Form of Work
Książki
(4)
Status
available
(4)
Branch
Magazyn
(4)
Author
Zając Renata M. (1965- )
(2)
Babik Wiesław (1956- ). Ekologia informacji w projektowaniu edukacyjnej przestrzeni informacyjnej
(1)
Bajer Jakub. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników
(1)
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Batorowska Hanna. Umiejętność strukturalizacji treści przez podmiot uczący się
(1)
Bańdo Adam Andrzej. Techniki prezentowania informacji - przygotowanie studentów informacji naukowej i bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie do realizacji multimedialnych form informacji bibliotecznej
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Bikowska Katarzyna. Funkcjonalność komunikatów na Facebooku - analiza profili bibliotek uniwersyteckich w Polsce
(1)
Cyrklaff-Gorczyca Magdalena. Grywalizacja jako metoda komunikacji i edukacji
(1)
Dobrogowska-Schlebusch Ewa. Metodologia badania potrzeb informacyjnych nieformalnych opiekunów osób chorych lub niepełnosprawnych
(1)
Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
(1)
Gajda Jarosław (bibliotekarstwo). Dobre praktyki w otwartym publikowaniu książek naukowych podręczników i czasopism na Politechnice Lubelskiej
(1)
Gmiterek Grzegorz. Tworzenie wystaw cyfrowych w praktyce
(1)
Grabowska Danuta (bibliotekarstwo). Bibliotekarz systemowy architektem informacji
(1)
Gruca Krzysztof (1980- )
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
(1)
Hoły Joanna. Biblioteka cyfrowa Zygmunta Wróblewskiego jako przykład skatalogowanego fragmentu Internetu
(1)
Janas Magdalena. Aspekt emocjonalny obsługi użytkowników bibliotek akademickich
(1)
Kamińska-Czubała Barbara (1955- )
(1)
Kamińska-Czubała Barbara (1955- ). Projektowanie informacji w perspektywie nauki o informacji i praktyki informacyjnej
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe inskrypcje sentencje i sposób dekoracji
(1)
Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
(1)
Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
(1)
Korzystka Beata. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników
(1)
Krasińska Barbara. Przestrzeń informacyjna w plakacie
(1)
Krupa Zenona. Usatysfakcjonowany czy sfrustrowany użytkownik biblioteki ( na przykładzie Biblioteki Uniwersytetu Rzeszowskiego)
(1)
Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
(1)
Masłyk Jan M. J
(1)
Matczuk Ewa (1970- ). Działalność publikacyjna bibliotekarzy wyższych uczelni technicznych w Polsce
(1)
Milc Piotr. Emotikony czyli emocje w dwóch znakach
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
(1)
Morawiec Barbara Maria. Projektowanie informacji i identyfikacja wizualna bibliotek na przykładzie polskich biblioblogów na platformie Blogger
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
(1)
Niedźwiecka-Ambroziak Julita. Wyszukiwarki wizualne - wizualizacja wyników poszukiwań informacyjnych w Internecie i bibliotekach
(1)
Nowicki Ryszard. Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Ober Krzysztof. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników
(1)
Ochmański Mikołaj. Tworzenie wystaw cyfrowych w praktyce
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
(1)
Pichola Monika. Biblioteka Uniwersytetu Łódzkiego w przestrzeni edukacyjno-kulturalnej XXI wieku - między tradycją a nowoczesnością
(1)
Pielat Aleksandra. Biblioteka Uniwersytetu Łódzkiego w przestrzeni edukacyjno-kulturalnej XXI wieku - między tradycją a nowoczesnością
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Piotrowska Ewa (bibliotekarstwo)
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
(1)
Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Seroka Katarzyna
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach książce i obiedzie
(1)
Sikora Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu
(1)
Skórka Stanisław (1970- )
(1)
Skórka Stanisław (1970- ). Projektowanie informacji w perspektywie nauki o informacji i praktyki informacyjnej
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu
(1)
Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
(1)
Walczak-Niewiadomska Agata (1977- ). Usługi informacyjne i edukacyjne dla rodziców w polskich bibliotekach dziecięcych
(1)
Wichman Jadwiga. Biblioteka cyfrowa Zygmunta Wróblewskiego jako przykład skatalogowanego fragmentu Internetu
(1)
Wrona Grażyna
(1)
Wrona Grażyna. O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
(1)
Wójcik Ewa
(1)
Wójcik Ewa. O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego - czasopisma półuczone w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
(1)
Zając Renata
(1)
Zając Renata M. (1965- ). Aspekt emocjonalny obsługi użytkowników bibliotek akademickich
(1)
Zając Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
(1)
Zając Renata Maria
(1)
Świtała-Trybek Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Year
2010 - 2019
(3)
2000 - 2009
(1)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Bibliotekarstwo
(1)
Czasopisma popularno-naukowe polskie
(1)
Informacja naukowa
(1)
Internet
(1)
Karykatury
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kultura stołu
(1)
Multimedia
(1)
Nauka
(1)
Numizmatyka
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Społeczeństwo informacyjne
(1)
Zwierzęta
(1)
Subject: time
1701-
(1)
1801-
(1)
1901-
(1)
2001-0
(1)
Genre/Form
Materiały konferencyjne
(1)
5 results Filter
Authority data
Zając Renata M. (1965- ) (hasło formalne)
Nieużywane formy hasła: Zając Renata Maria
Book
In basket
Autor: Wójcik Ewa
Tytuł: Polskie czasopisma popularnonaukowe do 1939 roku. T. 1, Dzieje i rozwój / Ewa Wójcik, Grażyna Wrona, Renata Zając.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego, 2018.
Opis fizyczny: 315, [1] s. : il. kolor. ; 25 cm.
Seria: Prace Monograficzne Uniwersytet Pedagogiczny im Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie
Uwaga: Bibliogr. s. 279-287. Indeksy.
Uwaga: Streszcz. ang.
Temat: Czasopisma popularno-naukowe polskie - historia - 18-20 w
Temat: Nauka - popularyzacja - Polska - 18-20 w
Hasło dodatkowe: Wrona, Grażyna.
Hasło dodatkowe: Zając, Renata M. (1965- ).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej (Kraków)
ISBN: 978-83-8084-218-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 33171/1 (1 egz.)
No cover
Book
CD
In basket
Tytuł: Symbolika zwierząt. CD 3.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo WAM, 2007.
Opis fizyczny: 1 dysk optyczny (CD-ROM) : kolor., dźw. ; 12 cm.
Seria: Heraldyka i Symbolika Chrześcijańska
Współwydane: Zawiera: Zwierzęta w karykaturach i grafikach "Much" 40'50".
Współwydane: Zawiera: Symbolika zwierząt w numizmatyce 38'01".
Uwaga: [Wymagania systemowe: Czytnik CD].
Temat: Karykatury - tematyka - dokument elektroniczny
Temat: Numizmatyka - tematyka - dokument elektroniczny
Temat: Zwierzęta - ikonografia - dokument elektroniczny
Temat: Zwierzęta - symbolika - dokument elektroniczny
Hasło dodatkowe: Gruca, Krzysztof (1980- ).
Hasło dodatkowe: Masłyk, Jan M. J.
Hasło dodatkowe: Zając, Renata.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. El 141/3 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Polska i świat przez kuchnię : studia o dziedzictwie kulinarnym / redakcja naukowa Anna Kamler, Dorota Pietrzkiewicz, Katarzyna Seroka.
Wariant tytułu: Studia o dziedzictwie kulinarnym
Adres wydawniczy: Warszawa : Grupa Cogito, 2018.
Opis fizyczny: 351 s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. w przypisach.
Uwaga: Publikacja dofinansowana ze środków Wydziału Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii Uniwersytetu Warszawskiego.
Uwaga: Streszcz. ang. przy pracach.
Temat: Kucharstwo - zagadnienia
Temat: Kuchnia - wyposażenie
Temat: Kuchnia europejska
Temat: Kuchnia japońska
Temat: Kuchnia polska
Temat: Kultura stołu
Temat: Przepisy kulinarne
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna.
Hasło dodatkowe: Pietrzkiewicz, Dorota.
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna.
Hasło dodatkowe: Barbarzak, Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
Hasło dodatkowe: Bichta, Ewa. Stypa
Hasło dodatkowe: Drzał-Sierocka, Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
Hasło dodatkowe: Grzejszczak, Łukasz. Przy wspólnym stole
Hasło dodatkowe: Has-Tokarz, Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
Hasło dodatkowe: Kilijańska, Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe, inskrypcje, sentencje i sposób dekoracji
Hasło dodatkowe: Korczyńska-Derkacz, Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
Hasło dodatkowe: Kordzińska-Nawrocka, Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
Hasło dodatkowe: Kuźmina, Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
Hasło dodatkowe: Milewska, Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
Hasło dodatkowe: Nawrocka, Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
Hasło dodatkowe: Nowicki, Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
Hasło dodatkowe: Noworyta-Kuklińska, Bożena. Opuszczony stół
Hasło dodatkowe: Otwinowska, Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
Hasło dodatkowe: Pietrzak-Thebault, Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
Hasło dodatkowe: Prorok, Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
Hasło dodatkowe: Przymuszała, Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
Hasło dodatkowe: Pugacewicz, Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
Hasło dodatkowe: Rembiszewska, Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
Hasło dodatkowe: Rzepka, Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna. Przy kartach, książce i obiedzie
Hasło dodatkowe: Sliwka, Roman. Czeskie gotowanie
Hasło dodatkowe: Sikora, Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu...
Hasło dodatkowe: Świtała-Trybek, Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
Hasło dodatkowe: Wójcik, Ewa. "O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "półuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
Hasło dodatkowe: Wrona, Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
Hasło dodatkowe: Zając, Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
Hasło dodatkowe: Grupa Cogito
ISBN: 978-83-85534-94-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32514 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Projektowanie informacji w przestrzeni biblioteki / redakcja naukowa Barbara Kamińska-Czubała, Stanisław Skórka ; współpraca Ewa Piotrowska.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego, cop. 2017.
Opis fizyczny: 291, [3] s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Materiały z konferencji: Uniwersytet Pedagogiczny im. KEN, Kraków, 21-22 maja 2015 r.
Uwaga: Bibliogr. przy ref.
Uwaga: Streszcz. ang. przy ref.
Temat: Bibliotekarstwo - informacja - organizacja - Polska - 21 w. - materiały konferencyjne
Temat: Informacja naukowa - zarządzanie - materiały konferencyjne
Temat: Internet - stosowanie - bibliotekarstwo - Polska - materiały konferencyjne
Temat: Internet - stosowanie - nauczanie - materiały konferencyjne
Temat: Multimedia - stosowanie - bibliotekarstwo - Polska - materiały konferencyjne
Temat: Multimedia - stosowanie - nauczanie - Polska - materiały konferencyjne
Temat: Społeczeństwo informacyjne - materiały konferencyjne
Gatunek, rodzaj, forma: Materiały konferencyjne
Hasło dodatkowe: Kamińska-Czubała, Barbara (1955- ).
Hasło dodatkowe: Piotrowska, Ewa (bibliotekarstwo).
Hasło dodatkowe: Skórka, Stanisław (1970- ).
Hasło dodatkowe: Babik, Wiesław (1956- ). Ekologia informacji w projektowaniu edukacyjnej przestrzeni informacyjnej
Hasło dodatkowe: Bajer, Jakub. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników
Hasło dodatkowe: Bańdo, Adam Andrzej. Techniki prezentowania informacji - przygotowanie studentów informacji naukowej i bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie do realizacji multimedialnych form informacji bibliotecznej
Hasło dodatkowe: Batorowska, Hanna. Umiejętność strukturalizacji treści przez podmiot uczący się
Hasło dodatkowe: Bikowska, Katarzyna. Funkcjonalność komunikatów na Facebooku - analiza profili bibliotek uniwersyteckich w Polsce
Hasło dodatkowe: Cyrklaff-Gorczyca, Magdalena. Grywalizacja jako metoda komunikacji i edukacji
Hasło dodatkowe: Dobrogowska-Schlebusch, Ewa. Metodologia badania potrzeb informacyjnych nieformalnych opiekunów osób chorych lub niepełnosprawnych
Hasło dodatkowe: Gajda, Jarosław (bibliotekarstwo). Dobre praktyki w otwartym publikowaniu książek naukowych, podręczników i czasopism na Politechnice Lubelskiej
Hasło dodatkowe: Gmiterek, Grzegorz. Tworzenie wystaw cyfrowych w praktyce
Hasło dodatkowe: Grabowska, Danuta (bibliotekarstwo). Bibliotekarz systemowy architektem informacji
Hasło dodatkowe: Hoły, Joanna. Biblioteka cyfrowa Zygmunta Wróblewskiego jako przykład skatalogowanego fragmentu Internetu
Hasło dodatkowe: Janas, Magdalena. Aspekt emocjonalny obsługi użytkowników bibliotek akademickich
Hasło dodatkowe: Kamińska-Czubała, Barbara (1955- ). Projektowanie informacji w perspektywie nauki o informacji i praktyki informacyjnej
Hasło dodatkowe: Korzystka, Beata. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników
Hasło dodatkowe: Krasińska, Barbara. Przestrzeń informacyjna w plakacie
Hasło dodatkowe: Krupa, Zenona. Usatysfakcjonowany czy sfrustrowany użytkownik biblioteki ( na przykładzie Biblioteki Uniwersytetu Rzeszowskiego)
Hasło dodatkowe: Matczuk, Ewa (1970- ). Działalność publikacyjna bibliotekarzy wyższych uczelni technicznych w Polsce
Hasło dodatkowe: Milc, Piotr. Emotikony, czyli emocje w dwóch znakach
Hasło dodatkowe: Morawiec, Barbara Maria. Projektowanie informacji i identyfikacja wizualna bibliotek na przykładzie polskich biblioblogów na platformie Blogger
Hasło dodatkowe: Niedźwiecka-Ambroziak, Julita. Wyszukiwarki wizualne - wizualizacja wyników poszukiwań informacyjnych w Internecie i bibliotekach
Hasło dodatkowe: Ober, Krzysztof. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników
Hasło dodatkowe: Ochmański, Mikołaj. Tworzenie wystaw cyfrowych w praktyce
Hasło dodatkowe: Pichola, Monika. Biblioteka Uniwersytetu Łódzkiego w przestrzeni edukacyjno-kulturalnej XXI wieku - między tradycją a nowoczesnością
Hasło dodatkowe: Pielat, Aleksandra. Biblioteka Uniwersytetu Łódzkiego w przestrzeni edukacyjno-kulturalnej XXI wieku - między tradycją a nowoczesnością
Hasło dodatkowe: Skórka, Stanisław (1970- ). Projektowanie informacji w perspektywie nauki o informacji i praktyki informacyjnej
Hasło dodatkowe: Walczak-Niewiadomska, Agata (1977- ). Usługi informacyjne i edukacyjne dla rodziców w polskich bibliotekach dziecięcych
Hasło dodatkowe: Wichman, Jadwiga. Biblioteka cyfrowa Zygmunta Wróblewskiego jako przykład skatalogowanego fragmentu Internetu
Hasło dodatkowe: Zając, Renata M. (1965- ). Aspekt emocjonalny obsługi użytkowników bibliotek akademickich
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej (Kraków). Wydawnictwo Naukowe
ISBN: 978-83-8084-057-7
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 33194 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again