Form of Work
Książki
(4)
Status
available
(2)
only on-site
(1)
unavailable
(1)
Branch
Magazyn
(3)
Księgozbiór podręczny
(1)
Author
Staniów Bogumiła
(3)
Andrysiak Ewa (1955- )
(1)
Augustyn Kamila
(1)
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Bernacki Paweł
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Dobrowolski Piotr (bibliotekarstwo)
(1)
Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
(1)
Dworsatschek Mariusz (1965- )
(1)
Firlej-Buzon Aneta
(1)
Firlej-Buzon Aneta. Zazwyczaj wyrzucane dokumenty codziennego użytku
(1)
Gruca Anna (1954- )
(1)
Gruca Anna (1954- ). Wkład bibliofilstwa w rozwój bibliologii
(1)
Gruszka Zbigniew (bibliotekoznawstwo)
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Góralska Małgorzata
(1)
Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
(1)
Janiak Małgorzata
(1)
Juszczak Bartosz
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe inskrypcje sentencje i sposób dekoracji
(1)
Komza Małgorzata (1946- ). Sztuka w książce - książka w sztuce
(1)
Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
(1)
Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
(1)
Koredczuk Bożena
(1)
Kostecki Janusz. Czytelnictwo w Polsce - trwanie i zmiany
(1)
Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
(1)
Matwijów Maciej (1958- ). Od tabliczki glinianej do tabletu
(1)
Migoń Krzysztof (1940- ). Bibliologia - nauka o kulturze książki
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
(1)
Morawiec Barbara Maria
(1)
Navickiene Ausra (1962- )
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
(1)
Nowicki Ryszard
(1)
Nowicki Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie" czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Ogonowska Małgorzata (muzealnictwo)
(1)
Osiński Zbigniew (1939-2018)
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
(1)
Pachowicz Anna
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Pisarek Walery (1931-2017). Prasa
(1)
Pisarek Walery (1931-2017). Transformacje komunikacji społecznej na przełomie XX i XXI wieku
(1)
Pokorzyńska Elżbieta (historia książki)
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
(1)
Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Próchnicka Maria (1958- )
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
(1)
Rogoś Artur
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Seroka Katarzyna
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach książce i obiedzie
(1)
Sikora Kazimierz. Grzeczność polskiego stołu
(1)
Skalska-Zlat Marta (1945- )
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Socha Irena (1946- ). Lektura - przekaz komunikacja czy relacja?
(1)
Sosińska-Kalata Barbara. Książka (dokument) w środowisku informacyjnym
(1)
Spaniova Marta
(1)
Staniów Bogumiła. Biblioteki i bibliotekarstwo - od książki do czytelnika
(1)
Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu
(1)
Tomala Krystian Maciej
(1)
Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
(1)
Werszler Rafał (1968- )
(1)
Wrona Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
(1)
Wójcik Ewa. "O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "półuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
(1)
Zając Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
(1)
Świtała-Trybek Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Święćkowska Teresa
(1)
Żbikowska-Migoń Anna (1944- )
(1)
Year
2010 - 2019
(4)
Country
Poland
(4)
Language
Polish
(4)
Subject
Książka
(2)
Bibliologia
(1)
Bibliotekarstwo
(1)
Blogi
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kultura stołu
(1)
Marketing społecznościowy
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Genre/Form
Encyklopedie
(1)
Materiały konferencyjne
(1)
Poradniki
(1)
5 results Filter
Authority data
Staniów Bogumiła (hasło formalne)
Book
In basket
Autor: Morawiec Barbara Maria
Tytuł: Biblioblog w pigułce : poradnik dla bibliotekarzy / Barbara Maria Morawiec.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich, 2014.
Opis fizyczny: 114, [2] s. : il. ; 21 cm.
Seria: Biblioteczka Poradnika Bibliotekarza
Uwaga: Lista biblioblogów s. 111-113.
Uwaga: Bibliogr. s. 114-[115].
Temat: Bibliotekarstwo - marketing
Temat: Blogi - stosowanie - bibliotekarstwo
Temat: Marketing społecznościowy
Gatunek, rodzaj, forma: Poradniki
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła.
Hasło dodatkowe: Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich. Wydawnictwo
ISBN: 978-83-64203-36-7
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 28910 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Kultura książki w humanistyce współczesnej / pod redakcją Bożeny Koredczuk i Kamili Augustyn ; tłumaczenie artykułu z języka slowackiego Bartosz Juszczak.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego : Wydział Filologiczny Uniwersytetu Wrocławskiego. Instytut Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa, 2018.
Opis fizyczny: 375 s. : il. ; 24 cm.
Seria: Acta Universitatis Wratislaviensis
Seria: Książka Dokument Informacja
Uwaga: Bibliogr., netogr. przy art. Indeks.
Uwaga: Część tekstu w jęz. ang. Streszcz. w jęz. ang. przy niektórych art. Spis treści także w jęz. ang.
Temat: Książka - materiały konferencyjne
Gatunek, rodzaj, forma: Materiały konferencyjne
Hasło dodatkowe: Andrysiak, Ewa (1955- ).
Hasło dodatkowe: Augustyn, Kamila.
Hasło dodatkowe: Bernacki, Paweł.
Hasło dodatkowe: Dworsatschek, Mariusz (1965- ).
Hasło dodatkowe: Dobrowolski, Piotr (bibliotekarstwo).
Hasło dodatkowe: Firlej-Buzon, Aneta.
Hasło dodatkowe: Góralska, Małgorzata
Hasło dodatkowe: Gruca, Anna (1954- ).
Hasło dodatkowe: Gruszka, Zbigniew (bibliotekoznawstwo).
Hasło dodatkowe: Janiak, Małgorzata.
Hasło dodatkowe: Juszczak, Bartosz.
Hasło dodatkowe: Koredczuk, Bożena.
Hasło dodatkowe: Navickiene, Aušra (1962- ).
Hasło dodatkowe: Nowicki, Ryszard.
Hasło dodatkowe: Ogonowska, Małgorzata (muzealnictwo).
Hasło dodatkowe: Osiński, Zbigniew (1939-2018).
Hasło dodatkowe: Pachowicz, Anna.
Hasło dodatkowe: Pokorzyńska, Elżbieta (historia książki).
Hasło dodatkowe: Próchnicka, Maria (1958- ).
Hasło dodatkowe: Rogoś, Artur.
Hasło dodatkowe: Špániová, Marta.
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła.
Hasło dodatkowe: Święćkowska, Teresa.
Hasło dodatkowe: Tomala, Krystian Maciej.
Hasło dodatkowe: Werszler, Rafał (1968- ).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Wrocławski. Wydawnictwo
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Wrocławski. Instytut Informacji Naukowej i Bibliotekoznawstwa
ISBN: 978-83-229-3596-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
All copies are currently on loan: sygn. sygn. II 32558 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Encyklopedia książki. T. 1, Eseje, A-J / pod redakcją Anny Żbikowskiej-Migoń i Marty Skalskiej-Zlat.
Adres wydawniczy: Wrocław : Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, 2017.
Opis fizyczny: 776 s. : il. (w tym kolor.) ; 31 cm.
Uwaga: Bibliogr. przy hasłach.
Uwaga: Finansowanie: Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego.
Temat: Bibliologia - encyklopedia
Temat: Książka - encyklopedia
Gatunek, rodzaj, forma: Encyklopedie
Hasło dodatkowe: Żbikowska-Migoń, Anna (1944- ).
Hasło dodatkowe: Skalska-Zlat, Marta (1945- ).
Hasło dodatkowe: Migoń, Krzysztof (1940- ). Bibliologia - nauka o kulturze książki
Hasło dodatkowe: Pisarek, Walery (1931-2017). Transformacje komunikacji społecznej na przełomie XX i XXI wieku
Hasło dodatkowe: Matwijów, Maciej (1958- ). Od tabliczki glinianej do tabletu
Hasło dodatkowe: Pisarek, Walery (1931-2017). Prasa
Hasło dodatkowe: Komza, Małgorzata (1946- ). Sztuka w książce - książka w sztuce
Hasło dodatkowe: Gruca, Anna (1954- ). Wkład bibliofilstwa w rozwój bibliologii
Hasło dodatkowe: Firlej-Buzon, Aneta. Zazwyczaj wyrzucane, dokumenty codziennego użytku...
Hasło dodatkowe: Kostecki, Janusz. Czytelnictwo w Polsce - trwanie i zmiany
Hasło dodatkowe: Socha, Irena (1946- ). Lektura - przekaz, komunikacja czy relacja?
Hasło dodatkowe: Sosińska-Kalata, Barbara. Książka (dokument) w środowisku informacyjnym
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła. Biblioteki i bibliotekarstwo - od książki do czytelnika
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Wrocławski. Wydawnictwo
ISBN: 978-83-229-3543-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Księgozbiór podręczny
Copies are only available in the library: sygn. (A 002.2:03 <2>) sygn. III 22827/1 (1 egz.)
Book
In basket
Tytuł: Polska i świat przez kuchnię : studia o dziedzictwie kulinarnym / redakcja naukowa Anna Kamler, Dorota Pietrzkiewicz, Katarzyna Seroka.
Wariant tytułu: Studia o dziedzictwie kulinarnym
Adres wydawniczy: Warszawa : Grupa Cogito, 2018.
Opis fizyczny: 351 s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. w przypisach.
Uwaga: Publikacja dofinansowana ze środków Wydziału Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii Uniwersytetu Warszawskiego.
Uwaga: Streszcz. ang. przy pracach.
Temat: Kucharstwo - zagadnienia
Temat: Kuchnia - wyposażenie
Temat: Kuchnia europejska
Temat: Kuchnia japońska
Temat: Kuchnia polska
Temat: Kultura stołu
Temat: Przepisy kulinarne
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna.
Hasło dodatkowe: Pietrzkiewicz, Dorota.
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna.
Hasło dodatkowe: Barbarzak, Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
Hasło dodatkowe: Bichta, Ewa. Stypa
Hasło dodatkowe: Drzał-Sierocka, Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
Hasło dodatkowe: Grzejszczak, Łukasz. Przy wspólnym stole
Hasło dodatkowe: Has-Tokarz, Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
Hasło dodatkowe: Kilijańska, Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe, inskrypcje, sentencje i sposób dekoracji
Hasło dodatkowe: Korczyńska-Derkacz, Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
Hasło dodatkowe: Kordzińska-Nawrocka, Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
Hasło dodatkowe: Kuźmina, Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
Hasło dodatkowe: Milewska, Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
Hasło dodatkowe: Nawrocka, Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
Hasło dodatkowe: Nowicki, Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
Hasło dodatkowe: Noworyta-Kuklińska, Bożena. Opuszczony stół
Hasło dodatkowe: Otwinowska, Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
Hasło dodatkowe: Pietrzak-Thebault, Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
Hasło dodatkowe: Prorok, Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
Hasło dodatkowe: Przymuszała, Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
Hasło dodatkowe: Pugacewicz, Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
Hasło dodatkowe: Rembiszewska, Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
Hasło dodatkowe: Rzepka, Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna. Przy kartach, książce i obiedzie
Hasło dodatkowe: Sliwka, Roman. Czeskie gotowanie
Hasło dodatkowe: Sikora, Kazimierz. Grzeczność polskiego stołu
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu...
Hasło dodatkowe: Świtała-Trybek, Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
Hasło dodatkowe: Wójcik, Ewa. "O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "półuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
Hasło dodatkowe: Wrona, Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
Hasło dodatkowe: Zając, Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
Hasło dodatkowe: Grupa Cogito
ISBN: 978-83-85534-94-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32514 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again