Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Magazyn
(2)
Autor
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Błach Marzena. Udostępnianie materiałów własnych przez Bibliotekę Główną Uniwersytetu Pedagogicznego im. KEN w Krakowie w ramach wypożyczeń międzybibliotecznych
(1)
Chmielewska Barbara (1978- ). E-rozproszenie
(1)
Chrześcijańska Daria. Elementy architektury informacji wybranych serwisów zakładkowych
(1)
Cieniewska Monika. Biblioteka w domu każdego niewidomego - 10 lat serwisu wypożyczeń on-line Działu Zbioru dla Niewidomych
(1)
Cyrklaff-Gorczyca Magdalena
(1)
Deńca Marta. Czytelnik niepełnosprawny w bibliotece - możliwości i ograniczenia
(1)
Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
(1)
Fedynyszyn Karina. Rola mobilnych form komunikacji w nawiązaniu i podtrzymywaniu kontaktów z czytelnikami oraz promocji usług bibliotecznych
(1)
Fryzowska-Chrobot Iwona. Usługi zdalne świadczone przez biblioteki naukowe na przykładzie Głównej Biblioteki Lekarskiej
(1)
Giermaziak Wojciech. Usługi zdalne świadczone przez biblioteki naukowe na przykładzie Głównej Biblioteki Lekarskiej
(1)
Gniot Aleksander. Czytelnia w drodze - oryginalny sposób reklamowania kolekcji bibliotecznej na przykładzie Obwoźnej Czytelni Komiksów Biblioteki Uniwersyteckiej w Poznaniu
(1)
Gomoliszek Joanna. Mobilność Biblioteki Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w ocenie wybranej grupy użytkowników
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
(1)
Jakóbczak Zofia. Biblioteki archiwów państwowych w przededniu rewolucji katalogowej
(1)
Jarczewska-Walendziak Katarzyna. Bibliotekarz wielozadaniowy - analiza ofert pracy dla absolwentów studiów bibliotekoznawczych
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Karwowski Marcin. Struktura współczesnej wojewódzkiej biblioteki publicznej : analiza istniejących struktur i propozycja modelu organizacyjnego
(1)
Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe inskrypcje sentencje i sposób dekoracji
(1)
Kokosińska Magdalena. Usługa book a librarian w bibliotekach polskich i zagranicznych
(1)
Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
(1)
Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
(1)
Kurek-Kokocińska Stanisława. Podążając za czytelnikiem
(1)
Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
(1)
Mielczarek Rafał. Propaganda czy chaos informacyjny?
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
(1)
Morek Wojciech. Wykorzystanie urządzeń i aplikacji mobilnych przez użytkowników i pracowników Biblioteki Politechniki Lubelskiej w świetle badań ankietowych
(1)
Nalewajska Lilianna. Warsztaty biblioteczne jako forma aktywizacji licealistów przez biblioteki uniwersyteckie - przykład BUW
(1)
Nawrocka Mariola
(1)
Nawrocka Mariola. Zdalne formy świadczenia usług bibliotecznych na przykładzie wybranych bibliotek szkół wyższych Resortu Obrony Narodowej w Polsce
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
(1)
Niedźwiecka-Ambroziak Julita. Bibliotekarz wielozadaniowy - analiza ofert pracy dla absolwentów studiów bibliotekoznawczych
(1)
Nobis-Fechner Anna. Biblioteka w domu każdego niewidomego - 10 lat serwisu wypożyczeń on-line Działu Zbioru dla Niewidomych
(1)
Nowicki Ryszard. Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Olesiak Karina. Model biznesowy Canvas efektywną metodą planowania i realizacji przedsięwięć naukowo-kulturalnych w bibliotece akademickiej Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
(1)
Pamuła-Cieślak Natalia. Elementy architektury informacji wybranych serwisów zakładkowych
(1)
Pełka-Smętek Katarzyna. Wykorzystanie urządzeń i aplikacji mobilnych przez użytkowników i pracowników Biblioteki Politechniki Lubelskiej w świetle badań ankietowych
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Piotrowicz Grażyna. Modele bibliotek akademickich w drodze do mobilności
(1)
Pokrop Witold. Propaganda czy chaos informacyjny?
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
(1)
Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Seroka Katarzyna
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach książce i obiedzie
(1)
Seta Magdalena. Wykorzystanie urządzeń mobilnych w dostępie do usług bibliotecznych na przykładzie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego
(1)
Sikora Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Sobczyk Sławomir (bibliotekarstwo). Być albo nie być...mobilnym studentem ASP - analiza badań przeprowadzonych wśród studentów Akademii Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie
(1)
Sobocha-Stanuch Justyna. Biblioteka w smartfonie - dostosowanie witryn bibliotek uczelni akademickiech do projekcji na urządzeniach mobilnych
(1)
Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu
(1)
Stąporek Marta. Chatbot - narzędzie wspomagające kształtowanie wizerunku biblioteki i promowanie jej oferty
(1)
Szybowska Urszula. Wartość dodana akademickiej biblioteki mobilnej w kontekście programu Erasmus+ na przykładzie Biblioteki Politechniki Gdańskiej
(1)
Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
(1)
Walczak-Niewiadomska Agata (1977- ). Technologie mobilne w bibliotece dla dzieci najmłodszych
(1)
Wiatr Krystyna. Chatbot - narzędzie wspomagające kształtowanie wizerunku biblioteki i promowanie jej oferty
(1)
Wiederek-McRobb Magdalena. Zdalne formy świadczenia usług bibliotecznych na przykładzie wybranych bibliotek szkół wyższych Resortu Obrony Narodowej w Polsce
(1)
Wojciechowska Maja
(1)
Wojciechowska Maja. Rozwój oferty usługowej bibliotek i usługi kreatywne jako próba zwiększania konkurencyjności
(1)
Wrona Grażyna. O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
(1)
Wójcik Ewa. O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego - czasopisma półuczone w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
(1)
Zając Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
(1)
Świtała-Trybek Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Żmigrodzka Kinga. Narzędzia obsługujące rejestrację wymiany i darów w bibliotekach prolibowych ze szczególnym uwzględnieniem modułu WID jako przykład otwartości w pozyskiwaniu zasobów bibliotecznych
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Bibliotekarstwo
(1)
Biblioteki wirtualne
(1)
Innowacje
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kultura stołu
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Technologie mobilne
(1)
3 wyniki Filtruj
Rekord wzorcowy
Nawrocka Mariola (hasło formalne)
Książka
W koszyku
Tytuł: Polska i świat przez kuchnię : studia o dziedzictwie kulinarnym / redakcja naukowa Anna Kamler, Dorota Pietrzkiewicz, Katarzyna Seroka.
Wariant tytułu: Studia o dziedzictwie kulinarnym
Adres wydawniczy: Warszawa : Grupa Cogito, 2018.
Opis fizyczny: 351 s. : il. ; 24 cm.
Uwaga: Bibliogr. w przypisach.
Uwaga: Publikacja dofinansowana ze środków Wydziału Dziennikarstwa, Informacji i Bibliologii Uniwersytetu Warszawskiego.
Uwaga: Streszcz. ang. przy pracach.
Temat: Kucharstwo - zagadnienia
Temat: Kuchnia - wyposażenie
Temat: Kuchnia europejska
Temat: Kuchnia japońska
Temat: Kuchnia polska
Temat: Kultura stołu
Temat: Przepisy kulinarne
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna.
Hasło dodatkowe: Pietrzkiewicz, Dorota.
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna.
Hasło dodatkowe: Barbarzak, Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
Hasło dodatkowe: Bichta, Ewa. Stypa
Hasło dodatkowe: Drzał-Sierocka, Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
Hasło dodatkowe: Grzejszczak, Łukasz. Przy wspólnym stole
Hasło dodatkowe: Has-Tokarz, Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
Hasło dodatkowe: Kamler, Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
Hasło dodatkowe: Kilijańska, Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe, inskrypcje, sentencje i sposób dekoracji
Hasło dodatkowe: Korczyńska-Derkacz, Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
Hasło dodatkowe: Kordzińska-Nawrocka, Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
Hasło dodatkowe: Kuźmina, Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
Hasło dodatkowe: Milewska, Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
Hasło dodatkowe: Nawrocka, Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
Hasło dodatkowe: Nowicki, Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
Hasło dodatkowe: Noworyta-Kuklińska, Bożena. Opuszczony stół
Hasło dodatkowe: Otwinowska, Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
Hasło dodatkowe: Pietrzak-Thebault, Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
Hasło dodatkowe: Prorok, Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
Hasło dodatkowe: Przymuszała, Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
Hasło dodatkowe: Pugacewicz, Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
Hasło dodatkowe: Rembiszewska, Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
Hasło dodatkowe: Rzepka, Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
Hasło dodatkowe: Seroka, Katarzyna. Przy kartach, książce i obiedzie
Hasło dodatkowe: Sliwka, Roman. Czeskie gotowanie
Hasło dodatkowe: Sikora, Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu
Hasło dodatkowe: Staniów, Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu...
Hasło dodatkowe: Świtała-Trybek, Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
Hasło dodatkowe: Tymochowicz, Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
Hasło dodatkowe: Wójcik, Ewa. "O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "półuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
Hasło dodatkowe: Wrona, Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
Hasło dodatkowe: Zając, Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
Hasło dodatkowe: Grupa Cogito
ISBN: 978-83-85534-94-5
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. sygn. II 32514 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Tytuł: Mobilnie, interaktywnie, kompetentnie : usługi, media i technologie informacyjno-komunikacyjne w nowoczesnej bibliotece / pod redakcją naukową Mai Wojciechowskiej oraz Magdaleny Cyrklaff-Gorczycy.
Wariant tytułu: Usługi, media i technologie informacyjno-komunikacyjne w nowoczesnej bibliotece
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo Naukowe i Edukacyjne Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich, 2019.
Opis fizyczny: 379, [1] s. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
Seria: Propozycje i Materiały Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich
Uwaga: Bibliogr. przy art.
Temat: Bibliotekarstwo - Polska - 21 w
Temat: Bibliotekarstwo - komputeryzacja - Polska
Temat: Biblioteki wirtualne - Polska
Temat: Innowacje - stosowanie - bibliotekarstwo
Temat: Technologie mobilne - stosowanie - bibliotekarstwo
Hasło dodatkowe: Cyrklaff-Gorczyca, Magdalena.
Hasło dodatkowe: Wojciechowska, Maja.
Hasło dodatkowe: Błach, Marzena. Udostępnianie materiałów własnych przez Bibliotekę Główną Uniwersytetu Pedagogicznego im. KEN w Krakowie w ramach wypożyczeń międzybibliotecznych
Hasło dodatkowe: Chmielewska, Barbara (1978- ). E-rozproszenie
Hasło dodatkowe: Chrześcijańska, Daria. Elementy architektury informacji wybranych serwisów zakładkowych
Hasło dodatkowe: Cieniewska, Monika. Biblioteka w domu każdego niewidomego - 10 lat serwisu wypożyczeń on-line Działu Zbioru dla Niewidomych
Hasło dodatkowe: Deńca, Marta. Czytelnik niepełnosprawny w bibliotece - możliwości i ograniczenia
Hasło dodatkowe: Fedynyszyn, Karina. Rola mobilnych form komunikacji w nawiązaniu i podtrzymywaniu kontaktów z czytelnikami oraz promocji usług bibliotecznych
Hasło dodatkowe: Fryzowska-Chrobot, Iwona. Usługi zdalne świadczone przez biblioteki naukowe na przykładzie Głównej Biblioteki Lekarskiej
Hasło dodatkowe: Giermaziak, Wojciech. Usługi zdalne świadczone przez biblioteki naukowe na przykładzie Głównej Biblioteki Lekarskiej
Hasło dodatkowe: Gniot, Aleksander. Czytelnia w drodze - oryginalny sposób reklamowania kolekcji bibliotecznej na przykładzie Obwoźnej Czytelni Komiksów Biblioteki Uniwersyteckiej w Poznaniu
Hasło dodatkowe: Gomoliszek, Joanna. Mobilność Biblioteki Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w ocenie wybranej grupy użytkowników
Hasło dodatkowe: Jakóbczak, Zofia. Biblioteki archiwów państwowych w przededniu rewolucji katalogowej
Hasło dodatkowe: Jarczewska-Walendziak, Katarzyna. Bibliotekarz wielozadaniowy - analiza ofert pracy dla absolwentów studiów bibliotekoznawczych
Hasło dodatkowe: Karwowski, Marcin. Struktura współczesnej wojewódzkiej biblioteki publicznej : analiza istniejących struktur i propozycja modelu organizacyjnego
Hasło dodatkowe: Kokosińska, Magdalena. Usługa book a librarian w bibliotekach polskich i zagranicznych
Hasło dodatkowe: Kurek-Kokocińska, Stanisława. Podążając za czytelnikiem
Hasło dodatkowe: Mielczarek, Rafał. Propaganda czy chaos informacyjny?
