Sortowanie
Źródło opisu
Biblioteka Muzeum Narodowego
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Magazyn
(2)
Autor
Breckova Katerina. Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Cejpova Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Fabianova Hana (1985- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Kaniova Petra. Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Kolar Frantisek (1952- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Korbelarova Irena (1963- )
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Doświadczenia kulinarne książąt opawskich i raciborskich
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Jedzenie picie i przygotowanie potraw
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kontakty doświadczenia inspiracje
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Kultura dworska
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Spożywanie posiłków na śląskich dworach książęcych
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Ze średniowiecznych receptarzy
(1)
Korbelarova Irena (1963- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
(1)
Kuschnik Justyna
(1)
Marethova Barbara
(1)
Matejko-Peterka Ilona
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka konstrukcja wyposażenie
(1)
Prix Dalibor (1961- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów
(1)
Rosova Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów
(1)
Sedlackova Hedvika (1945- )
(1)
Sedlackova Hedvika (1945- ). Szkło a spożywanie posiłków
(1)
Turakiewicz Romuald
(1)
Vadurova Katerina
(1)
Werens Piotr
(1)
Zezula Michal (1971- )
(1)
Zezula Michal (1971- ). Przyrządzanie posiłków i ich spożywanie w świetle źródeł archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(2)
Kraj wydania
Czechy
(2)
Polska
(1)
Język
czeski
(1)
polski
(1)
Temat
Hradec nad Moravicí (Czechy)
(1)
Książęta
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kultura dworska
(1)
Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště (Ostrava)
(1)
Szkło
(1)
Zamek (Racibórz)
(1)
Zamki i pałace
(1)
Temat: czas
1301-
(1)
1401-
(1)
2001-
(1)
Temat: miejsce
Opawa
(1)
Racibórz
(1)
Gatunek
Katalogi wystaw
(2)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
Katalog wystawy: Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Ostravě, 20 września 2019 - 31 sierpnia 2020 r.
Bibliogr. s. 38-39.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 33641 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autor
Korbelářová Irena (1963- ). Zezula Michal (1971- ). Kuschnik Justyna. Matejko-Peterka Ilona. Werens Piotr. Břečková Kateřina. Szkło a spożywanie posiłków Cejpová Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Cejpová Miroslava (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Fabiánová Hana (1985- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw Kaniová Petra. Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Kaniová Petra. Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Kolář František (1952- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Kolář František (1952- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Korbelářová Irena (1963- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów Korbelářová Irena (1963- ). Kontakty, doświadczenia, inspiracje Korbelářová Irena (1963- ). Kultura dworska Korbelářová Irena (1963- ). Spożywanie posiłków na śląskich dworach książęcych Korbelářová Irena (1963- ). Jedzenie, picie i przygotowanie potraw Korbelářová Irena (1963- ). Dworska sztuka kulinarna Korbelářová Irena (1963- ). Doświadczenia kulinarne książąt opawskich i raciborskich Korbelářová Irena (1963- ). Ze średniowiecznych receptarzy Marethová Barbara. Prix Dalibor (1961- ). Średniowieczna ziemia opawska i raciborska: terytoria konfrontacji, rywalizacji i pokojowej koegzystencji Przemyślidów i Piastów Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe w średniowieczu - charakterystyka, konstrukcja, wyposażenie Prix Dalibor (1961- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Rosová Romana (1972- ). Kuchnie zamkowe na dworach opawskich i raciborskich Przemyślidów Sedláčková Hedvika (1945- ). Szkło a spożywanie posiłków Turakiewicz Romuald. Zezula Michal (1971- ). Przyrządzanie posiłków i ich spożywanie w świetle źródeł archeologicznych z ziemi opawskiej i raciborskiej
Indeks R0: BMNK
Na s. red.: Publikacja została wydana w ramach projektu Kuchnia i kultura na książęcych dworach średniowiecznych w Opawie i Raciborzu / Kuchyně a kultura stolováni na středověkých knížecích dvorech v Opavě a Ratiboři, projekt nr CZ.11.2.45/0.0/0.0/16_013/0001140 jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz z budżetu państwa RP "Przekraczamy Granice".
Publikacja związana z wystawą: Zamek Państwowy w Hradcu nad Morawicą, Zamek Piastowski w Raciborzu, 2018 r.
Bibliogr. s. 291-295.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 33640 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej