Cieniewska Monika. Biblioteka w domu każdego niewidomego - 10 lat serwisu wypożyczeń on-line Działu Zbioru dla Niewidomych
(1)
Cyrklaff-Gorczyca Magdalena
(1)
Deńca Marta. Czytelnik niepełnosprawny w bibliotece - możliwości i ograniczenia
(1)
Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
(1)
Fedynyszyn Karina. Rola mobilnych form komunikacji w nawiązaniu i podtrzymywaniu kontaktów z czytelnikami oraz promocji usług bibliotecznych
(1)
Fryzowska-Chrobot Iwona. Usługi zdalne świadczone przez biblioteki naukowe na przykładzie Głównej Biblioteki Lekarskiej
(1)
Giermaziak Wojciech. Usługi zdalne świadczone przez biblioteki naukowe na przykładzie Głównej Biblioteki Lekarskiej
(1)
Gniot Aleksander. Czytelnia w drodze - oryginalny sposób reklamowania kolekcji bibliotecznej na przykładzie Obwoźnej Czytelni Komiksów Biblioteki Uniwersyteckiej w Poznaniu
(1)
Gomoliszek Joanna. Mobilność Biblioteki Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w ocenie wybranej grupy użytkowników
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
(1)
Jakóbczak Zofia. Biblioteki archiwów państwowych w przededniu rewolucji katalogowej
(1)
Jarczewska-Walendziak Katarzyna. Bibliotekarz wielozadaniowy - analiza ofert pracy dla absolwentów studiów bibliotekoznawczych
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Karwowski Marcin. Struktura współczesnej wojewódzkiej biblioteki publicznej : analiza istniejących struktur i propozycja modelu organizacyjnego
(1)
Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe inskrypcje sentencje i sposób dekoracji
(1)
Kokosińska Magdalena. Usługa book a librarian w bibliotekach polskich i zagranicznych
(1)
Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
(1)
Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
(1)
Kurek-Kokocińska Stanisława. Podążając za czytelnikiem
(1)
Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
(1)
Mielczarek Rafał. Propaganda czy chaos informacyjny?
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
(1)
Morek Wojciech. Wykorzystanie urządzeń i aplikacji mobilnych przez użytkowników i pracowników Biblioteki Politechniki Lubelskiej w świetle badań ankietowych
(1)
Nalewajska Lilianna. Warsztaty biblioteczne jako forma aktywizacji licealistów przez biblioteki uniwersyteckie - przykład BUW
(1)
Nawrocka Mariola. Zdalne formy świadczenia usług bibliotecznych na przykładzie wybranych bibliotek szkół wyższych Resortu Obrony Narodowej w Polsce
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
(1)
Niedźwiecka-Ambroziak Julita. Bibliotekarz wielozadaniowy - analiza ofert pracy dla absolwentów studiów bibliotekoznawczych
(1)
Nobis-Fechner Anna. Biblioteka w domu każdego niewidomego - 10 lat serwisu wypożyczeń on-line Działu Zbioru dla Niewidomych
(1)
Nowicki Ryszard. Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Olesiak Karina. Model biznesowy Canvas efektywną metodą planowania i realizacji przedsięwięć naukowo-kulturalnych w bibliotece akademickiej Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
(1)
Pamuła-Cieślak Natalia. Elementy architektury informacji wybranych serwisów zakładkowych
(1)
Pełka-Smętek Katarzyna. Wykorzystanie urządzeń i aplikacji mobilnych przez użytkowników i pracowników Biblioteki Politechniki Lubelskiej w świetle badań ankietowych
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Piotrowicz Grażyna. Modele bibliotek akademickich w drodze do mobilności
(1)
Pokrop Witold. Propaganda czy chaos informacyjny?
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
(1)
Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach książce i obiedzie
(1)
Seta Magdalena. Wykorzystanie urządzeń mobilnych w dostępie do usług bibliotecznych na przykładzie Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego
(1)
Sikora Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Sobczyk Sławomir (bibliotekarstwo). Być albo nie być...mobilnym studentem ASP - analiza badań przeprowadzonych wśród studentów Akademii Sztuk Pięknych im. Jana Matejki w Krakowie
(1)
Sobocha-Stanuch Justyna. Biblioteka w smartfonie - dostosowanie witryn bibliotek uczelni akademickiech do projekcji na urządzeniach mobilnych
(1)
Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu
(1)
Stąporek Marta. Chatbot - narzędzie wspomagające kształtowanie wizerunku biblioteki i promowanie jej oferty
(1)
Szybowska Urszula. Wartość dodana akademickiej biblioteki mobilnej w kontekście programu Erasmus+ na przykładzie Biblioteki Politechniki Gdańskiej
(1)
Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
(1)
Walczak-Niewiadomska Agata (1977- ). Technologie mobilne w bibliotece dla dzieci najmłodszych
(1)
Wiatr Krystyna. Chatbot - narzędzie wspomagające kształtowanie wizerunku biblioteki i promowanie jej oferty
(1)
Wiederek-McRobb Magdalena. Zdalne formy świadczenia usług bibliotecznych na przykładzie wybranych bibliotek szkół wyższych Resortu Obrony Narodowej w Polsce
(1)
Wojciechowska Maja. Rozwój oferty usługowej bibliotek i usługi kreatywne jako próba zwiększania konkurencyjności
(1)
Wrona Grażyna. O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
(1)
Wójcik Ewa. O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego - czasopisma półuczone w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
(1)
Zając Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
(1)
Świtała-Trybek Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Żmigrodzka Kinga. Narzędzia obsługujące rejestrację wymiany i darów w bibliotekach prolibowych ze szczególnym uwzględnieniem modułu WID jako przykład otwartości w pozyskiwaniu zasobów bibliotecznych
(1)