinansowana ze ┼Ťrodk├│w Wydzia┼éu Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii Uniwersytetu Warszawskiego.
Uwaga: Streszcz. ang. przy pracach.
Temat: Kucharstwo - zagadnienia
Temat: Kuchnia - wyposa┼╝enie
Temat: Kuchnia europejska
Temat: Kuchnia japońska
Temat: Kuchnia polska
Temat: Kultura stołu
Temat: Przepisy kulinarne
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna.
Hasło dodatkowe: Pietrzkiewicz, Dorota.
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna.
Hasło dodatkowe: Barbarzak, Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
Hasło dodatkowe: Bichta, Ewa. Stypa
Has┼éo dodatkowe: Drza┼é-Sierocka, Aleksandra. Jedzenie ta┼Ťmowe?
Hasło dodatkowe: Grzejszczak, Łukasz. Przy wspólnym stole
Has┼éo dodatkowe: Has-Tokarz, Anita. Ksi─ů┼╝ka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot bada┼ä
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
Has┼éo dodatkowe: Kilija┼äska, Alicja. Polskie ┼éy┼╝ki manierystyczne i barokowe: znaki w┼éasno┼Ťciowe, inskrypcje, sentencje i spos├│b dekoracji
Has┼éo dodatkowe: Korczy┼äska-Derkacz, Ma┼égorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restaurator├│w i w┼éa┼Ťcicieli kawiar┼ä oraz ich pracownik├│w w okresie mi─Ödzywojennym
Has┼éo dodatkowe: Kordzi┼äska-Nawrocka, Iwona. Wielowymiarowo┼Ť─ç washoku - tradycyjnej kuchni Japo┼äczyk├│w
Hasło dodatkowe: Kuźmina, Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
Hasło dodatkowe: Milewska, Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
Has┼éo dodatkowe: Nawrocka, Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzysz─ůcych ceremonii herbaty w japo┼äskiej kulturze kulinarnej
Hasło dodatkowe: Nowicki, Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
Hasło dodatkowe: Noworyta-Kuklińska, Bożena. Opuszczony stół
Has┼éo dodatkowe: Otwinowska, Dorota (1973- ). W go┼Ťcinie u Chodkiewicz├│w
Hasło dodatkowe: Pietrzak-Thebault, Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
Hasło dodatkowe: Prorok, Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
Has┼éo dodatkowe: Przymusza┼éa, Lidia. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
Has┼éo dodatkowe: Pugacewicz, Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta
Has┼éo dodatkowe: Rembiszewska, Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produkt├│w tradycyjnych jako ┼Ťwiadectwo j─Özykowej lokalno┼Ťci
Hasło dodatkowe: Rzepka, Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
Has┼éo dodatkowe: Seroka, Katarzyna. Przy kartach, ksi─ů┼╝ce i obiedzie
Hasło dodatkowe: Sliwka, Roman. Czeskie gotowanie
Has┼éo dodatkowe: Sikora, Kazimierz. Grzeczno┼Ť─ç polskiego sto┼éu
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu...
Has┼éo dodatkowe: ┼Üwita┼éa-Trybek, Dorota. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
Has┼éo dodatkowe: W├│jcik, Ewa. "O obowi─ůzku cz┼éowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "p├│┼éuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu ┼╝ycia
Hasło dodatkowe: Wrona, Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
Has┼éo dodatkowe: Zaj─ůc, Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego od┼╝ywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia mi─Ödzywojennego
Hasło dodatkowe: Grupa Cogito
ISBN: 978-83-85534-94-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32514 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again