Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(72)
Czasopisma
(1)
Status
unknown
(56)
unavailable
(12)
available
(4)
Branch
Czytelnia - zbiory z magazynu
(72)
Author
Czartoryski Paweł (1924-1999).
(7)
Przybo┼Ť Adam.
(5)
Suchodolski Bogdan (1903-1992).
(4)
Arłamowski Kazimierz (1900-1982).
(3)
Czerniatowicz Janina (1903-1997).
(3)
Dziwik Kazimierz.
(3)
Falniowska-Gradowska Alicja (1924- ).
(3)
Madurowicz-Urbańska Helena (1918-2008).
(3)
Maleczyński Karol.
(3)
Rychlikowa Irena ( -2009).
(3)
Arłamowska Emilia.
(2)
Barycz Henryk (1901-1994). Barok
(2)
Birkenmajer Aleksander (1890-1967).
(2)
Guldon Zenon (1936-2012).
(2)
Kaput Wanda (1924-2004).
(2)
K─Ödzierska Zofia.
(2)
K┼éak Tadeusz (1932- ).
(2)
Opa┼éek Kazimierz (1918-1995). O┼Ťwiecenie
(2)
Aleksandrowicz-Ulrich Alina (1931- ).
(1)
Bieli┼äska Maria (1918- ).
(1)
Biliński Bronisław (1913-1996).
(1)
Biskup Marian (1922-2012).
(1)
Buczek Karol (1902-1983).
(1)
Chrz─ůszczewski Antoni (1770-1851).
(1)
Cytowska Maria (1922-2007).
(1)
Czapliński Władysław (1905-1981).
(1)
Czartoryski Paweł (1924-1999). Średniowiecze
(1)
Danek Wincenty (1907-1976).
(1)
Dobrzyńska Marta.
(1)
Dunin-Karwicki Stanisław (1640-1724).
(1)
Dunin-Karwicki Stanisław (1640-1724). De ordinanda republica (pol.)
(1)
Dunin-Karwicki Stanisław (1640-1724). Egzorbitancyje (pol.)
(1)
Gaca-D─ůbrowska Zofia (1927- ).
(1)
Galos Ewa.
(1)
Gorczyńska Irena.
(1)
Graciotti Sante (1923- ).
(1)
Grzybowski Stanis┼éaw (1930- ).
(1)
G├│rska Barbara (1924-2007).
(1)
Hajdukiewicz Leszek (1924-1995).
(1)
Jabłoński Zbigniew (1926-1984).
(1)
Kobus-Zalewska Hanna.
(1)
Korotaj Władysław (1912-1994).
(1)
Korpała Józef (1905-1989).
(1)
Kraszewski J├│zef Ignacy (1812-1887).
(1)
Lenartowicz Teofil (1822-1893).
(1)
Markowski Mieczysław (1929-2011).
(1)
Mincer Franciszek (1932-2007)
(1)
Ochma┼äski W┼éadys┼éaw (1916- ).
(1)
Ohryzko-Włodarska Czesława (1927-1977).
(1)
Oprawko Henryka.
(1)
Paj─ůczkowski Franciszek (1905-1970).
(1)
Pelcowa Janina (1903-1988).
(1)
Piechowski Jerzy.
(1)
Pietrzak Zofia.
(1)
Przybo┼Ť Adam (1906-1990).
(1)
Przybo┼Ť Kazimierz (1944- ).
(1)
Płuciennik Zofia (bibliografia).
(1)
Rudnicka Jadwiga (1916-2006).
(1)
Rybicki Paweł (1902-1988). Odrodzenie
(1)
Rybka Przemysław (1923-1995).
(1)
Rykiel Zbigniew (1949- ).
(1)
Sakowska Ruta (1922-2011).
(1)
Schuster Kamila.
(1)
Sikora Franciszek (1937- ).
(1)
Skowrońska Anna.
(1)
Skubała-Tokarska Zofia.
(1)
Suchodolski Stanis┼éaw (1936- ).
(1)
Tomczak Andrzej (1922-2017).
(1)
Topolski Jerzy (1928-1998).
(1)
Tylkowa Danuta (1932-2004).
(1)
Ulewicz Tadeusz (1917-2012).
(1)
Vorbek-Lettow Maciej (1593-1668).
(1)
Vrtel-Wierczyński Stefan $d (1886-1963).
(1)
Wallis Aleksander (1930-1984).
(1)
Wawrzyńczyk Alina (1908-1997).
(1)
Wi┼Ťniewski Jerzy (1928-1983).
(1)
Wyrozumska Bo┼╝ena (1933- ).
(1)
Zaremba Jan (1906-1983).
(1)
Zg├│rniak Marian (1924-2007).
(1)
opracowa┼é Adam Przybo┼Ť. 1681-1696
(1)
wydali Emilia i Kazimierz Arłamowscy i Wanda Kaput. Lustracja województwa ruskiego 1661-1665
(1)
wydali Emilia i Kazimierz Arłamowscy. Lustracja województwa ruskiego 1661-1665
(1)
wydali Kazimierz Arłamowski i Wanda Kaput. Lustracja województwa ruskiego 1661-1665
(1)
wyda┼é Adam Przybo┼Ť. 1621-1660
(1)
wyda┼é Adam Przybo┼Ť. 1661-1673
(1)
wyda┼é Adam Przybo┼Ť. 1661-1673 Indeksy os├│b i nazw geograficznych oraz termin├│w i rzeczy
(1)
wyda┼é Adam Przybo┼Ť. 1674-1680
(1)
wydał Zenon Guldon. Lustracja województw wielkopolskich i kujawskich 1628-1632
(1)
┼üo┼Ť Leon (1915-2000).
(1)
Year
1990 - 1999
(6)
1980 - 1989
(6)
1970 - 1979
(27)
1960 - 1969
(27)
1950 - 1959
(7)
Country
Poland
(73)
Language
Polish
(72)
Latin
(1)
Subject
Maj─ůtki ziemskie
(11)
Dobra koronne
(10)
sejmiki ziemskie
(5)
Nauka
(4)
Polska Akademia Nauk
(4)
astronomia
(4)
R─Ökopisy
(3)
Astronomia
(2)
Awangarda (estetyka)
(2)
Czasopisma literackie
(2)
Czasopisma polskie
(2)
Humanistyka
(2)
Literatura polska
(2)
Przekłady polskie
(2)
Spory literackie
(2)
Bibliografia
(1)
Bibliotekarstwo
(1)
Biblistyka
(1)
Brahe, Tycho
(1)
Buridan, Jean
(1)
Chrz─ůszczewski, Antoni
(1)
Dramat polski
(1)
Dyplomatyka
(1)
Epigramaty łacińskie
(1)
Filologia klasyczna
(1)
Filozofia ┼Ťredniowieczna
(1)
Heweliusz, Jan
(1)
Historia nauki
(1)
Holocaust
(1)
Idee polityczne
(1)
Intelektuali┼Ťci
(1)
J─Özyk grecki
(1)
Kalendarze
(1)
Kochanowski, Jan
(1)
Kopernik, Mikołaj
(1)
Krasicki, Ignacy
(1)
Kraszewski, J├│zef Ignacy
(1)
Lenartowicz, Teofil
(1)
Literatura
(1)
Literatura łacińska
(1)
Maciej z Miechowa
(1)
Medycyna ludowa
(1)
Mennice
(1)
Mitologia
(1)
Monety ┼Ťredniowieczne
(1)
Naruszewicz, Adam
(1)
Operacja "Burza"
(1)
Potoccy
(1)
Prawo
(1)
Renesans
(1)
Satyra polska
(1)
Technologia
(1)
Vorbek-Lettow, Maciej
(1)
Wojna ┼Ťwiatowa (1939-1945)
(1)
Władysław
(1)
Zakład Narodowy im. Ossolińskich
(1)
teoria heliocenryczna
(1)
teoria heliocentryczna
(1)
Subject: work
Acta regum et populi Poloni
(1)
Biblia
(1)
Przegl─ůd Biblioteczny (czasopismo ; Polska ; 1927- )
(1)
Subsidium reminiscentiae abo Skarbnica pami─Öci r├│┼╝nych spraw domowych jako i potocznych...