Hasło dodatkowe: Morek, Wojciech. Wykorzystanie urządzeń i aplikacji mobilnych przez użytkowników i pracowników Biblioteki Politechniki Lubelskiej w świetle badań ankietowych
Hasło dodatkowe: Nalewajska, Lilianna. Warsztaty biblioteczne jako forma aktywizacji licealistów przez biblioteki uniwersyteckie - przykład BUW
Hasło dodatkowe: Nawrocka, Mariola. Zdalne formy świadczenia usług bibliotecznych na przykładzie wybranych bibliotek szkół wyższych Resortu Obrony Narodowej w Polsce
Hasło dodatkowe: Niedźwiecka-Ambroziak, Julita. Bibliotekarz wielozadaniowy - analiza ofert pracy dla absolwentów studiów bibliotekoznawczych
Hasło dodatkowe: Nobis-Fechner, Anna. Biblioteka w domu każdego niewidomego - 10 lat serwisu wypożyczeń on-line Działu Zbioru dla Niewidomych
Hasło dodatkowe: Olesiak, Karina. Model biznesowy Canvas efektywną metodą planowania i realizacji przedsięwięć naukowo-kulturalnych w bibliotece akademickiej Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie
Hasło dodatkowe: Pamuła-Cieślak, Natalia. Elementy architektury informacji wybranych serwisów zakładkowych
Hasło dodatkowe: Pełka-Smętek, Katarzyna. Wykorzystanie urządzeń i aplikacji mobilnych przez użytkowników i pracowników Biblioteki Politechniki Lubelskiej w świetle badań ankietowych
Hasło dodatkowe: Piotrowicz, Grażyna. Modele bibliotek akademickich w drodze do mobilności
Hasło dodatkowe: Pokrop, Witold. Propaganda czy chaos informacyjny?
Hasło dodatkowe: Seta, Magdalena. Wykorzystanie urządzeń mobilnych w dostępie do usług bibliotecznych na przykładzie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego
Hasło dodatkowe: Sobczyk, Sławomir (bibliotekarstwo). Być albo nie być...mobilnym studentem ASP - analiza badań przeprowadzonych wśród studentów Akademii Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie
Hasło dodatkowe: Sobocha-Stanuch, Justyna. "Biblioteka w smartfonie" - dostosowanie witryn bibliotek uczelni akademickiech do projekcji na urządzeniach mobilnych
Hasło dodatkowe: Stąporek, Marta. Chatbot - narzędzie wspomagające kształtowanie wizerunku biblioteki i promowanie jej oferty
Hasło dodatkowe: Szybowska, Urszula. Wartość dodana akademickiej biblioteki "mobilnej" w kontekście programu Erasmus+ na przykładzie Biblioteki Politechniki Gdańskiej
Hasło dodatkowe: Walczak-Niewiadomska, Agata (1977- ). Technologie mobilne w bibliotece dla dzieci najmłodszych
Hasło dodatkowe: Wiatr, Krystyna. Chatbot - narzędzie wspomagające kształtowanie wizerunku biblioteki i promowanie jej oferty
Hasło dodatkowe: Wiederek-McRobb, Magdalena. Zdalne formy świadczenia usług bibliotecznych na przykładzie wybranych bibliotek szkół wyższych Resortu Obrony Narodowej w Polsce
Hasło dodatkowe: Wojciechowska, Maja. Rozwój oferty usługowej bibliotek i usługi kreatywne jako próba zwiększania konkurencyjności
Hasło dodatkowe: Żmigrodzka, Kinga. Narzędzia obsługujące rejestrację wymiany i darów w bibliotekach prolibowych, ze szczególnym uwzględnieniem modułu WID jako przykład otwartości w pozyskiwaniu zasobów bibliotecznych
Hasło dodatkowe: Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich. Wydawnictwo Naukowe i Edukacyjne
ISBN: 978-83-65741-42-4
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. sygn. II 33892 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej