Sortowanie
Źródło opisu
Biblioteka Muzeum Narodowego
(4)
Forma i typ
Książki
(4)
Dostępność
dostępne
(4)
Placówka
Magazyn
(4)
Autor
Breckova Katerina. Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Fabianova Hana (1985- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Gliński Waldemar. Królewski zamek w Chęcinach w relacjach dziejopisów krajoznawców artystów oraz w świetle badań architektów i archeologów
(1)
Iwańczak Wojciech (1948- ). Miejsce Polski w polityce Wacława II
(1)
Jastrzębski Cezary. Zamek chęciński w XIX-wiecznych źródłach drukowanych
(1)
Jaworski Wojciech (1960- ). Słowo wstępne
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Konarska-Zimnicka Sylwia
(1)
Konarska-Zimnicka Sylwia. Od redakcji
(1)
Korbelarova Irena (1963- )
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Doświadczenia kulinarne książąt opawskich i raciborskich
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kontakty doświadczenia inspiracje
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kultura dworska
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Spożywanie posiłków na śląskich dworach książęcych
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Ze średniowiecznych receptarzy
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
(1)
Kołodziejski Stanisław (1951-2019). Wczesnogotyckie budownictwo obronne w południowej Polsce
(1)
Kuschnik Justyna
(1)
Lukac Gabriel (1960- ). Valcove veze na stredovekych hradoch severneho a vychodneho Slovenska
(1)
Marethova Barbara
(1)
Matejko-Peterka Ilona
(1)
Placek Miroslav (1943- ). Okrouhle veze na hradech v ceskych zemich a jejich inspiracni zdroje
(1)
Poklewski-Koziełł Tadeusz (1932-2015)
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
(1)
Radtke Edward
(1)
Rosova Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Rozmus Dariusz. Wczesnośredniowieczne hutnictwo srebra i ołowiu
(1)
Sedlackova Hedvika (1945- ). Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Szymański Konrad (historia). Geneza starostwa chęcińskiego i formy jego dzierżenia w XIV-XVIII wieku
(1)
Turakiewicz Romuald
(1)
Werens Piotr
(1)
Wojciechowska Beata (1963- )
(1)
Wojciechowska Beata (1963- ). Od redakcji
(1)
Zezula Michal (1971- )
(1)
Zezula Michal (1971- ). Przyrządzanie posiłków i ich spożywanie w świetle źródeł archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
2000 - 2009
(1)
1990 - 1999
(1)
Kraj wydania
Polska
(4)
Czechy
(1)
Język
polski
(4)
Temat
Zamki i pałace
(4)
Architektura europejska
(1)
Architektura obronna czeska
(1)
Architektura obronna polska
(1)
Architektura obronna węgierska
(1)
Hradec nad Moravicí (Czechy)
(1)
Kajzer, Leszek (1944-2016)
(1)
Książęta
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kultura dworska
(1)
Zamek (Racibórz)
(1)
Temat: czas
1301-
(2)
1401-
(2)
Temat: miejsce
Chęciny (k. Kielc)
(1)
Lidzbark Warmiński
(1)
Opawa
(1)
Racibórz
(1)
Zamki i pałace
(1)
Gatunek
Katalogi wystaw
(1)
Księgi pamiątkowe
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
4 wyniki Filtruj
Brak okładki
Książka
W koszyku
Indeks R0: BMNK
Aut. podpis. pod tekstem.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 22180 (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
(Historyczna Architektura Między Prosną a Pilicą ; 20. Szlakami Nauki)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 11720 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Na k. przedtyt.: Pamięci prof. dr. hab. Leszka Kajzera (1944-2016).
Materiały z konferencji naukowej, 25 listopada 2016 r., Chęciny.
Bibliogr. s. 217-222.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 32461 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autor
Korbelářová Irena (1963- ). Zezula Michal (1971- ). Kuschnik Justyna. Matejko-Peterka Ilona. Werens Piotr. Břečková Kateřina. Szkło a spożywanie posiłków Cejpová Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Cejpová Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Fabiánová Hana (1985- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw Kaniová Petra. Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Kaniová Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Kolář František (1952- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Kolář František (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Korbelářová Irena (1963- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów Korbelářová Irena (1963- ). Kontakty, doświadczenia, inspiracje Korbelářová Irena (1963- ). Kultura dworska Korbelářová Irena (1963- ). Spożywanie posiłków na śląskich dworach książęcych Korbelářová Irena (1963- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw Korbelářová Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna Korbelářová Irena (1963- ). Doświadczenia kulinarne książąt opawskich i raciborskich Korbelářová Irena (1963- ). Ze średniowiecznych receptarzy Marethová Barbara. Prix Dalibor (1961- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Rosová Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Sedláčková Hedvika (1945- ). Szkło a spożywanie posiłków Turakiewicz Romuald. Zezula Michal (1971- ). Przyrządzanie posiłków i ich spożywanie w świetle źródeł archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
Indeks R0: BMNK
Na s. red.: Publikacja została wydana w ramach projektu Kuchnia i kultura na książęcych dworach średniowiecznych w Opawie i Raciborzu / Kuchyně a kultura stolováni na středověkých knížecích dvorech v Opavě a Ratiboři, projekt nr CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_013/0001140 jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz z budżetu państwa RP "Przekraczamy Granice".
Publikacja związana z wystawą: Zamek Państwowy w Hradcu nad Morawicą, Zamek Piastowski w Raciborzu, 2018 r.
Bibliogr. s. 291-295.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 33640 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej