Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(1)
Status
available
(1)
Branch
Magazyn
(1)
Author
Adamowski Jan Antoni (1948- )
(1)
Bielak Agata (1983- ). Motywacje ludowych nazw potraw z kartofli
(1)
Gapi┼äski Bart┼éomiej (1982- ). Chleb w ┼╝yciu codziennym spo┼éeczno┼Ťci wiejskiej
(1)
Gapski Marcin Henryk. "Zjadłbym konia z kopytami" i dlaczego tego nie zrobię - historyczne uwarunkowania tabu żywieniowego. Wokół kosumpcji koniny w Polsce
(1)
Kaczan Anna. "Wcoraj jagły dzisiaj jagły jak nie ma być człowiek ładny!" Zastosowanie kaszy jaglanej w polskiej tradycji ludowej
(1)
Ko┼Ťciuk Agnieszka. Fuszer so┼éoducha w┼éok... - po┼╝ywienie codzienne w przekazach mieszka┼äc├│w Dubienki i okolic
(1)
Krukowski Piotr (historia). Menu cezar├│w czyli o kulinariach w staro┼╝ytnym Rzymie
(1)
Kupisi┼äski Zdzis┼éaw (1955- ). Wp┼éyw roku liturgicznego na kszta┼étowanie tradycyjnego po┼╝ywienia w polskiej religijno┼Ťci ludowej
(1)
Kurpiel Anna (1985- ). Tradycyjna kuchnia dolno┼Ťl─ůska - czyli jaka? Poszukiwanie kulinarnej to┼╝samo┼Ťci regionu po 1989 roku
(1)
Lipelt Robert (1962- ). Po┼╝ywienie ludno┼Ťci wiejskiej na pograniczu polsko-ruskim w ko┼äcu XIX wieku
(1)
Maksymiuk-Pacek Beata. Chleb i sól w obrzędzie weselnym (na przykładzie południowego Podlasia)
(1)
Monies-Mizera Agnieszka. Semantyka po┼╝ywienia w folklorze tradycyjnym ziem polskich i Wysp Brytyjskich
(1)
Orłowski Dominik. Mleko i jego regionalne przetwórstwo w tradycyjnej kulturze ludowej a turystyka kulinarna
(1)
Pabian Barbara. Kiełbasa od Gierka kaszanka z PRL-u chleb geesowski czyli o przejawach idealizowania minionej epoki i marketingowej grze na sentymentach
(1)
Schinkel Katarzyna
(1)
Schinkel Katarzyna. Kto pod Grunwaldem piwa nawarzył? Kreowanie obrazu tradycji w reklamach piwa
(1)
Sliwka Roman. Pokarmy i jedzenie jako element tradycji i pamięci na przykładzie czeskich tekstów kultury
(1)
Smoli┼äska Teresa. St├│┼é weselny na G├│rnym ┼Ül─ůsku w procesie przemian
(1)
Stasiak-Cyran Marta. Próba rekonstrukcji modelu diety mieszkańców Lubelszczyzny w pierwszych wiekach naszej ery
(1)
Tymochowicz Mariola
(1)
Tymochowicz Mariola. Potrawa tradycyjna - czyli jaka? Pr├│ba zdefiniowania zakresu znaczeniowego poj─Öcia
(1)
Wodzi┼äska Izabela (1981- ). Czy warto bada─ç kulinarne dziedzictwo?
(1)
Ławicka Agnieszka. Żydowska historia cebularza lubelskiego
(1)
Year
2010 - 2019
(1)
Country
Poland
(1)
Language
Polish
(1)
Subject
Kuchnia regionalna
(1)
Kultura stołu
(1)
Obyczaje
(1)
Produkt regionalny
(1)
2 results Filter
Authority data
Schinkel Katarzyna (hasło formalne)
Book
In basket
Tytu┼é: Dziedzictwo kulinarne w kontekstach tradycyjnych i wsp├│┼éczesnych / pod redakcj─ů Jana Adamowskiego, Marioli Tymochowicz.
Adres wydawniczy: Lublin : Muzeum Lubelskie w Lublinie, 2018.
Opis fizyczny: 256 s. : il. ; 25 cm.
Uwaga: Bibliogr. przy art.
Uwaga: Streszcz. w j─Öz. ang. przy art.
Temat: Kuchnia regionalna - Polska
Temat: Kultura stołu - Polska
Temat: Obyczaje - Polska
Temat: Produkt regionalny - Polska
Hasło dodatkowe: Adamowski, Jan Antoni (1948- ).
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola.
Hasło dodatkowe: Bielak, Agata (1983- ). Motywacje ludowych nazw potraw z kartofli
Has┼éo dodatkowe: Gapi┼äski, Bart┼éomiej (1982- ). Chleb w ┼╝yciu codziennym spo┼éeczno┼Ťci wiejskiej
Hasło dodatkowe: Gapski, Marcin Henryk. "Zjadłbym konia z kopytami" i dlaczego tego nie zrobię - historyczne uwarunkowania tabu żywieniowego. Wokół kosumpcji koniny w Polsce
Hasło dodatkowe: Kaczan, Anna. "Wcoraj jagły, dzisiaj jagły, jak nie ma być człowiek ładny!" Zastosowanie kaszy jaglanej w polskiej tradycji ludowej
Has┼éo dodatkowe: Ko┼Ťciuk, Agnieszka. Fuszer, so┼éoducha, w┼éok... - po┼╝ywienie codzienne w przekazach mieszka┼äc├│w Dubienki i okolic
Hasło dodatkowe: Krukowski, Piotr (historia). Menu cezarów, czyli o kulinariach w starożytnym Rzymie
Has┼éo dodatkowe: Kupisi┼äski, Zdzis┼éaw (1955- ). Wp┼éyw roku liturgicznego na kszta┼étowanie tradycyjnego po┼╝ywienia w polskiej religijno┼Ťci ludowej
Has┼éo dodatkowe: Kurpiel, Anna (1985- ). Tradycyjna kuchnia dolno┼Ťl─ůska - czyli jaka? Poszukiwanie kulinarnej to┼╝samo┼Ťci regionu po 1989 roku
Has┼éo dodatkowe: Lipelt, Robert (1962- ). Po┼╝ywienie ludno┼Ťci wiejskiej na pograniczu polsko-ruskim w ko┼äcu XIX wieku
Hasło dodatkowe: Ławicka, Agnieszka. Żydowska historia cebularza lubelskiego
Hasło dodatkowe: Maksymiuk-Pacek, Beata. Chleb i sól w obrzędzie weselnym (na przykładzie południowego Podlasia)
Hasło dodatkowe: Monies-Mizera, Agnieszka. Semantyka pożywienia w folklorze tradycyjnym ziem polskich i Wysp Brytyjskich
Hasło dodatkowe: Orłowski, Dominik. Mleko i jego regionalne przetwórstwo w tradycyjnej kulturze ludowej a turystyka kulinarna
Hasło dodatkowe: Pabian, Barbara. Kiełbasa od Gierka, kaszanka z PRL-u, chleb geesowski, czyli o przejawach idealizowania minionej epoki i marketingowej grze na sentymentach
Hasło dodatkowe: Schinkel, Katarzyna. Kto pod Grunwaldem piwa nawarzył? Kreowanie obrazu tradycji w reklamach piwa
Hasło dodatkowe: Sliwka, Roman. Pokarmy i jedzenie jako element tradycji i pamięci na przykładzie czeskich tekstów kultury
Has┼éo dodatkowe: Smoli┼äska, Teresa. St├│┼é weselny na G├│rnym ┼Ül─ůsku w procesie przemian
Hasło dodatkowe: Stasiak-Cyran, Marta. Próba rekonstrukcji modelu diety mieszkańców Lubelszczyzny w pierwszych wiekach naszej ery
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola. Potrawa tradycyjna - czyli jaka? Próba zdefiniowania zakresu znaczeniowego pojęcia
Hasło dodatkowe: Wodzińska, Izabela (1981- ). Czy warto badać kulinarne dziedzictwo?
Hasło dodatkowe: Muzeum Lubelskie
ISBN: 978-83-61073-07-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Magazyn
There are copies available to loan: sygn. sygn. II 32955 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again