(1)
Subject: time
1501-
(6)
1601-
(6)
1701-
(4)
1201-
(1)
1401-
(1)
Subject: place
wojew├│dztwo krakowskie
(6)
Sandomierz (Polska ; region)
(4)
Wielkopolska (Polska ; region)
(3)
Wrocław (Polska)
(3)
Mazowsze
(2)
Małopolska (Polska ; region)
(2)
Polska
(2)
wojew├│dztwo rawskie
(2)
Ch─Öciny (Polska, wojew├│dztwo ┼Ťwi─Ötokrzyskie ; region)
(1)
Katowice (Polska ; region)
(1)
Krak├│w (Polska ; region)
(1)
Kujawy (Polska ; region)
(1)
Mazowsze (Polska ; region)
(1)
Małopolska
(1)
Opoczno (Polska ; region)
(1)
Podlasie (Polska ; region)
(1)
Radom (Polska ; region)
(1)
Sieradz (Polska ; region)
(1)
St─Ö┼╝yca (Polska, wojew├│dztwo lubelskie ; region)
(1)
Tulczyn (Ukraina)
(1)
wojew├│dztwo sandomierskie
(1)
┼Ül─ůsk (region)
(1)
Genre/Form
Bibliografia
(2)
Materiały konferencyjne
(2)
Literatura grecka
(1)
Poezja grecka nowo┼╝ytna
(1)
Stare druki
(1)
Wydawnictwa urz─Ödowe polskie
(1)
73 results Filter
No cover
Book
In basket
Autor: Aleksandrowicz-Ulrich Alina (1931- ).
Tytu┼é: Tw├│rczo┼Ť─ç satyryczna Adama Naruszewicza / Alina Aleksandrowicz ; Instytut Bada┼ä Literackich Polskiej Akademii Nauk.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1964.
Opis fizyczny: 320, [1] strona ; 21 cm.
Seria: Studia z Okresu O┼Ťwiecenia ; t. 1
Temat: Naruszewicz Adam (1733-1796) - krytyka i interpretacja.
Temat: Satyra polska - 18 w. - historia i krytyka.
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 101368 II
No cover
Book
In basket
Tytuł: Lustracja dóbr królewskich XVI - XVIII wieku : Województwo Ruskie / Polska Akademia Nauk Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław ; [i in.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1976.
Opis fizyczny: XII, 303 strony + 2 mapy ; 24 cm.
Hasło dodatkowe: Arłamowski Kazimierz (1900-1982).
Hasło dodatkowe: Arłamowska Emilia.
Hasło dodatkowe: Kaput Wanda (1924-2004).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 79935 II/3
No cover
Book
In basket
Tytuł: Lustracja dóbr królewskich XVI - XVIII wieku : Województwo Ruskie / Polska Akademia Nauk Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław ; [i in.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1974.
Opis fizyczny: IX, 216 stron ; 24 cm.
Hasło dodatkowe: Arłamowski Kazimierz (1900-1982).
Hasło dodatkowe: Arłamowska Emilia.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 79935 II/2
No cover
Book
In basket
Tytuł: Lustracja dóbr królewskich XVI - XVIII wieku : Województwo Ruskie / Instytut Historii Polska Akademia Nauk.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1970.
Opis fizyczny: LII, 306, [2]s. + 2 mapy ; 24 cm.
Hasło dodatkowe: Arłamowski Kazimierz (1900-1982).
Hasło dodatkowe: Kaput Wanda (1924-2004).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 79935 II/1
No cover
Book
In basket
Autor: Bielińska Maria (1918- ).
Tytuł: Kancelarie i dokumenty wielkopolskie XIII wieku / Maria Bielińska ; Instytut Historii Polskiej Akademii Nauk.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich - Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1967.
Opis fizyczny: 397 stron, [12] stron tablic : ilustracje, errata ; 24 cm.
Uwaga: Bibliografia s. 360-369.
Temat: Wielkopolska (Polska ; region) - 13 w. - źródła.
Temat: Wielkopolska (Polska ; region) - administracja - 13 w.
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
All copies are currently on loan: sygn. 75798 II (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Biliński Bronisław (1913-1996).
Tytuł: Najstarszy życiorys Mikołaja Kopernika z roku 1588 pióra Bernardina Baldiego / Bronisław Biliński ; PAN. Zakład Historii Nauki i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1973.
Opis fizyczny: 139, [5] stron : ilustracje ; 25 cm.
Seria: Studia Copernicana 9
Uwaga: Streszczenie angielskie, rosyjskie i włoskie.
Temat: Kopernik Mikołaj (1473-1543) - biografie - źródła.
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/9
No cover
Book
In basket
Autor: Birkenmajer Aleksander (1890-1967).
Tytuł: Etudes d'histoire des sciences en Pologne / Aleksander Birkenmajer ; PAN. Zakład Historii Nauki i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1972.
Opis fizyczny: X, 819 stron ; 25 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 4
Temat: Historia nauki - Polska
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/4
No cover
Book
In basket
Autor: Birkenmajer Aleksander (1890-1967).
Tytuł: Etudes d'histoire des sciences et de la philosophie du Moyen Age / Aleksander Birkenmajer ; PAN. Zakład Historii Nauki i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1970.
Opis fizyczny: CIV, 698 stron ; 25 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 1
Temat: astronomia
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/1
No cover
Book
In basket
Autor: Biskup Marian (1922-2012).
Tytuł: Regesta Copernicana / Marian Biskup ; PAN. Zakład Historii Nauki i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków ; Gdańsk : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1973.
Opis fizyczny: 241, [1] strona , [13] k. tabl. : ilustracje ; 25 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 7
Temat: astronomia
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
There are copies available to loan: sygn. 80531 II/7 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Chrz─ůszczewski Antoni (1770-1851).
Tytu┼é: Pami─Ötnik oficjalisty Potockich z Tulczyna / Antoni Chrz─ůszczewski ; wyda┼é, wst─Öpem i komentarzem opatrzy┼é Jerzy Piechowski ; Polska Akademia Nauk. Zak┼éad Narodowy im. Ossoli┼äskich. Biblioteka.
Adres wydawniczy: Wrocław [etc.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich - Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1976.
Opis fizyczny: 239 stron, [8] stron tablic : err. ; 20 cm.
Oprawa: Wydawnicza, papier.
Temat: Potoccy (r├│d).
Temat: Chrz─ůszczewski Antoni (1770-1851) - dzienniki intymne.
Temat: Tulczyn (Ukraina).
Hasło dodatkowe: Piechowski Jerzy.
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
All copies are currently on loan: sygn. 79955 II (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Cytowska Maria (1922-2007).
Tytuł: Bibliografia druków urzędowych XVI wieku / Maria Cytowska.
Adres wydawniczy: Wrocław : Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1961 (Wrocław : Wrocławska Drukarnia Narodowa).
Opis fizyczny: 217, [3] strony, [8] stron tablic : ilustracje, errata ; 25 cm.
Seria: Ksi─ů┼╝ka w Dawnej Kulturze Polskiej, 11.
Uwaga: Indeksy. - R├ęs.
Cytata bibliogr.: PB 1961 poz. 3058.
Temat: Prawo - historia - Polska - 16 w.
Temat: Polska - 16 w.
Gatunek, rodzaj, forma: Stare druki - historia - 16 w.
Gatunek, rodzaj, forma: Wydawnictwa urz─Ödowe polskie - historia.
Gatunek, rodzaj, forma: Bibliografia.
ISBN:
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80694 II PD
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/5
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Colloquia Copernicana 2 : ├ętudes sur l'audience de la th├ęorie h├ęliocentrique : Conf├ęrences du Symposium de I'UIHPS Toru┼ä 1973 / PAN. Zak┼éad Historii Nauki i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków ; Gdańsk : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1973.
Opis fizyczny: 130, [1] strona ; 25 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 6
Temat: astronomia
Temat: teoria heliocenryczna - konferencje
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/6
No cover
Book
In basket
Tytuł: Corpusculum poesis polono-graecae saeculorum XVI-XVII (1531-1648) / coll., ed., praef. instruxit, annot. illustravit Janina Czerniatowicz.
Adres wydawniczy: Wrocław [i inne] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich - Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1991.
Opis fizyczny: 186, [2] strony : ilustracje ; 24 cm.
Seria: Prace Komisji Filologii Klasycznej - Polska Akademia Nauk. Oddział w Krakowie nr 22
Uwaga: Bibliografia na stronach 20-21. Indeks.
Uwaga: Tekst łaciński, grecki, polski.
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja grecka nowo┼╝ytna - 1453-1800 - antologie.
Hasło dodatkowe: Czerniatowicz Janina (1903-1997).
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
ISBN: 83-04-03014-4
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 93624 II
No cover
Book
In basket
Autor: Czerniatowicz Janina (1903-1997).
Tytuł: Niektóre problemy naukowe grecystyki w pracach biblistów polskich XVI i XVII w. : teksty greckie a polskie przekłady / Janina Czerniatowicz ; Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk.
Adres wydawniczy: Wrocław : Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo Polskie Akademii Nauk, 1969 ([Wrocław] : Wrocławska Drukarnia Naukowa).
Opis fizyczny: 144, [4] strony, 60 stron tablic : ilustracje ; 24 cm.
Seria: Monografie z Dziej├│w Nauki i Techniki t. 53
Uwaga: Bibliografia na stronach 126-131.
Uwaga: Streszczenie angielskie, rosyjskie.
Temat: Biblia - przekłady polskie - 16-17 w.
Temat: Biblistyka - historia - Polska - 16-17 w.
Temat: Język grecki - tłumaczenie na język polski.
Temat: Przekłady polskie - historia - 16-17 w.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 77071 II
No cover
Book
In basket
Autor: Czerniatowicz Janina (1903-1997).
Tytuł: Z dziejów grecystyki w Polsce w okresie Odrodzenia / Janina Czerniatowicz ; Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk.
Adres wydawniczy: Wrocław : Zakład Narodowy Im. Ossolińskich. Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1965 (Kraków : Drukarnia Uniwersytetu Jagiellońskiego).
Opis fizyczny: 142, [1] strona : faksymile ; 24 cm.
Seria: Monografie z Dziej├│w Nauki i Techniki ; t. 28.
Uwaga: Bibliografia na stronach 126-129. Indeks.
Cytata bibliogr.: PB 1966 poz. 516a.
Uwaga: Streszczenie rosyjskie, angielskie.
Temat: Filologia klasyczna - historia - Polska - 16 w.
Temat: Przekłady polskie - historia - 16 w.
Gatunek, rodzaj, forma: Literatura grecka - recepcja - Polska.
ISBN:
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 77054 II
No cover
Book
In basket
Autor: Dobrzyńska Marta.
Tytuł: Inteligencja polska XIX i XX wieku : materiały statystyczne / Marta Dobrzyńska, Aleksander Wallis ; Instytut Filozofii i Socjologii Polskiej Akademii Nauk.
Adres wydawniczy: Wrocław : Zakład Narodowy im. Ossolińskich, Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1971.
Opis fizyczny: 156 stron ; 21 cm.
Temat: Intelektuali┼Ťci - Polska - 19 w.
Temat: Intelektuali┼Ťci - Polska - 1900-1945.
Temat: Intelektuali┼Ťci - Polska - statystyki.
Hasło dodatkowe: Wallis Aleksander (1930-1984).
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 77440 II
No cover
Book
In basket
Autor: Dunin-Karwicki Stanisław (1640-1724).
Tytu┼é: Dzie┼éa polityczne z pocz─ůtku XVIII wieku / Stanis┼éaw Dunin Karwicki ; oprac. Adam Przybo┼Ť i Kazimierz Przybo┼Ť ; PAN - Oddzia┼é w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich ; Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1992.
Opis fizyczny: 199 stron ; 24 cm.
Seria: Materiały Komisji Historycznej - Polska Akademia Nauk. Oddział w Krakowie, Nr 32
Temat: Idee polityczne - Polska - 18 w.
Has┼éo dodatkowe: Przybo┼Ť Kazimierz (1944- ).
Has┼éo dodatkowe: Przybo┼Ť Adam (1906-1990).
Hasło dodatkowe: Dunin-Karwicki Stanisław (1640-1724). De ordinanda republica (pol.)
Hasło dodatkowe: Dunin-Karwicki Stanisław (1640-1724). Egzorbitancyje (pol.)
ISBN: 83-04-04063-8
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 93783 II
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
All copies are currently on loan: sygn. 75705 II/1 (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Dziwik Kazimierz.
Tytuł: Katalog dokumentów pergaminowych Biblioteki Polskiej Akademii Nauk w Krakowie. Cz. 2, Dokumenty z lat 1573-1787 / Kazimierz Dziwik ; Polska Akademia Nauk.
Adres wydawniczy: Wrocław : Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo Polskiej Akademii Nauk, 1968.
Opis fizyczny: VIII, [2], 160, [1] strona ; 23 cm.
Uwaga: Bibliografia.
Uwaga: Tekst cz─Ö┼Ťciowo ┼éaci┼äski.
Temat: Polska Akademia Nauk. Biblioteka (Krak├│w) - katalogi.
Temat: R─Ökopisy - Polska - Krak├│w - katalogi.
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
All copies are currently on loan: sygn. 75705 II/2 (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again