Opawa
Sortowanie
Źródło opisu
Biblioteka Muzeum Narodowego
(3)
Forma i typ
Książki
(2)
Artykuły
(1)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Magazyn
(2)
Dział
(1)
Autor
Breckova Katerina. Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Ernstberger Anton (1894-1966)
(1)
Fabianova Hana (1985- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Kalus Jaromir (1911-1999)
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Korbelarova Irena (1963- )
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Doświadczenia kulinarne książąt opawskich i raciborskich
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kontakty doświadczenia inspiracje
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kultura dworska
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Spożywanie posiłków na śląskich dworach książęcych
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Ze średniowiecznych receptarzy
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
(1)
Kudlich Werner
(1)
Kuschnik Justyna
(1)
Marethova Barbara
(1)
Matejko-Peterka Ilona
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
(1)
Rosova Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Sedlackova Hedvika (1945- ). Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Turakiewicz Romuald
(1)
Werens Piotr
(1)
Zezula Michal (1971- )
(1)
Zezula Michal (1971- ). Przyrządzanie posiłków i ich spożywanie w świetle źródeł archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
1930 - 1939
(1)
Kraj wydania
Niemcy
(1)
Polska
(1)
Czechy
(1)
Język
czeski
(1)
niemiecki
(1)
polski
(1)
Temat
Hradec nad Moravicí (Czechy)
(1)
Ikonografia chrześcijańska
(1)
Książęta
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kultura dworska
(1)
Maria (Matka Jezusa Chrystusa)
(1)
Rzeźba czeska
(1)
Zamek (Racibórz)
(1)
Zamki i pałace
(1)
Temat: czas
1401-
(2)
1301-
(1)
Temat: miejsce
Kraków
(2402)
Polska
(2392)
Warszawa
(743)
Śląsk
(354)
Lwów
(274)
Opawa
(-)
Francja
(272)
Gdańsk
(238)
Europa
(232)
Małopolska
(192)
Rosja
(189)
Poznań
(183)
Wrocław
(177)
Śląsk, Górny
(175)
Rzym (państwo)
(171)
Wielkopolska
(142)
Toruń
(141)
Wilno
(138)
Włochy
(136)
Rzym
(133)
Japonia
(125)
Kraków (okręg)
(125)
Paryż
(125)
Litwa
(124)
Galicja
(119)
Czechy
(116)
Zakopane
(115)
Niemcy
(113)
Wiedeń
(102)
Lublin
(93)
Pomorze
(93)
Wenecja
(87)
Łódź
(87)
Austria
(76)
Pomorze Zachodnie
(72)
Ukraina
(71)
Praga
(69)
Przemyśl
(69)
Częstochowa
(67)
Grecja
(66)
Tatry (góry)
(64)
Wielka Brytania
(64)
Bizancjum
(63)
Florencja
(62)
Turcja
(62)
Podhale
(61)
Egipt
(60)
Kresy Wschodnie Rzeczypospolitej
(59)
Europa Środkowo-Wschodnia
(58)
Malbork
(58)
Kresy wschodnie Rzeczypospolitej
(57)
Monachium
(55)
Węgry
(53)
Podlasie
(51)
Chiny
(49)
Kielce
(47)
Norymberga
(47)
Tatry
(44)
Tarnów
(43)
Berlin
(42)
Mazowsze
(41)
Rzeszów
(41)
ZSRR
(41)
Lublin (okręg)
(40)
Bydgoszcz
(39)
Katowice
(39)
Słowacja
(39)
Mazury
(38)
Moskwa
(37)
Azja
(36)
Saksonia
(35)
Warmia
(33)
Rzeszów (okręg)
(32)
Wołyń
(32)
Zabór rosyjski
(32)
Indie
(31)
Krosno
(31)
Płock
(31)
Bliski Wschód
(30)
Prusy
(30)
Przemyśl (okręg)
(30)
Syberia
(30)
Białystok
(29)
Kielce (okręg)
(29)
Kolonia
(29)
Morawy
(29)
Szczecin
(29)
Krzyżackie, państwo
(28)
Poznań (okręg)
(28)
Budapeszt
(27)
Palestyna
(27)
Śląsk Cieszyński
(27)
Europa Środkowa
(26)
Gniezno
(26)
Hiszpania
(26)
Linz
(26)
Londyn
(26)
Nowy Sącz (okręg)
(26)
Podole
(26)
Sandomierz
(26)
Drezno
(25)
Gatunek
Katalogi wystaw
(1)
3 wyniki Filtruj
Brak okładki
Artykuł
W koszyku
Mincovaní w Opavě / Jaromír Kalus. - [B. m.] : [b. w.], [b. r.]. - S. ; cm.
Temat
Indeks R0: BMNK
Nadb.?
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Dział
Zapytaj bibliotekarza o dostępność egzemplarzy do wypożyczenia: Gabinet Numizmatyczny sygn. II 10057 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autor
Korbelářová Irena (1963- ). Zezula Michal (1971- ). Kuschnik Justyna. Matejko-Peterka Ilona. Werens Piotr. Břečková Kateřina. Szkło a spożywanie posiłków Cejpová Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Cejpová Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Fabiánová Hana (1985- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw Kaniová Petra. Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Kaniová Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Kolář František (1952- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Kolář František (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Korbelářová Irena (1963- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów Korbelářová Irena (1963- ). Kontakty, doświadczenia, inspiracje Korbelářová Irena (1963- ). Kultura dworska Korbelářová Irena (1963- ). Spożywanie posiłków na śląskich dworach książęcych Korbelářová Irena (1963- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw Korbelářová Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna Korbelářová Irena (1963- ). Doświadczenia kulinarne książąt opawskich i raciborskich Korbelářová Irena (1963- ). Ze średniowiecznych receptarzy Marethová Barbara. Prix Dalibor (1961- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Rosová Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Sedláčková Hedvika (1945- ). Szkło a spożywanie posiłków Turakiewicz Romuald. Zezula Michal (1971- ). Przyrządzanie posiłków i ich spożywanie w świetle źródeł archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
Indeks R0: BMNK
Na s. red.: Publikacja została wydana w ramach projektu Kuchnia i kultura na książęcych dworach średniowiecznych w Opawie i Raciborzu / Kuchyně a kultura stolováni na středověkých knížecích dvorech v Opavě a Ratiboři, projekt nr CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_013/0001140 jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz z budżetu państwa RP "Przekraczamy Granice".
Publikacja związana z wystawą: Zamek Państwowy w Hradcu nad Morawicą, Zamek Piastowski w Raciborzu, 2018 r.
Bibliogr. s. 291-295.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 33640 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Odb. z: "Heimat und Volk : Forschungsbeiträge zur sudetendeutschen Geschichte : Festschrift für Universitätsprofessor Dr. Wilhelm Wostry zum 60. Geburtstage" / hrsg. von Anton Ernstberger.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 16532 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej