Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(8)
Status
available
(8)
Branch
Magazyn
(8)
Author
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Breckova Katerina. Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemy┼Ťlid├│w
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w ┼Ťredniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposa┼╝enie
(1)
Drza┼é-Sierocka Aleksandra. Jedzenie ta┼Ťmowe?
(1)
Fabianova Hana (1985- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Gniazdowska Małgorzata
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Has-Tokarz Anita. Ksi─ů┼╝ka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot bada┼ä
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemy┼Ťlid├│w
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe w ┼Ťredniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposa┼╝enie
(1)
Kilija┼äska Alicja. Polskie ┼éy┼╝ki manierystyczne i barokowe: znaki w┼éasno┼Ťciowe inskrypcje sentencje i spos├│b dekoracji
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemy┼Ťlid├│w
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe w ┼Ťredniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposa┼╝enie
(1)
Korbelarova Irena (1963- )
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Do┼Ťwiadczenia kulinarne ksi─ů┼╝─ůt opawskich i raciborskich
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kontakty do┼Ťwiadczenia inspiracje
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kultura dworska
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Spo┼╝ywanie posi┼ék├│w na ┼Ťl─ůskich dworach ksi─ů┼╝─Öcych
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Ze ┼Ťredniowiecznych receptarzy
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). ┼Üredniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemy┼Ťlid├│w i Piast├│w
(1)
Korczy┼äska-Derkacz Ma┼égorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restaurator├│w i w┼éa┼Ťcicieli kawiar┼ä oraz ich pracownik├│w w okresie mi─Ödzywojennym
(1)
Kordzi┼äska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowo┼Ť─ç washoku - tradycyjnej kuchni Japo┼äczyk├│w
(1)
Kuschnik Justyna
(1)
Ku┼║mina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuit├│w (XVI-XVII wieku)
(1)
Linke Robert
(1)
Marethova Barbara
(1)
Matejko-Peterka Ilona
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion pary┼╝an przy jednym stole
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzysz─ůcych ceremonii herbaty w japo┼äskiej kulturze kulinarnej
(1)
Nowicki Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie" czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Ostapkowicz Jacek
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W go┼Ťcinie u Chodkiewicz├│w
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Piskorz-Branekova El┼╝bieta (1948- )
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemy┼Ťlid├│w
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w ┼Ťredniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposa┼╝enie
(1)
Prix Dalibor (1961- ). ┼Üredniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemy┼Ťlid├│w i Piast├│w
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w j─Özyku i kulturze ludowej
(1)
Przymusza┼éa Lidia. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produkt├│w tradycyjnych jako ┼Ťwiadectwo j─Özykowej lokalno┼Ťci
(1)
Rosenberg Erwin
(1)
Rosova Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemy┼Ťlid├│w
(1)
Ruprechtsberger Erwin Maria (1952- )
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze kr├│lewskim doby baroku: mi─Ödzy tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Sedlackova Hedvika (1945- ). Szk┼éo a spo┼╝ywanie posi┼ék├│w
(1)
Seroka Katarzyna
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach ksi─ů┼╝ce i obiedzie
(1)
Sikora Kazimierz. Grzeczno┼Ť─ç polskiego sto┼éu
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu
(1)
Szel─ůg Paulina
(1)
Thury Gunther E. (1950- )
(1)
Turakiewicz Romuald
(1)
Turdza Witold
(1)
Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
(1)
Werens Piotr
(1)
Wrona Gra┼╝yna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania ┼╝ycia i zdrowia traktowa─ç b─Öd─Ö" : nakazy i zakazy ┼╝ywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
(1)
W├│jcik Ewa. "O obowi─ůzku cz┼éowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "p├│┼éuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu ┼╝ycia
(1)
