Sortowanie
Źródło opisu
Biblioteka Muzeum Narodowego
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Magazyn
(4)
Autor
Ohlidalova Anna
(2)
Blazkova Gabriela (1974- ). Archaologische Ausgrabungen
(1)
Breckova Katerina. Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Fabianova Hana (1985- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Fajt Jiri (1960- )
(1)
Fajt Jiri (1960- ). Zum Geleit
(1)
Hladik Tomas (1953- ). Die Ausstellung zum Barock in Bohmen im Palais Schwarzenberg
(1)
Horsch Markus (1960- )
(1)
Jiricna Eva (1939- ). Vision 2019
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Korbelarova Irena (1963- )
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Doświadczenia kulinarne książąt opawskich i raciborskich
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kontakty doświadczenia inspiracje
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kultura dworska
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Spożywanie posiłków na śląskich dworach książęcych
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Ze średniowiecznych receptarzy
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
(1)
Krupka Jiri. Schwarzenberg Salm
(1)
Krupkova Kresadlova Lada (1962- ). Schwarzenberg Salm
(1)
Kuschnik Justyna
(1)
Leubnerova Sarka. Kunst des 19. Jahrhundenrts vom Klassizismus zur Romantik im Palais Salm
(1)
Lopaurova Veronika Ludmila (1964- )
(1)
Marethova Barbara
(1)
Matejko-Peterka Ilona
(1)
Nowakowski Andrzej (1951- )
(1)
Pleskot Josef (1952- ). Vision 2019
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
(1)
Razim Vladislav (1957- )
(1)
Rosova Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Sach Jan. Das Militarhistorische Museum im Palais Schwarzenberg
(1)
Samal Petr (1972- ). Die Palais in der Prager Ikonografie
(1)
Sedlackova Hedvika (1945- ). Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Sedlakova Radomira (1950- ). Die Nationalgalerie in Prag - Plane und Realitat
(1)
Turakiewicz Romuald
(1)
Vecernikova Lucie. Besitzergeschichte
(1)
Volrabova Alena (1959- ). Die Deckenmalereien im Palais Schwarzenberg und ihre Grafischen Vorlagen
(1)
Wachowski Krzysztof (1943- )
(1)
Werens Piotr
(1)
Winzeler Marius (1970- )
(1)
Winzeler Marius (1970- ). Der Palast der Lobkowicz - eine Residenz der Renaissance
(1)
Winzeler Marius (1970- ). Wandlungen der Palaste vom Barock bis zur Gegenwart
(1)
Zezula Michal (1971- )
(1)
Zezula Michal (1971- ). Przyrządzanie posiłków i ich spożywanie w świetle źródeł archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
1990 - 1999
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Czechy
(2)
Niemcy
(1)
Język
niemiecki
(2)
polski
(2)
Temat
Zamki i pałace
(4)
Architektura niemiecka
(2)
Architektura czeska
(1)
Hradec nad Moravicí (Czechy)
(1)
Książęta
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kultura dworska
(1)
Rycerstwo
(1)
Zamek (Racibórz)
(1)
Łowiectwo
(1)
Temat: czas
1301-
(2)
1401-
(2)
1101-
(1)
1201-
(1)
1501-
(1)
1601-
(1)
1701-
(1)
1801-
(1)
1901-
(1)
2001-0
(1)
Temat: miejsce
Křivoklat
(1)
Opawa
(1)
Praga
(1)
Racibórz
(1)
Śląsk
(1)
Gatunek
Katalogi wystaw
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
4 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 20836 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Kultura średniowiecznego Śląska i Czech : międzynarodowe sympozjum ; 2)
Mat. sympozjum we Wleniu, 17-19 października 1994 r.
Bibliogr. przy ref.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 9396 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Bibliogr. s. 264-265. Indeks.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: III 26025, III 24978 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Autor
Korbelářová Irena (1963- ). Zezula Michal (1971- ). Kuschnik Justyna. Matejko-Peterka Ilona. Werens Piotr. Břečková Kateřina. Szkło a spożywanie posiłków Cejpová Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Cejpová Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Fabiánová Hana (1985- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw Kaniová Petra. Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Kaniová Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Kolář František (1952- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Kolář František (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Korbelářová Irena (1963- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów Korbelářová Irena (1963- ). Kontakty, doświadczenia, inspiracje Korbelářová Irena (1963- ). Kultura dworska Korbelářová Irena (1963- ). Spożywanie posiłków na śląskich dworach książęcych Korbelářová Irena (1963- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw Korbelářová Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna Korbelářová Irena (1963- ). Doświadczenia kulinarne książąt opawskich i raciborskich Korbelářová Irena (1963- ). Ze średniowiecznych receptarzy Marethová Barbara. Prix Dalibor (1961- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Rosová Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Sedláčková Hedvika (1945- ). Szkło a spożywanie posiłków Turakiewicz Romuald. Zezula Michal (1971- ). Przyrządzanie posiłków i ich spożywanie w świetle źródeł archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
Indeks R0: BMNK
Na s. red.: Publikacja została wydana w ramach projektu Kuchnia i kultura na książęcych dworach średniowiecznych w Opawie i Raciborzu / Kuchyně a kultura stolováni na středověkých knížecích dvorech v Opavě a Ratiboři, projekt nr CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_013/0001140 jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz z budżetu państwa RP "Przekraczamy Granice".
Publikacja związana z wystawą: Zamek Państwowy w Hradcu nad Morawicą, Zamek Piastowski w Raciborzu, 2018 r.
Bibliogr. s. 291-295.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 33640 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej