Sortowanie
Źródło opisu
Biblioteka Muzeum Narodowego
(2)
Forma i typ
Książki
(2)
Dostępność
dostępne
(2)
Placówka
Magazyn
(2)
Autor
Bahloul Joelle (1951- ). Kuchnia żydowskiej diaspory na świecie
(1)
Dynner Glenn (1969- ). Karczma żydowska od kuchni? Historia w skrócie
(1)
Ferst Devrah. Jewish Food Society: narracja przez kuchnię
(1)
Gruber Ruth Ellen (1949- ). Lokale żydowskie czy żydowskie?
(1)
Hovav Gil (1962- ). Kuchnia izraelska dziś
(1)
Jankiewicz-Brzostowska Monika. Wybrane aspekty przedstawiania grzechu w sztuce średniowiecznej
(1)
Janocha Michał (1959- ). Mysterium iniquitatis czyli dziura w moście
(1)
Jochnowitz Eve. Żydowski wegetarianizm
(1)
Kirshenblatt-Gimblett Barbara (1942- ). Zamieszanie w garnku: żydowskie kultury kulinarne w okresie nowoczesnym
(1)
Koenig Leah (1982- ). Czym właściwie jest kuchnia żydowska?
(1)
Kordowicz Małgorzata. Meandry koszerności
(1)
Kozakowska-Zaucha Urszula (1976- ). Geniusze grzeszą nieraz ciężko przeciwko ludzkości - grzeszna Młoda Polska
(1)
Kruk Mirosław Piotr (1967- ). Grzech zło i sąd w myśli oraz sztuce bizantyjskiej i ruskiej
(1)
Ladovsky Philip. United Bakers Dairy Restaurant: rodzinna restauracja
(1)
Ladovsky Ruth. United Bakers Dairy Restaurant: rodzinna restauracja
(1)
Lejman Beata (1964- ). Grzeszny artysta
(1)
Maślak Magdalena (kulturoznawstwo)
(1)
Maślak Magdalena (kulturoznawstwo). Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna
(1)
Merlak Hanna (1987- ). Żydzi od kuchni
(1)
Moisan-Jabłońska Krystyna (1958- ). Malowane grzechy
(1)
Olszewska Anna (1976- ). Erotyki exempla satyry
(1)
Polo Roberto. Grzech w sztuce
(1)
Purc-Stępniak Beata
(1)
Rakowiecka Agata. Wspólny stół
(1)
Schudrich Michael (1955- ). Grzech w judaizmie
(1)
Schudrich Michael (1955- ). Kaszrut: jedzenie służące lepszemu życiu
(1)
Sochańska-Kumor Zofia
(1)
Stępiński Zygmunt. Słowo wstępne
(1)
Sztyma-Knasiecka Tamara
(1)
Sztyma-Knasiecka Tamara. Od kuchni. Żydowska kultura kulinarna
(1)
Szwarcman-Czarnota Bella (1945- ). Kuchnia z tego świata
(1)
Tencer Gołda (1949- ). W kuchni mamy Soni
(1)
Wex Michael (1954- ). Czulent praźródło kuchni żydowskiej
(1)
Wisłocki Marcin. Simul iustus et peccator - grzech w sztuce protestanckiej
(1)
Wojciechowska Kalina. Zaprzedany w niewolę grzechu (Rz 7 14) luterańskie spojrzenie na grzeszność człowieka
(1)
Żakiewicz Anna. Dux malorum femina?
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
2010 - 2019
(1)
Kraj wydania
Polska
(2)
Język
polski
(2)
Temat
Grzech
(1)
Kuchnia żydowska
(1)
Kultura stołu
(1)
Muzeum Historii Żydów Polskich Polin
(1)
Muzeum Narodowe (Gdańsk)
(1)
Rzemiosło artystyczne europejskie
(1)
Sztuka europejska
(1)
Żydzi
(1)
Temat: czas
1401-
(1)
1501-
(1)
1601-
(1)
1701-
(1)
1801-
(1)
1901-
(1)
2001-
(1)
Gatunek
Katalogi wystaw
(2)
Przepisy kulinarne
(1)
2 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. III 22338, III 22320 (2 egz.)
Książka
W koszyku
Publikacja towarzysząca wystawie: Muzeum Historii Żydów Polskich Polin w Warszawie, 11 marca - 12 grudnia 2022 r.
Bibliogr. s. 99.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 35582 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej