Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(165)
Status
unknown
(94)
only on-site
(65)
unavailable
(4)
available
(2)
Branch
Czytelnia - zbiory z magazynu
(100)
Czytelnia - ksi─Ögozbi├│r podr─Öczny
(65)
Author
Jabłoński Zbigniew (1926-1984).
(22)
Paloc-Schnaydrowa Bogumi┼éa (1928- ).
(20)
Plezia Marian (1917-1996).
(16)
Fastnacht Adam.
(12)
Staszel Jan (1931-2007).
(12)
Du┼╝yk J├│zef (1928-2000).
(11)
Kawecka-Gryczowa Alodia (1903-1990).
(10)
Preissner Alojzy.
(10)
Korotajowa Krystyna ( -2002).
(7)
Chojnacki Władysław (1920-1991).
(6)
Przybo┼Ť Adam (1906-1990).
(5)
Radziwiłł Albrycht Stanisław (1593-1656).
(5)
┼╗elewski Roman.
(5)
Dzierzbicka Anna ( -2009).
(4)
Dician Amelia.
(3)
Hajdukiewicz Leszek (1924-1995).
(3)
Korotaj Władysław (1912-1994).
(3)
Korzon Krystyna.
(3)
Krajewski Wojciech (1920-1958).
(3)
Loret-Heintsch Janina.
(3)
Pa─çko Teresa.
(3)
Plezia Marian.
(3)
Przybyszewski Bolesław (1908-2001).
(3)
Sieraczy┼äska Bo┼╝ena (1950- ).
(3)
Suchodolski Bogdan (1903-1992).
(3)
Trzebiński Wojciech (1916-1993).
(3)
Uhorczak Franciszek (1902-1981).
(3)
Weyssenhoff-Bro┼╝kowa Krystyna ( -2007).
(3)
Bieńkowski Wiesław (1926-1999).
(2)
Paruch J├│zef (1929-2002).
(2)
Platt Dobrosława.
(2)
Płoski Stanisław (1899-1966).
(2)
Szwedowska Jadwiga (1918?-2013).
(2)
Szymańska Magdalena (bibliografia).
(2)
S├│jka Jan.
(2)
┼Üliwa Joachim (1940- ).
(2)
┼Ür├│dka Andrzej (1946- ).
(2)
Babnis Maria (1943- ).
(1)
Bacewiczowa Danuta.
(1)
Bachulska Halina (1895-1962).
(1)
Blombergowa Maria Magdalena (1936- ).
(1)
Brożek Mieczysław (1911-2000).
(1)
Brzozowski Stanisław.
(1)
Czepulis-Rastenis Ryszarda (1928-1994).
(1)
Czerniatowicz Janina (1903-1997).
(1)
Czudowska Anna (1931-2013).
(1)
Falniowska-Gradowska Alicja (1924- ).
(1)
Fr─ůczyk Tadeusz (1919-2009).
(1)
Grygiel Jerzy (1953- ).
(1)
Horodyska Halina.
(1)
Jaskuła Roman.
(1)
Jaworska Cygorijni Krystyna.
(1)
Jeziorowski Artur.
(1)
Kieniewicz Stefan (1907-1992).
(1)
Kiełbicka Aniela ( -2009).
(1)
Kobus-Zalewska Hanna.
(1)
Korotaj Marta.
(1)
Korotajowa Krystyna.
(1)
Korzon Krystyna (1925- ).
(1)
Krajewski Wojciech.
(1)
Krasuski Jerzy (1930-2009).
(1)
Kreja Bogusław (1931-2002).
(1)
Kryda Barbara (1931- ).
(1)
Kuczyński Stefan Krzysztof (1938-2010).
(1)
Lepalczyk Irena.
(1)
Lewartowski Kazimierz.
(1)
Lewicka-Kamińska Anna (1906-1979).
(1)
Lichocka Halina.
(1)
Linde Samuel Bogumił.
(1)
Lutzowa Hanna.
(1)
Marciniak Ryszard (1939-2009).
(1)
Marynowicz Hetka Ewa.
(1)
Mikulski Zdzis┼éaw (1920- ).
(1)
Mi─ůso J├│zef (1930- ).
(1)
Mossakowska Wanda.
(1)
Mroczek Katarzyna.
(1)
Muszyński Michał.
(1)
Niebrzydowski Leon.
(1)
Pańków Stanisława (1914-1989).
(1)
Plutarchus (około 45-po 120).
(1)
Potocki Stanisław Kazimierz (1944-1992).
(1)
Puzynina Jadwiga (1928- ).
(1)
Rusiecka Bo┼╝ena.
(1)
R├│┼╝ewicz Jerzego.
(1)
R├│┼╝ewicz Jerzy.
(1)
Sawicka Franciszka.
(1)
Smulikowska Ewa.
(1)
Steczowicz-Sajderowa Zofia (1940- ).
(1)
Suleja Włodzimierz.
(1)
Szczypiorski Adam (1895-1979).
(1)
Turowski Kazimierz J├│zef.
(1)
Wiesiołowski Jacek (1940-2016).
(1)
Wojas Zbigniew (1927 -2007).
(1)
Wolski J├│zef (1910-2008).
(1)
Wolski J├│zef.
(1)
Zasztowt Leszek (1954- ).
(1)
Łongiewska Alina.
(1)
Year
2000 - 2009
(12)
1990 - 1999
(33)
1980 - 1989
(39)
1970 - 1979
(43)
1960 - 1969
(30)
Country
Poland
(165)
Language
Polish
(158)
Latin
(5)
unknown (pl)
(2)
Subject
R─Ökopisy
(23)
słownik
(22)
łacina
(22)
┼Ťredniowiecze
(22)
Zakład Narodowy im. Ossolińskich
(18)
Polska Akademia Nauk
(11)
katalog
(11)
Drukarstwo
(7)
Drukarze
(5)
Radziwiłł, Albrycht Stanisław
(5)
Drukarnie
(4)
Kartografia
(3)
Nauka
(3)
Rzemiosło artystyczne
(3)
mapy topograficzne
(3)
Biblioteka K├│rnicka
(2)
Skarabeusze (sztuka)
(2)
19-20 w.
(1)
Alkoholizm
(1)
Archeolodzy polscy
(1)
Archeologia
(1)
Arsakidzi
(1)
Biblioteka Jagiellońska
(1)
Bohomolec, Franciszek
(1)
Celichowski, Zygmunt
(1)
Chłopi
(1)
Czepiel, Mikołaj
(1)
Dobra koronne
(1)
Dramat polski
(1)
Edukacja
(1)
Epigramaty łacińskie
(1)
Filologia
(1)
Fleksja
(1)
Fonologia
(1)
G─ůsiorowski, Wac┼éaw
(1)
Historia nowo┼╝ytna 1601
(1)
Historia wczesnonowo┼╝ytna 1451-1600
(1)
Historia ┼Ťredniowiecza
(1)
J─Özyk polski
(1)
J─Özykoznawstwo
(1)
Klasycyzm
(1)
Korybutowicz Zygmunt
(1)
Kropiński, Ludwik
(1)
Królowie i władcy
(1)
Ksi─ů┼╝ki
(1)
Legion Mickiewicza
(1)
Literatura łacińska
(1)
Małżeństwo
(1)
Mitologia
(1)
Morfologia
(1)
Morfonologia
(1)
Nauki humanistyczne
(1)
Nauki o Ziemi
(1)
Piecz─Öcie
(1)
Pie┼Ťni weselne
(1)
Poezja okoliczno┼Ťciowa polska
(1)
Przekłady łacińskie
(1)
Teatr jezuicki
(1)
Teatr szkolny i akademicki
(1)
Wojna austriacko-sardyńska (1848-1849)
(1)
chemia
(1)
dagerotypy
(1)
filozofia
(1)
fotografia
(1)
gospodarstwo wiejskie
(1)
historia
(1)
wydawnictwo Biblioteka Polska
(1)
Subject: time
1501-
(9)
1801-
(7)
1601-
(6)
1401-
(4)
1701-
(4)
1101-
(1)
1201-
(1)
1301-
(1)
1901-
(1)
Subject: place
Polska
(20)
Kraków (woj. małopolskie)
(4)
Gdańsk (Polska)
(1)
Grecja
(1)
Iran
(1)
Krak├│w (Polska ; region)
(1)
Krak├│w (Polska)
(1)
Mazowsze (Polska ; region)
(1)
Niemcy
(1)
Puławy (Polska, województwo lubelskie)
(1)
Rzym (państwo)
(1)
Warszawa (Polska)
(1)
Włochy
(1)
Genre/Form
Pami─Ötniki polskie
(4)
Bibliografia
(1)
Bibliografia [Typ publikacji]
(1)
Biografie [Typ publikacji]
(1)
Poezja grecka
(1)
165 results Filter
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 94005 II
No cover
Book
In basket
Autor: Blombergowa Maria Magdalena (1936- ).
Tytuł: Polscy członkowie Rosyjskich Towarzystw Archeologicznych 1839-1914 / Maria Magdalena Blombergowa.
Adres wydawniczy: Wrocław : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1988.
Opis fizyczny: 143 strony ; 24 cm.
Seria: Łódzkie Towarzystwo Naukowe. Wydział II
Seria: Acta Archaeologica Lodziensia, 0065-0986 ; Nr 35
Temat: Archeolodzy polscy - Rosja - 1900-1945.
Temat: Archeologia - towarzystwa - Rosja - 19 w.
Temat: Archeologia - towarzystwa - Rosja - 1900-1945.
Temat: Archeolodzy polscy - Rosja - 19 w.
ISBN: 83-04-02723-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 93134 II
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 93394 II
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Bibliografia historii Polski XIX wieku. Tom 2, 1832-1864. Cz. 2 / pod redakcj─ů W┼éadys┼éawa Chojnackiego; [opracowanie Ryszarda Czepulis i innych]; Polska Akademia Nauk Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław ; [i in.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1972.
Opis fizyczny: XXXVII, 595, [1] strona ; 25 cm.
Seria: Bibliografia historii Polski XIX wieku 2
Uwaga: Od tomu 3 zmiana tytułu na : Bibliografia historii Polski XIX i XX wieku.
Temat: Polska - 1832-1863 (Okres mi─Ödzypowstaniowy).
Gatunek, rodzaj, forma: Bibliografia
Hasło dodatkowe: Chojnacki Władysław (1920-1991).
Hasło dodatkowe: Czepulis-Rastenis Ryszarda (1928-1994).
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
ISBN: 83-04-00570-0 ca┼éo┼Ť─ç
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 74340 II PD/2.2
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Bibliografia historii Polski XIX wieku. Tom 2, 1832-1864. Cz. 3 Wol. 1 / pod redakcj─ů W┼éadys┼éawa Chojnackiego ; [oprac. Anna Dzierzbicka et al.] ; Polska Akademia Nauk. Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław ; [i in.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1974.
Opis fizyczny: XXXVI, 519, [1]s. ; 24,5 cm.
Seria: Bibliografia historii Polski XIX wieku 2
Uwaga: Od t. 3 zmiana tyt. na : Bibliografia historii Polski XIX i XX wieku.
Temat: Polska - 1832-1863 (Okres mi─Ödzypowstaniowy) - bibliografia.
Hasło dodatkowe: Chojnacki Władysław (1920-1991).
Hasło dodatkowe: Dzierzbicka Anna ( -2009).
ISBN: 83-04-00570-0 ca┼éo┼Ť─ç
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 74340 II PD/2.3.1
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Bibliografia historii Polski XIX wieku. Tom 2, 1832-1864. Cz. 3 Wol. 2 / pod redakcj─ů W┼éadys┼éawa Chojnackiego ; [oprac. Anna Dzierzbicka et al.] ; Polska Akademia Nauk Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław ; [i in.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1976.
Opis fizyczny: XXXVIII, 517 stron ; 24,5 cm.
Seria: Bibliografia historii Polski XIX wieku 2
Uwaga: Od t. 3 zmiana tyt. na : Bibliografia historii Polski XIX i XX wieku.
Temat: Polska - 1832-1863 (Okres mi─Ödzypowstaniowy) - bibliografia.
Hasło dodatkowe: Chojnacki Władysław (1920-1991).
Hasło dodatkowe: Dzierzbicka Anna ( -2009).
ISBN: 83-04-00570-0 ca┼éo┼Ť─ç
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 74340 II PD/2.3.2
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Bibliografia historii Polski XIX wieku. Tom 2, 1832-1864. Cz. 3 Wol. 3 / pod redakcj─ů W┼éadys┼éawa Chojnackiego ; [oprac. Anna Dzierzbicka et al.] ; Polska Akademia Nauk Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław ; [i in.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1979.
Opis fizyczny: XXXIII, 412, [1]s. ; 24,5 cm.
Seria: Bibliografia historii Polski XIX wieku 2
Uwaga: Od t. 3 zmiana tyt. na : Bibliografia historii Polski XIX i XX wieku.
Temat: Polska - 1832-1863 (Okres mi─Ödzypowstaniowy) - bibliografia.
Hasło dodatkowe: Chojnacki Władysław (1920-1991).
Hasło dodatkowe: Dzierzbicka Anna ( -2009).
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
ISBN: 83-04-00570-0 ca┼éo┼Ť─ç
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 74340 II PD/2.3.3
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Bibliografia historii Polski XIX wieku. Tom 2, 1832-1864. Cz. 3 Wol. 4 Skorowidze / pod redakcj─ů W┼éadys┼éawa Chojnackiego ; [oprac. Anna Czudowska et al.] ; Polska Akademia Nauk Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław ; [i in.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1979.
Opis fizyczny: VI, 319, [1]s. ; 24,5 cm.
Seria: Bibliografia historii Polski XIX wieku 2
Uwaga: Od t. 3 zmiana tyt. na : Bibliografia historii Polski XIX i XX wieku.
Temat: Polska - 1832-1863 (Okres mi─Ödzypowstaniowy) - bibliografia.
Hasło dodatkowe: Chojnacki Władysław (1920-1991).
Hasło dodatkowe: Czudowska Anna (1931-2013).
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
ISBN: 83-04-00570-0 ca┼éo┼Ť─ç
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 74340 II PD/2.3.4
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Bibliografia historii Polski XIX wieku. Tom 2, 1832-1864. Cz. 4 Wol. 1 / pod redakcj─ů W┼éadys┼éawa Chojnackiego ; [oprac. Anna Dzierzbicka et al.] ; Polska Akademia Nauk Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław ; [i in.] : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1982.
Opis fizyczny: XXXIX, 476 stron ; 24,5 cm.
Seria: Bibliografia historii Polski XIX wieku 2
Uwaga: Od t. 3 zmiana tyt. na : Bibliografia historii Polski XIX i XX wieku.
Temat: Polska - 1832-1863 (Okres mi─Ödzypowstaniowy) - bibliografia.
Hasło dodatkowe: Chojnacki Władysław (1920-1991).
Hasło dodatkowe: Dzierzbicka Anna ( -2009).
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
ISBN: 83-04-00570-0 ca┼éo┼Ť─ç
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 74340 II PD/2.4.1
No cover
Book
In basket
Autor: Czerniatowicz Janina (1903-1997).
Tytuł: Recepcja poezji greckiej w Polsce w XVI-XVII wieku / Janina Czerniatowicz.
Adres wydawniczy: Wrocław : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1966 (Wrocław : Wrocławska Drukarnia Naukowa).
Opis fizyczny: 100, [1] strona, [12] stron tablic : faksymile ; 26 cm.
Seria: Studia Staropolskie ; t. 15
Uwaga: Bibliografia na stronach 93-36. - Indeks.
Cytata bibliogr.: PB 1966 poz. 2433
Temat: Przekłady łacińskie - historia - 16-17 w.
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja grecka - przekłady polskie.
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja grecka - recepcja - Polska.
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja grecka - recepcja - Polska.
Gatunek, rodzaj, forma: Poezja polska - historia - 16-17 w.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 78109 II
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Inwentarz r─Ökopis├│w Zak┼éadu Narodowego im. Ossoli┼äskich we Wroc┼éawiu. T. 3, R─Ökopisy 11981-13000 / opracowa┼éy i przygotowa┼éy do druku Amelia Dician i Janina Loret-Heintsch / pod redakcj─ů Adama Fastnachta ; Zak┼éad Narodowy im. Ossoli┼äskich Biblioteka PAN.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich Wydawnictwo PAN, 1966.
Opis fizyczny: 841,[3] s ; 24 cm.
Temat: Zakład Narodowy im. Ossolińskich - inwentarz
Hasło dodatkowe: Dician Amelia.
Hasło dodatkowe: Loret-Heintsch Janina.
Hasło dodatkowe: Fastnacht Adam.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - ksi─Ögozbi├│r podr─Öczny
Copies are only available in the library: sygn. 66667 III/3 PC (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Inwentarz r─Ökopis├│w Zak┼éadu Narodowego im. Ossoli┼äskich we Wroc┼éawiu. T.3, R─Ökopisy 11981-13000 / opracowa┼éy i przygotowa┼éy do druku Amelia Dician i Janina Loret-Heintsch / pod redakcj─ů Adama Fastnachta ; Zak┼éad Narodowy im. Ossoli┼äskich Biblioteka PAN.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich Wydawnictwo PAN, 1966.
Opis fizyczny: 841,[3] s ; 24 cm.
Temat: Zakład Narodowy im. Ossolińskich - inwentarz
Hasło dodatkowe: Dician Amelia.
Hasło dodatkowe: Loret-Heintsch Janina.
Hasło dodatkowe: Fastnacht Adam.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 78036 II/3
No cover
Book
In basket
Autor: Polska Akademia Nauk. Biblioteka (Krak├│w).
Tytuł: Katalog rękopisów Biblioteki Polskiej Akademii Nauk w Krakowie : sygnatury 4797-4886 /oprac. Józef Dużyk.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1998.
Opis fizyczny: VI, 156, [1] strona ; 24,5 cm.
Temat: katalog
Hasło dodatkowe: Dużyk Józef (1928-2000).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - ksi─Ögozbi├│r podr─Öczny
Copies are only available in the library: sygn. 78037 II/11 PC (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Polska Akademia Nauk. Biblioteka (Krak├│w).
Tytuł: Katalog rękopisów Biblioteki Polskiej Akademii Nauk w Krakowie : sygnatury 4797-4886 / oprac. Józef Dużyk ; Polska Akademia Nauk. Biblioteka PAN w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1998.
Opis fizyczny: VI, 156, [1] strona ; 24,5 cm.
Temat: R─Ökopisy - Polska - Krak├│w - katalogi.
Hasło dodatkowe: Dużyk Józef (1928-2000).
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 78038 II/10
No cover
Book
In basket
Autor: Polska Akademia Nauk. Biblioteka (Krak├│w).
Tytuł: Katalog rękopisów Biblioteki Polskiej Akademii Nauk w Krakowie : sygnatury 6001-6194 / oprac. Józef Dużyk, Bogumiła Schnayderowa i Jan Staszel.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1991.
Opis fizyczny: 252, [3] strony ; 24,5 cm.
Temat: Polska Akademia Nauk. Biblioteka (Krak├│w) - katalogi.
Temat: R─Ökopisy - Polska - Krak├│w - katalogi.
Hasło dodatkowe: Dużyk Józef (1928-2000).
Hasło dodatkowe: Paloc-Schnaydrowa Bogumiła (1928- ).
Hasło dodatkowe: Staszel Jan (1931-2007).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 74768 II/11
No cover
Book
In basket
Autor: Polska Akademia Nauk. Biblioteka (Krak├│w).
Tytuł: Katalog rękopisów Biblioteki Polskiej Akademii Nauk w Krakowie : sygnatury 6195-6550 / oprac. Józef Dużyk.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1999.
Opis fizyczny: XII, 185, [2] strony ; 24,5 cm.
Temat: katalog
Hasło dodatkowe: Dużyk Józef (1928-2000).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - ksi─Ögozbi├│r podr─Öczny
Copies are only available in the library: sygn. 78037 II/13 PC (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Polska Akademia Nauk. Biblioteka (Krak├│w).
Tytuł: Katalog rękopisów Biblioteki Polskiej Akademii Nauk w Krakowie : sygnatury 6195-6550 / oprac. Józef Dużyk.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1999.
Opis fizyczny: XII, 185, [2] strony ; 24,5 cm.
Temat: Polska Akademia Nauk. Biblioteka (Krak├│w) - katalogi.
Temat: R─Ökopisy - Polska - Krak├│w - katalogi.
Hasło dodatkowe: Dużyk Józef (1928-2000).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 74768 II/12
No cover
Book
In basket
Autor: Falniowska-Gradowska Alicja (1924- ).
Tytuł: Królewszczyzny i starostowie w dawnej Rzeczypospolitej / Alicja Falniowska-Gradowska ; Polska Akademia Nauk. Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław : Zakład Narodowy im. Ossolińskich : Wydawnictwo PAN, 1984.
Opis fizyczny: 63, [1] strona ; 18 cm.
Seria: Nauka dla Wszystkich, nr 375
Uwaga: Bibliografia na stronach 63-[64].
Temat: Dobra koronne - Polska - ┼Ťredniowiecze.
Temat: Dobra koronne - Polska - 1500-1800.
Temat: Polska - sytuacja gospodarcza - ┼Ťredniowiecze.
Temat: Polska - sytuacja gospodarcza - 1500-1800.
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
ISBN: 83-04-01850-0
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 101313 II
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Inwentarz r─Ökopis├│w Zak┼éadu Narodowego im. Ossoli┼äskich we Wroc┼éawiu. T.4, R─Ökopisy 13001-13725 / pod redakcj─ů Adama Fastnachta ; Zak┼éad Narodowy im. Ossoli┼äskich Biblioteka PAN.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich Wydawnictwo PAN, 1972.
Opis fizyczny: 772,[2] s ; 24 cm.
Temat: Zakład Narodowy im. Ossolińskich - inwentarz
Hasło dodatkowe: Fastnacht Adam.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 78036 II/4
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Inwentarz r─Ökopis├│w Zak┼éadu Narodowego im. Ossoli┼äskich we Wroc┼éawiu. T.4, R─Ökopisy 13001-13725 / pod redakcj─ů Adama Fastnachta ; Zak┼éad Narodowy im. Ossoli┼äskich Biblioteka PAN.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Zakład Narodowy im. Ossolińskich Wydawnictwo PAN, 1972.
Opis fizyczny: 772,[2] s ; 24 cm.
Temat: Zakład Narodowy im. Ossolińskich - inwentarz
Hasło dodatkowe: Fastnacht Adam.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - ksi─Ögozbi├│r podr─Öczny
Copies are only available in the library: sygn. 66667 III/4 PC (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again