Zaj─ůc Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego od┼╝ywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia mi─Ödzywojennego
(1)
Zezula Michal (1971- )
(1)
Zezula Michal (1971- ). Przyrz─ůdzanie posi┼ék├│w i ich spo┼╝ywanie w ┼Ťwietle ┼║r├│de┼é archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
(1)
Łabanowska Janina
(1)
┼Üwita┼éa-Trybek Dorota. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
(1)
Year
2010 - 2019
(5)
2000 - 2009
(3)
Country
Poland
(7)
Austria
(1)
Czech Republic
(1)
Language
Polish
(7)
German
(1)
Subject
Kuchnia
(7)
Kucharstwo
(2)
Kuchnia europejska
(2)
Przepisy kulinarne
(2)
Haft ludowy
(1)
Hradec nad Moravic├ş (Czechy)
(1)
Ksi─ů┼╝─Öta
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kuchnia regionalna
(1)
Kultura dworska
(1)
Kultura stołu
(1)
Makaty
(1)
Muzeum Etnograficzne im. Marii Znamierowskiej-Prüfferowej (Toruń)
(1)
Muzeum Historyczne Miasta Krakowa
(1)
Muzeum Miasta Gdyni
(1)
Muzeum Narodowe (Poznań)
(1)
Muzeum Okr─Ögowe (Leszno)
(1)
Nordico Stadtmuseum Linz
(1)
Piskorz-Branekova, El┼╝bieta
(1)
Przysłowia europejskie
(1)
Sztuka ludowa europejska
(1)
Zamek (Racib├│rz)
(1)
Zamki i pałace
(1)
Subject: time
1801-
(3)
1901-
(3)
1401-
(2)
1301-
(1)
1501-
(1)
1601-
(1)
1701-
(1)
2001-
(1)
2001-0
(1)
Subject: place
Opawa
(1)
Racib├│rz
(1)
Wielkopolska
(1)
Genre/Form
Katalogi wystaw
(4)
8 results Filter
Book
In basket
Tytu┼é: Polska i ┼Ťwiat przez kuchni─Ö : studia o dziedzictwie kulinarnym / redakcja naukowa Anna Kamler, Dorota Pietrzkiewicz, Katarzyna Seroka.
Wariant tytułu: Studia o dziedzictwie kulinarnym
Adres wydawniczy: Warszawa : Grupa Cogito, 2018.
Opis fizyczny: 351 s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. w przypisach.
Uwaga: Publikacja dofinansowana ze ┼Ťrodk├│w Wydzia┼éu Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii Uniwersytetu Warszawskiego.
Uwaga: Streszcz. ang. przy pracach.
Temat: Kucharstwo - zagadnienia
Temat: Kuchnia - wyposa┼╝enie
Temat: Kuchnia europejska
Temat: Kuchnia japońska
Temat: Kuchnia polska
Temat: Kultura stołu
Temat: Przepisy kulinarne
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna.
Hasło dodatkowe: Pietrzkiewicz, Dorota.
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna.
Hasło dodatkowe: Barbarzak, Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
Hasło dodatkowe: Bichta, Ewa. Stypa
Has┼éo dodatkowe: Drza┼é-Sierocka, Aleksandra. Jedzenie ta┼Ťmowe?
Hasło dodatkowe: Grzejszczak, Łukasz. Przy wspólnym stole
Has┼éo dodatkowe: Has-Tokarz, Anita. Ksi─ů┼╝ka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot bada┼ä
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
Has┼éo dodatkowe: Kilija┼äska, Alicja. Polskie ┼éy┼╝ki manierystyczne i barokowe: znaki w┼éasno┼Ťciowe, inskrypcje, sentencje i spos├│b dekoracji
Has┼éo dodatkowe: Korczy┼äska-Derkacz, Ma┼égorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restaurator├│w i w┼éa┼Ťcicieli kawiar┼ä oraz ich pracownik├│w w okresie mi─Ödzywojennym
Has┼éo dodatkowe: Kordzi┼äska-Nawrocka, Iwona. Wielowymiarowo┼Ť─ç washoku - tradycyjnej kuchni Japo┼äczyk├│w
Hasło dodatkowe: Kuźmina, Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
Hasło dodatkowe: Milewska, Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
Has┼éo dodatkowe: Nawrocka, Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzysz─ůcych ceremonii herbaty w japo┼äskiej kulturze kulinarnej
Hasło dodatkowe: Nowicki, Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
Hasło dodatkowe: Noworyta-Kuklińska, Bożena. Opuszczony stół
Has┼éo dodatkowe: Otwinowska, Dorota (1973- ). W go┼Ťcinie u Chodkiewicz├│w
Hasło dodatkowe: Pietrzak-Thebault, Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
Hasło dodatkowe: Prorok, Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
Has┼éo dodatkowe: Przymusza┼éa, Lidia. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
Has┼éo dodatkowe: Pugacewicz, Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta
Has┼éo dodatkowe: Rembiszewska, Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produkt├│w tradycyjnych jako ┼Ťwiadectwo j─Özykowej lokalno┼Ťci
Hasło dodatkowe: Rzepka, Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
Has┼éo dodatkowe: Seroka, Katarzyna. Przy kartach, ksi─ů┼╝ce i obiedzie
Hasło dodatkowe: Sliwka, Roman. Czeskie gotowanie
Has┼éo dodatkowe: Sikora, Kazimierz. Grzeczno┼Ť─ç polskiego sto┼éu
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu...
Has┼éo dodatkowe: ┼Üwita┼éa-Trybek, Dorota. Na beztydzie┼ä i od ┼Ťwi─Öta - o tradycyjnych zupach w ┼Ťl─ůskim menu
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
Has┼éo dodatkowe: W├│jcik, Ewa. "O obowi─ůzku cz┼éowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "p├│┼éuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu ┼╝ycia
Hasło dodatkowe: Wrona, Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
Has┼éo dodatkowe: Zaj─ůc, Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego od┼╝ywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia mi─Ödzywojennego
Hasło dodatkowe: Grupa Cogito
ISBN: 978-83-85534-94-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32514 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Szel─ůg Paulina
Tytu┼é: Sztuka i kuchnia : czego dawniej u┼╝ywano, jak to kiedy┼Ť ozdabiano / Paulina Szel─ůg.
Adres wydawniczy: Poznań : Muzeum Narodowe w Poznaniu, cop. 2009.
Opis fizyczny: [20] s. : il. kolor. ; 21 cm.
Temat: Muzeum Narodowe (Poznań) - zbiory - 15-18 w
Temat: Kuchnia - wyposa┼╝enie - Europa - 15-18 w. - wydawnictwa dla dzieci
Temat: Kuchnia - wyposa┼╝enie - zbiory - Polska - 15-18 w
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 26185 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Turdza Witold
Tytuł: Kuchnia - królestwo pani domu : Muzeum Historyczne Miasta Krakowa, Kamienica Hipolitów, 25 listopada 2010 - 20 lutego 2011 / Witold Turdza.
Adres wydawniczy: Krak├│w : Muzeum Historyczne Miasta Krakowa, 2010.
Opis fizyczny: 36 s. : il. kolor. ; 22 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 36.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Muzeum Historyczne Miasta Krakowa - wystawy - 2010-2011
Temat: Muzeum Historyczne Miasta Krakowa - zbiory - 19-20 w
Temat: Kuchnia - wyposa┼╝enie - wystawy - Polska - 19-20 w
Temat: Kuchnia - wyposa┼╝enie - zbiory - Polska - 19-20 w
ISBN: 978-83-7577-073-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 25857 (1 egz.)
Book
In basket
Autor: Łabanowska Janina
Tytuł: W dawnej kuchni / [scenariusz wystawy i tekst: Janina Łabanowska, Jacek Ostapkowicz].
Adres wydawniczy: Gdynia : Muzeum Miasta Gdyni, 2000.
Opis fizyczny: 12 s. : il. ; 25 cm.
Uwaga: Bibliogr. s. 10.
Temat: Muzeum Miasta Gdyni - wystawy - 2000
Temat: Kuchnia - wyposa┼╝enie - wystawy - 19 w
Gatunek, rodzaj, forma: Katalogi wystaw
Hasło dodatkowe: Ostapkowicz, Jacek.
Hasło dodatkowe: Muzeum Miasta Gdyni
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 28694 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Th├╝ry G├╝nther E. (1950- )
Tytu┼é: Kulinarisches aus dem r├Âmischen Alpenvorland : [Ausstellung im Nordico - Museum der Stadt Linz - 12.6 - 9.9.2007] / G├╝nther E. Th├╝ry ; mit einem Beitr. von Robert Linke und Erwin Rosenberg ; Einbegleitung: Erwin M. Ruprechtsberger.
Adres wydawniczy: Linz : Nordico - Museum der Stadt Linz, 2007.
Opis fizyczny: 56 s. : il. (gł. kolor.) ; 26 cm.
Seria: Linzer Arch├Ąologische Forschungen Sonderheft
Uwaga: Bibliogr. s. 44-49.
Temat: Nordico Stadtmuseum Linz - wystawy - 2007
Temat: Kucharstwo - archeologia - wystawy - Austria
Temat: Kuchnia - wyposa┼╝enie - archeologia - wystawy - Austria
Hasło dodatkowe: Ruprechtsberger, Erwin Maria (1952- ).
Hasło dodatkowe: Linke, Robert.
Hasło dodatkowe: Rosenberg, Erwin.
Hasło dodatkowe: Stadtmuseum Linz
ISBN: 978-3-85484-587-1
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. III 14869 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Gniazdowska Małgorzata
Tytu┼é: Od ┼Ťlepych ryb do klusek na ┼éachu : leszczy┼äska kuchnia w latach 1890-1950 : wystawa : Muzeum Okr─Ögowe w Lesznie, 29.01 - 06.04.2014, budynek g┼é├│wny Muzeum/ [oprac. i tekst: Ma┼égorzata Gniazdowska].
Adres wydawniczy: Leszno : Muzeum Okr─Ögowe w Lesznie, 2014.
Opis fizyczny: [26] s. : il. kolor. ; 21 cm.
Temat: Muzeum Okr─Ögowe (Leszno) - wystawy - 2014
Temat: Kuchnia - wyposa┼╝enie - wystawy - Polska - 19-20 w
Temat: Kuchnia regionalna - wystawy - Polska
Temat: Przepisy kulinarne - wystawy - Polska - 19-20 w
Temat: Wielkopolska - etnografia - wystawy - 19-20 w
Gatunek, rodzaj, forma: Katalogi wystaw
Hasło dodatkowe: Muzeum Okręgowe (Leszno)
ISBN: 978-83-61701-96-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 28520 (1 egz.)
Book
In basket
Tytu┼é: Przy ksi─ů┼╝─Öcym stole : kuchnia i kultura kulinarna na ksi─ů┼╝─Öcych dworach ┼Ťredniowiecznych w Opawie i Raciborzu / [redaktorzy: Irena Korbel├í┼Öov├í, Michal Zezula ; autorzy: Kate┼Öina B┼Öe─Źkov├í, Miroslava Cejpov├í, Hana Fabi├ínov├í, Petra Kaniov├í, Franti┼íek Kol├í┼Ö, Irena Korbel├í┼Öov├í, Barbara Marethov├í, Dalibor Prix, Romana Rosov├í, Hedvika Sedl├í─Źkov├í, Romuald Turakiewicz, Michal Zezula ; t┼éumaczenia: Justyna Kuschnik, Ilona Matejko-Peterka, Piotr Werens].
Wariant tytu┼éu: Kuchnia i kultura kulinarna na ksi─ů┼╝─Öcych dworach ┼Ťredniowiecznych w Opawie i Raciborzu
Adres wydawniczy: Ostrawa : Narodowy Instytut Dziedzictwa. Specjalizowany Oddzia┼é Terenowy w Ostrawie ; Opawa : Uniwersytet ┼Ül─ůski ; Racib├│rz : Powiat Raciborski, 2018.
Opis fizyczny: 295 s. : il. kolor. ; 23xz23 cm.
Uwaga: Na s. red.: Publikacja zosta┼éa wydana w ramach projektu Kuchnia i kultura na ksi─ů┼╝─Öcych dworach ┼Ťredniowiecznych w Opawie i Raciborzu / Kuchyn─Ť a kultura stolov├íni na st┼Öedov─Ťk├Żch kn├ş┼żec├şch dvorech v Opav─Ť a Ratibo┼Öi, projekt nr CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_013/0001140 jest wsp├│┼éfinansowany ze ┼Ťrodk├│w Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz z bud┼╝etu pa┼ästwa RP "Przekraczamy Granice".
Uwaga: Publikacja zwi─ůzana z wystaw─ů: Zamek Pa┼ästwowy w Hradcu nad Morawic─ů, Zamek Piastowski w Raciborzu, 2018 r.
Uwaga: Bibliogr. s. 291-295.
Uwaga: Streszcz. w j─Öz. ang.
Temat: Hradec nad Moravic├ş (Czechy) - wystawy - 2018
Temat: Zamek (Racib├│rz) - wystawy - 2018
Temat: Kuchnia europejska - wystawy - 14-15 w
Temat: Kultura dworska - wystawy - Czechy - 14-15 w
Temat: Kultura dworska - wystawy - Polska - 14-15 w
Temat: Ksi─ů┼╝─Öta - wystawy - Polska - ┼Ül─ůsk (region) - ┼Ťredniowiecze
Temat: Zamki i pałace - wyposażenie - Czechy - 14-15 w
Temat: Zamki i pałace - wyposażenie - Polska - 14-15 w
Temat: Opawa - historia - 14-15 w
Temat: Racib├│rz - historia - 14-15 w
Gatunek, rodzaj, forma: Katalogi wystaw
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ).
Hasło dodatkowe: Zezula, Michal (1971- ).
Hasło dodatkowe: Kuschnik, Justyna.
Hasło dodatkowe: Matejko-Peterka, Ilona.
Hasło dodatkowe: Werens, Piotr.
Has┼éo dodatkowe: B┼Öe─Źkov├í, Kate┼Öina. Szk┼éo a spo┼╝ywanie posi┼ék├│w
Has┼éo dodatkowe: Cejpov├í, Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w ┼Ťredniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposa┼╝enie
Has┼éo dodatkowe: Cejpov├í, Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemy┼Ťlid├│w
Hasło dodatkowe: Fabiánová, Hana (1985- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw
Has┼éo dodatkowe: Kaniov├í, Petra. Kuchnie zamkowe w ┼Ťredniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposa┼╝enie
Has┼éo dodatkowe: Kaniov├í, Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemy┼Ťlid├│w
Has┼éo dodatkowe: Kol├í┼Ö, Franti┼íek (1952- ). Kuchnie zamkowe w ┼Ťredniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposa┼╝enie
Has┼éo dodatkowe: Kol├í┼Ö, Franti┼íek (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemy┼Ťlid├│w
Has┼éo dodatkowe: Korbel├í┼Öov├í, Irena (1963- ). ┼Üredniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemy┼Ťlid├│w i Piast├│w
Has┼éo dodatkowe: Korbel├í┼Öov├í, Irena (1963- ). Kontakty, do┼Ťwiadczenia, inspiracje
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Kultura dworska
Has┼éo dodatkowe: Korbel├í┼Öov├í, Irena (1963- ). Spo┼╝ywanie posi┼ék├│w na ┼Ťl─ůskich dworach ksi─ů┼╝─Öcych
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw
Hasło dodatkowe: Korbelářová, Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna
Has┼éo dodatkowe: Korbel├í┼Öov├í, Irena (1963- ). Do┼Ťwiadczenia kulinarne ksi─ů┼╝─ůt opawskich i raciborskich
Has┼éo dodatkowe: Korbel├í┼Öov├í, Irena (1963- ). Ze ┼Ťredniowiecznych receptarzy
Hasło dodatkowe: Marethová, Barbara.
Has┼éo dodatkowe: Prix, Dalibor (1961- ). ┼Üredniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemy┼Ťlid├│w i Piast├│w
Has┼éo dodatkowe: Prix, Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w ┼Ťredniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposa┼╝enie
Has┼éo dodatkowe: Prix, Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemy┼Ťlid├│w
Has┼éo dodatkowe: Rosov├í, Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemy┼Ťlid├│w
Has┼éo dodatkowe: Sedl├í─Źkov├í, Hedvika (1945- ). Szk┼éo a spo┼╝ywanie posi┼ék├│w
Hasło dodatkowe: Turakiewicz, Romuald.
Has┼éo dodatkowe: Zezula, Michal (1971- ). Przyrz─ůdzanie posi┼ék├│w i ich spo┼╝ywanie w ┼Ťwietle ┼║r├│de┼é archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
Has┼éo dodatkowe: N├írodn├ş pam├ítkov├Ż ├║stav ├║zemn├ş odborn├ę pracovi┼ít─Ť (Ostrava)
Hasło dodatkowe: Powiat Raciborski (Polska). Starostwo Powiatowe
Hasło dodatkowe: Slezská Univerzita (Opawa)
ISBN: 978-80-88240-04-4
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 33640 (1 egz.)
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 30958 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again