Sortowanie
Źródło opisu
Biblioteka Muzeum Narodowego
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Magazyn
(2)
Autor
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
(1)
Gilek Katarzyna. Zapewnienie płynności przestrzeni publicznej przez projektowanie przejść przez budynek
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
(1)
Haupt Patrycja. Słowo wstępne
(1)
Kamieński Edward. Planowanie i programowanie wnętrz urbanistycznych w aspekcie architektury zrównoważonej
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe inskrypcje sentencje i sposób dekoracji
(1)
Kobylarczyk Justyna
(1)
Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
(1)
Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
(1)
Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
(1)
Nowicki Ryszard. Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Olearczyk Agnieszka. Wpływ funkcji na formę architektoniczną na przykładach znanych realizacji
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
(1)
Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
(1)
Płonka Katarzyna (architektura). Budka na książki jako projekt społeczny w ramach projektu pilotażowego rewitalizacji osiedli Olsza II i Ugorek
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
(1)
Rosa Kinga. Pomaluj mój świat czyli jak ożywić wnętrza urbanistyczne
(1)
Ryska Karol. Budka na książki jako projekt społeczny w ramach projektu pilotażowego rewitalizacji osiedli Olsza II i Ugorek
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Seroka Katarzyna
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach książce i obiedzie
(1)
Sikora Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu
(1)
Stasik Marzena. Kształtowanie przestrzeni stykowych między budynkiem a otoczeniem
(1)
Sułkowska Agnieszka. Budowanie nastroju budynków za pomocą światła
(1)
Tomecka Joanna. O roli dominanty
(1)
Tworek Wojciech. Zakochaj się w Nowym Sączu - czyli Most Miłości autorstwa studentów kierunku architektura i urbanistyka
(1)
Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
(1)
Wieja Karolina. Współczesne centra handlowe i ich wpływ na strukturę racjonalnie zagospodarowanej przestrzeni miejskiej
(1)
Wiewióra Dominika. Wpływ funkcji na formę architektoniczną na przykładach znanych realizacji
(1)
Woch Julia. Nastrój w architekturze
(1)
Wolińska Anna. Dachy zdobią i służą
(1)
Wolnik Monika. Pomaluj mój świat czyli jak ożywić wnętrza urbanistyczne
(1)
Wrona Grażyna. O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
(1)
Wójcik Ewa. O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego - czasopisma półuczone w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
(1)
Włodyga Justyna. Akcent bez wartości materialnej
(1)
Zając Dawid. Koncepcje opisu przestrzeni wybrane zagadnienia na przestrzeni wieków
(1)
Zając Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
(1)
Łazarczyk Paulina. Budowanie nastroju budynków za pomocą światła
(1)
Świtała-Trybek Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Kucharstwo
(1)
Kuchnia
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kultura stołu
(1)
Planowanie przestrzenne
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Wnętrza architektoniczne
(1)
Wyposażenie wnętrz
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Autor
Kobylarczyk Justyna. Gilek Katarzyna. Zapewnienie płynności przestrzeni publicznej przez projektowanie przejść przez budynek Haupt Patrycja. Słowo wstępne Kamieński Edward. Planowanie i programowanie wnętrz urbanistycznych w aspekcie architektury zrównoważonej Łazarczyk Paulina. Budowanie nastroju budynków za pomocą światła Olearczyk Agnieszka. Wpływ funkcji na formę architektoniczną na przykładach znanych realizacji Płonka Katarzyna (architektura). "Budka na książki" jako projekt społeczny w ramach projektu pilotażowego rewitalizacji osiedli Olsza II i Ugorek Rosa Kinga. Pomaluj mój świat, czyli jak ożywić wnętrza urbanistyczne Ryska Karol. "Budka na książki" jako projekt społeczny w ramach projektu pilotażowego rewitalizacji osiedli Olsza II i Ugorek Stasik Marzena. Kształtowanie przestrzeni stykowych między budynkiem a otoczeniem Sułkowska Agnieszka. Budowanie nastroju budynków za pomocą światła Tomecka Joanna. O roli dominanty Tworek Wojciech. Zakochaj się w Nowym Sączu - czyli "Most Miłości" autorstwa studentów kierunku architektura i urbanistyka Wieja Karolina. Współczesne centra handlowe i ich wpływ na strukturę racjonalnie zagospodarowanej przestrzeni miejskiej Wiewióra Dominika. Wpływ funkcji na formę architektoniczną na przykładach znanych realizacji Włodyga Justyna. Akcent bez wartości materialnej Woch Julia. Nastrój w architekturze Wolińska Anna. Dachy zdobią i służą Wolnik Monika. Pomaluj mój świat, czyli jak ożywić wnętrza urbanistyczne Zając Dawid. Koncepcje opisu przestrzeni wybrane zagadnienia na przestrzeni wieków
Indeks R0: BMNK
Bibliogr. przy art.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 31122 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autor
Kamler Anna. Pietrzkiewicz Dorota. Seroka Katarzyna. Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży Bichta Ewa. Stypa Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe? Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe, inskrypcje, sentencje i sposób dekoracji Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku) Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej Nowicki Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty Seroka Katarzyna. Przy kartach, książce i obiedzie Sliwka Roman. Czeskie gotowanie Sikora Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu... Świtała-Trybek Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole Wójcik Ewa. "O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "półuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia Wrona Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych Zając Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
Indeks R0: BMNK
Bibliogr. w przypisach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: II 32514 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej