Sortowanie
Źródło opisu
Biblioteka Muzeum Narodowego
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Dostępność
dostępne
(6)
Placówka
Magazyn
(6)
Autor
Dumanowski Jarosław (1967- )
(6)
Bulatova Svitlana Olegivna (1962- )
(1)
Dias-Lewandowska Dorota (1982- )
(1)
Geller Ewa (1955- )
(1)
Jankowski Rafał
(1)
Kleśta-Nawrocka Aleksandra
(1)
Sikorska Marta (1987- )
(1)
Tremo Paul (1733-1810)
(1)
Wielądko Wojciech Wincenty (1749-1822)
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(2)
2010 - 2019
(4)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Kuchnia polska
(4)
Przepisy kulinarne
(4)
Rękopisy polskie
(2)
Kuchnia francuska
(1)
Kultura stołu
(1)
Lubomirska, Ludwika Honorata (1726-1786)
(1)
Medycyna ludowa
(1)
Pociej, Rozalia (1700?-po 1755)
(1)
Stanisław August Poniatowski (król Polski ; 1732-1798)
(1)
Tremo, Paul (1733-1810)
(1)
Zachorowscy (rodzina)
(1)
Temat: dzieło
Zbiór dla kuchmistrza tak potraw jako ciast robienia wypisany roku 1757 dnia 24 lipca
(1)
Temat: czas
1601-
(2)
1701-
(2)
1501-
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(1)
Źródła historyczne
(1)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 26475 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 25729 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 25728 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Monumenta Poloniae Culinaria ; t. 2)
Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów
Tyt. grzb.: Moda bardzo dobra smażenia różnych konfektów.
Bibliogr. s. 209-210. Indeks. Słownik terminów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 18110 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Monumenta Poloniae Culinaria = Polskie Zabytki Kulinarne ; t. 3)
Tyt. okł.: Kucharz doskonały : pożyteczny dla zatrudniających się gospodarstwem : okazując sposób poznawania, rozbierania i sporządzania różnego rodzaju mięsiwa, ryb, etc., przy tym naukę dając przezorną o mocy, czyli wyśmienitości warzywa i ziół, oraz wyborze onychże używaniu, tudzież robienia wódek, likworów, syropów, ciast i cukrów
Indeks. Słownik terminów.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 19400 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 21945 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej