Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(338)
Czasopisma
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(1)
Status
unknown
(228)
only on-site
(102)
unavailable
(5)
available
(4)
Branch
Czytelnia - zbiory z magazynu
(236)
Czytelnia - ksi─Ögozbi├│r podr─Öczny
(103)
Author
Jabłoński Zbigniew (1926-1984).
(22)
Paloc-Schnaydrowa Bogumi┼éa (1928- ).
(20)
Mayerowa Maria Renata.
(18)
Plezia Marian (1917-1996).
(16)
Fastnacht Adam.
(12)
Staszel Jan (1931-2007).
(12)
Du┼╝yk J├│zef (1928-2000).
(11)
Kawecka-Gryczowa Alodia (1903-1990).
(10)
Preissner Alojzy.
(10)
Czartoryski Paweł (1924-1999).
(8)
Romanowski Andrzej (1951- ).
(8)
Tazbir Janusz.
(8)
Korotajowa Krystyna ( -2002).
(7)
Rzepiela Micha┼é (1965- ).
(7)
Chojnacki Władysław (1920-1991).
(6)
Suchodolski Bogdan (1903-1992).
(6)
Przybo┼Ť Adam (1906-1990).
(5)
Radziwiłł Albrycht Stanisław (1593-1656).
(5)
Weyssenhoff-Bro┼╝kowa Krystyna ( -2007).
(5)
Zamecki Stefan (1936- ).
(5)
┼╗elewski Roman.
(5)
Bolecki W┼éodzimierz (1952- ).
(4)
B─ůk Stanis┼éaw (1900-1981).
(4)
Dzierzbicka Anna ( -2009).
(4)
Suchodolski Bogdan (red.).
(4)
┼Ür├│dka Andrzej (1946- ).
(4)
Dician Amelia.
(3)
Hajdukiewicz Leszek (1924-1995).
(3)
Korotaj Władysław (1912-1994).
(3)
Korzon Krystyna.
(3)
Krajewski Wojciech (1920-1958).
(3)
Loret-Heintsch Janina.
(3)
Pa─çko Teresa.
(3)
Plezia Marian.
(3)
Przybyszewski Bolesław (1908-2001).
(3)
Radisevs'kij Rostislav (1953- ).
(3)
Sieraczy┼äska Bo┼╝ena (1950- ).
(3)
Trzebiński Wojciech (1916-1993).
(3)
Uhorczak Franciszek (1902-1981).
(3)
Bieńkowski Wiesław (1926-1999).
(2)
Bujak Jan.
(2)
Czeppe Maria (1950- ).
(2)
Jaskuła Roman.
(2)
Marciniak Ryszard (1939-2009).
(2)
Mazurkowa Bo┼╝ena.
(2)
Mikulski Zdzis┼éaw (1920- ).
(2)
Muszyński Michał.
(2)
Paruch J├│zef (1929-2002).
(2)
Platt Dobrosława.
(2)
Płoski Stanisław (1899-1966).
(2)
Soszy┼äski Jacek (1958- ).
(2)
Szwedowska Jadwiga (1918?-2013).
(2)
Szymańska Magdalena (bibliografia).
(2)
S├│jka Jan.
(2)
Wiesiołowski Jacek (1940-2016).
(2)
Zawadzki Konrad (1912-2002).
(2)
┼Üliwa Joachim (1940- ).
(2)
┼╗ebrawski Teofil (1800-1887).
(2)
Affek Mariusz.
(1)
Ajewski Konrad Andrzej (1951- ).
(1)
Ajewski Konrad.
(1)
Arabas Iwona (1958- ).
(1)
Babnis Maria (1943- ).
(1)
Bacewiczowa Danuta.
(1)
Bachulska Halina (1895-1962).
(1)
Balbus Stanis┼éaw (1942- ).
(1)
Balcerzan Edward (1937- ).
(1)
Barłowska Maria.
(1)
Bernacki W┼éodzimierz (1960- ).
(1)
Bieganowski Lech (1940-2017).
(1)
Bielski Andrzej (1939-2013).
(1)
Bie┼äczyk Marek (1956- ).
(1)
Blajer Wojciech.
(1)
Blombergowa Maria Magdalena (1936- ).
(1)
Brożek Mieczysław (1911-2000).
(1)
Brzozowski Stanisław.
(1)
Bugajska-Rutyna Jadwiga.
(1)
Bujak Jan (1935- ).
(1)
Burchardt Jerzy.
(1)
Bu┼Ťka Stanis┼éaw.
(1)
B─ůbiak Grzegorz Pawe┼é.
(1)
Cegielska Marta.
(1)
Chachulska Beata.
(1)
Chachulski Tomasz.
(1)
Chojnicka Krystyna (1951- ).
(1)
Chynczewska-Hennel Teresa (1952- ).
(1)
Chyła-Bełkot Zofia.
(1)
Chłopicki Władysław.
(1)
Cie┼Ťlik Agnieszka (1964- ).
(1)
Ciszewska Małgorzata (literaturoznawstwo).
(1)
Citko Henryk (1964- ).
(1)
Cybulska-Bohuszewicz Ewa (1981- ).
(1)
Czepulis-Rastenis Ryszarda (1928-1994).
(1)
Czerniatowicz Janina (1903-1997).
(1)
Czudowska Anna (1931-2013).
(1)
Dalewski Zbigniew.
(1)
Danilczyk Adam.
(1)
Dormus Katarzyna.
(1)
Dudziak Paweł.
(1)
Dziadowicz-Jezioro Danuta.
(1)
Year
2010 - 2019
(20)
2000 - 2009
(61)
1990 - 1999
(95)
1980 - 1989
(48)
1970 - 1979
(69)
1960 - 1969
(39)
1950 - 1959
(8)
1910 - 1919
(1)
Country
Poland
(341)
Language
Polish
(328)
unknown (pl)
(6)
Latin
(5)
Multiple languages
(2)
Subject
Zakład Narodowy im. Ossolińskich
(36)
┼Ťredniowiecze
(29)
słownik
(27)
łacina
(27)
R─Ökopisy
(24)
Polska Akademia Nauk
(11)
katalog
(11)
Drukarstwo
(7)
Nauka
(7)
Polska
(7)
nauka
(6)
Drukarze
(5)
Radziwiłł, Albrycht Stanisław
(5)
Biblioteka K├│rnicka
(4)
Drukarnie
(4)
J─Özyk polski
(4)
Poezja polska
(4)
Kartografia
(3)
Prasa
(3)
Rzemiosło artystyczne
(3)
literatura
(3)
mapy topograficzne
(3)
Biblioteka Czartoryskich
(2)
Biblioteka Ordynacji Krasińskich
(2)
Chemia
(2)
Historiografia ┼Ťredniowieczna
(2)
J─Özyk ┼éaci┼äski ┼Ťredniowieczny i nowo┼╝ytny
(2)
Ko┼Ťci├│┼é katolicki
(2)
Literatura polska
(2)
Marcin Polak (ca 1208-ca 1279)
(2)
Mniszech, Jerzy August
(2)
Reforma szkolnictwa
(2)
Rękopisy łacińskie
(2)
Sejmiki szlacheckie
(2)
Skarabeusze (sztuka)
(2)
Szlachta
(2)
Wazowie
(2)
archeologia
(2)
historia
(2)
Literatura polska
(1)
19-20 w.
(1)
Alchemia
(1)
Alkoholizm
(1)
Antropologia prehistoryczna
(1)
Apteki
(1)
Archeolodzy polscy
(1)
Archeologia
(1)
Architektura
(1)
Arsakidzi
(1)
Art deco (architektura)
(1)
Astronomia
(1)
Bibliofilskie wyd. wierszy F. D. Knia┼║nina, towarzysz─ůce konf. w dniach 26-28 kwietnia 2010 w Zakopanem. Druk obejmuje wiersze, kt├│rym po┼Ťwi─Öcone by┼éy referaty
(1)
Biblioteka Czartoryskich (Krak├│w)
(1)
Biblioteka Jagiellońska
(1)
Biblioteka Załuskich
(1)
Bohomolec, Franciszek
(1)
Broń i amunicja
(1)
Broń palna
(1)
Buber, Martin
(1)
Celichowski, Zygmunt
(1)
Chłopi
(1)
Confucius
(1)
Czepiel, Mikołaj
(1)
Dialog
(1)
Dobra koronne
(1)
Dogrumowa Maria Teresa
(1)
Dramat polski
(1)
Druki ulotne
(1)
Edukacja
(1)
Ekologia człowieka
(1)
Epigramaty łacińskie
(1)
Etyka
(1)
Farmacja
(1)
Farmakopea
(1)
Feuerbach, Ludwig
(1)
Fichte, Johann Gottlieb
(1)
Filologia
(1)
Filonardi, Mario
(1)
Filozofia
(1)
Filozofia staro┼╝ytna
(1)
Filozofia ┼Ťredniowieczna
(1)
Fizyka
(1)
Fleksja
(1)
Fonberg, Ignacy
(1)
Fonologia
(1)
Forster Karol
(1)
Gramatyka kognitywna
(1)
G─ůsiorowski, Wac┼éaw
(1)
Historia nowo┼╝ytna 1601
(1)
Historia wczesnonowo┼╝ytna 1451-1600
(1)
Historia ┼Ťredniowiecza
(1)
Humanitaryzm
(1)
Humor
(1)
Idee polityczne
(1)
Ideologia i nauki społeczne
(1)
Insygnia
(1)
Jagodyński, Stanisław Serafin
(1)
Jan
(1)
Jung, Carl Gustav
(1)
J─Özyk czeski
(1)
Subject: work
czartorysciana
(2)
Humboldt Aleksander von
(1)
Liberazione di Ruggiero dall'isola d'Alcina
(1)
Malwina
(1)
Nauka Polska, Jej Potrzeby, Organizacja i Rozw├│j (czasopismo ; Polska ; 1918-1947)
(1)
Subject: time
1501-
(14)
1801-
(13)
1601-
(12)
1701-
(10)
1901-
(8)
1401-
(4)
1101-
(1)
1201-
(1)
1301-
(1)
Subject: place
Polska
(47)
Kraków (woj. małopolskie)
(3)
Krak├│w (Polska)
(2)
Litwa
(2)
Niemcy
(2)
Rzym (państwo)
(2)
Warszawa (Polska)
(2)
Austro-W─Ögry
(1)
Belgia
(1)
Bukowina (Rumunia ; region)
(1)
Czechy
(1)
Europa
(1)
Gdańsk (Polska)
(1)
Grecja
(1)
Iran
(1)
Kowno (Litwa ; region)
(1)
Krak├│w (Polska ; region)
(1)
Mazowsze (Polska ; region)
(1)
Puławy (Polska, województwo lubelskie)
(1)
Wrocław
(1)
Włochy
(1)
Zab├│r pruski
(1)
Genre/Form
Katalogi wydawnicze
(18)
Słowniki biograficzne
(16)
Pami─Ötniki polskie
(4)
Bibliografia
(1)
Bibliografia [Typ publikacji]
(1)
Biografie [Typ publikacji]
(1)
Karty pocztowe
(1)
Mowy pogrzebowe
(1)
Poczt├│wki [Typ publikacji]
(1)
Poezja grecka
(1)
Poezja polska
(1)
Słowniki polskie
(1)
Źródła historyczne
(1)
341 results Filter
No cover
Book
In basket
Autor: Bujak Jan (1935- ).
Tytuł: Niecodzienny dziennik Bukowińczyków / Jan Bujak.
Adres wydawniczy: Krak├│w : Wydawnictwo PAN, 2007.
Opis fizyczny: S. 31-54 : ilustracje ; 24 cm.
Uwaga: Nadbitka z : Rocznik Historii Prasy Polskiej T.10 (2007) z. 1 (19)
Temat: Bukowina (Rumunia ; region).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 117441 II
No cover
Book
In basket
Autor: Bujak Jan.
Tytu┼é: Inwentaryzacja ┼║r├│de┼é r─Ökopi┼Ťmiennych i archiwalnych do historii prasy w Polsce (1661-1939) wed┼éug pomys┼éu i szczeg├│┼éowego projektu prof. dra Mariana Tyrowicza / Jan Bujak.
Adres wydawniczy: Krak├│w : Wydawnictwo PAN, 2007.
Opis fizyczny: S. 175-190 ; 24 cm.
Uwaga: Nadb. z : Rocznik Historii Prasy Polskiej T. 10 (2007) z.1 (19)
Temat: Tyrowicz Marian (1901-1989).
Temat: Prasa - Polska - historia.
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 117442 II
No cover
Book
In basket
Autor: Bujak Jan.
Tytuł: "Nowa Polska" (Bukareszt-Czerniowce 1939-1940) / Jan Bujak.
Adres wydawniczy: Krak├│w : Wydawnictwo PAN, 2005.
Opis fizyczny: Strony 71-98 : ilustracje ; 24 cm.
Uwaga: Nadbitka z : Rocznik Historii Prasy Polskiej T. 8 (2005) z. 2 (16).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 117443 II
No cover
Other collections
In basket
Tytuł: Aleksander Duzman Emirza beg Sulkiewicz.
Wariant tytułu: Pocztówka
Adres wydawniczy: [Warszawa] : Wydawnictwo P. P. S., [1916].
Opis fizyczny: [1] karta (poczt├│wka) : ilustracja ; 14x9 cm.
Adnotacja: Na stronie recto fotografia przedstawiaj─ůca Aleksandra Sulkiewicza; na stronie verso, w miejscu na korespondencj─Ö wspomnienie po┼Ťmiertne A. Sulkiewicza.
Proweniencja: Dar Pracowni Polskiego Słownika Biograficznego Polskiej Akademii Nauk.
Temat: Sulkiewicz Aleksander (1867-1916).
Temat: Wojna ┼Ťwiatowa (1914-1918) - karty pocztowe.
Temat: Patriotyzm - karty pocztowe - Polska.
Temat: Polska - 1914-1918 - karty pocztowe.
Gatunek, rodzaj, forma: Karty pocztowe - 1900-1945.
Gatunek, rodzaj, forma: Poczt├│wki [Typ publikacji]
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
There are copies available to loan: sygn. 114141 III (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Affek Mariusz.
Tytu┼é: Zwi─ůzki polsko-w┼éoskie w naukach prawnych : (1764-1795) : z dziej├│w humanitaryzacji prawa karnego w Polsce / Mariusz Affek ; Polska Akademia Nauk. Instytut Historii Nauki.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwa IHN PAN, 1995.
Opis fizyczny: 204, [2] strony : 2 ilustracje, 1 faksymile, 1 fotografia, portrety ; 24 cm.
Seria: Monografie z Dziej├│w Nauki i Techniki t. 152
Uwaga: Bibliografia na stronach 157-176. Indeks.
Temat: Prawo karne - Polska - 18 w.
Temat: Prawo karne - Włochy - 18 w.
Temat: Prawo karne - Polska - wpływ włoski.
Temat: Humanitaryzm - Polska - 18 w.
Hasło dodatkowe: Polska Akademia Nauk. Instytut Historii Nauki. Wydawnictwo.
ISBN: 83-86062-21-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 94879 II
No cover
Book
In basket
Autor: Arabas Iwona (1958- ).
Tytuł: Apteczki domowe w polskich dworach szlacheckich : studium z dziejów kultury zdrowotnej / Iwona Arabas ; Instytut Historii Nauki Polskiej Akademii Nauk.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwa IHN PAN, 2006.
Opis fizyczny: 410 stron : ilustracje ; 24 cm.
Seria: Monografie z Dziej├│w Nauki i Techniki t. 156
Uwaga: Bibliografia na stronach 345-397. Indeks.
Temat: Le┼Ťniewska Antonina (1866-1937).
Temat: Medycyna - poradniki.
Temat: Promocja zdrowia - Polska - historia.
Temat: Zachowania zdrowotne - Polska - historia.
Temat: Szlachta - zdrowie i higiena - Polska - historia.
Temat: Farmacja - Polska - historia.
Temat: Apteki - historia.
Hasło dodatkowe: Polska Akademia Nauk. Instytut Historii Nauki. Wydawnictwo.
ISBN: 83-86062-67-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 116850 II
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Ostro┼╝nie z literatur─ů : (przyk┼éady, wyk┼éady oraz inne rady) / praca zbiorowa pod redakcj─ů Stanis┼éawa Balbusa i W┼éodzimierza Boleckiego.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo IBL PAN, 2000.
Opis fizyczny: 229, [2] strony , [1] karta tablic : ilustracje ; 24 cm.
Seria: Z Dziej├│w Form Artystycznych w Literaturze Polskiej
Temat: Literatura - historia i krytyka - konferencje.
Temat: Teoria literatury.
Hasło dodatkowe: Balbus Stanisław (1942- ).
Hasło dodatkowe: Bolecki Włodzimierz (1952- ).
ISBN: 83-87456-49-7
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95986 II
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Osoba w literaturze i komunikacji literackiej / praca zbiorowa pod redakcj─ů Edwarda Balcerzana i W┼éodzimierza Boleckiego.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo IBL PAN, 2000.
Opis fizyczny: 275, [1] strona ; 23,5 cm.
Seria: Z Dziej├│w Form Artystycznych w Literaturze Polskiej ; tom 81
Temat: literatura
Hasło dodatkowe: Balcerzan Edward (1937- ).
Hasło dodatkowe: Bolecki Włodzimierz (1952- ).
Hasło dodatkowe: Sławiński Janusz.
ISBN: 83-87456-51-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95987 II
No cover
Book
In basket
Autor: Bernacki Włodzimierz (1960- ).
Tytuł: Z dziejów polskiego liberalizmu politycznego / Włodzimierz Bernacki.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Oddziału PAN, 1994.
Opis fizyczny: 77,[3] strony ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, nr 467
Temat: Liberalizm - Polska - historia - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-85579-57-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/467
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Genologia dzisiaj / praca zbiorowa pod redakcj─ů W┼éodzimierza Boleckiego i Ireneusza Opackiego.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo IBL PAN, 2000.
Opis fizyczny: 273, [3] strony ; 23,5 cm.
Seria: Z Dziej├│w Form Artystycznych w Literaturze Polskiej ; 82
Temat: Rodzaje i gatunki literackie.
Hasło dodatkowe: Bolecki Włodzimierz (1952- ).
Hasło dodatkowe: Opacki Ireneusz (1933-2005).
Hasło dodatkowe: Sławiński Janusz (1934-2014).
ISBN: 83-87456-58-6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 115312 II
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Literatura wobec niewyra┼╝alnego : praca zbiorowa / praca zbiorowa pod redakcj─ů W┼éodzimierza Boleckiego i Erazma Ku┼║my ; Instytut Bada┼ä Literackich Polskiej Akademii Nauk.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo IBL PAN, 1998.
Opis fizyczny: II, 366 stron ; 24 cm.
Seria: Z Dziej├│w Form Artystycznych w Literaturze Polskiej, t. 79
Uwaga: Wyb├│r referat├│w z XXVI Konferencji Teoretycznoliterackiej, 26-29 wrze┼Ťnia 1996 r. w Mi─Ödzyzdrojach.
Uwaga: Tekst cz─Ö┼Ťciowo t┼éumaczony z j─Özyka niemieckiego.
Temat: Literatura polska - 20 w. - historia i krytyka - konferencje.
Temat: Poetyka.
Hasło dodatkowe: Bolecki Włodzimierz (1952- ).
Hasło dodatkowe: Kuźma Erazm (1926-2014).
Hasło dodatkowe: Instytut Badań Literackich. Wydawnictwo.
ISBN: 83-87456-08-X
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95345 II
No cover
Book
In basket
Autor: Burchardt Jerzy.
Tytuł: Higiena wedle Tomasza z Wrocławia / Jerzy Burchardt.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwa IHN PAN, 1997.
Opis fizyczny: xvi,232,[4] strony ; 24,5 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 36
Temat: Thomas de Wratislavia (1297-ca 1378).
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
ISBN: 83-86062-41-X
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/36
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/498
No cover
Book
In basket
Autor: Chłopicki Władysław.
Tytuł: O humorze poważnie / Władysław Chłopicki.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Oddziału PAN, 1995.
Opis fizyczny: 93,[3] strony ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, nr 473
Temat: Humor - historia i krytyka - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-86726-06-7
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/473
No cover
Book
In basket
Autor: Chojnicka Krystyna (1951- ).
Tytu┼é: Nauczanie spo┼éeczne ko┼Ťcio┼éa od Leona XIII do Piusa XII / Krystyna Chojnicka ; PAN Oddzia┼é w Krakowie.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Oddziału PAN, 1993.
Opis fizyczny: 75,[1] strona ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, nr 462
Temat: Ko┼Ťci├│┼é katolicki - doktryna spo┼éeczna - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-85579-66-4
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/462
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 119365 II
No cover
Book
In basket
Autor: Dormus Katarzyna.
Tytu┼é: Rozw├│j form wychowania estetycznego i nauczania rysunku w Krakowie w latach 1850-1914 / Katarzyna Dormus, Instytut Historii Nauki PAN - Zak┼éad Dziej├│w O┼Ťwiaty, Polska Akademia Umiej─Ötno┼Ťci - Wydzia┼é Tw├│rczo┼Ťci Artystycznej.
Adres wydawniczy: Warszawa : Wydawnictwo IHN PAN, 1998.
Opis fizyczny: 255,[1] strona ; 23,5 cm.
Seria: Monografie z dziej├│w o┼Ťwiaty (red. J├│zef Mi─ůso) ; Tom 38
Temat: szkolnictwo - Krak├│w - 1850-1914
ISBN: 83-86062-51-7
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95444 II
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/464
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 118017 II
No cover
Book
In basket
Autor: Jantos Małgorzata.
Tytuł: Filozofia dialogu : źródła, zasady, adaptacje / Małgorzata Jantos ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Kraków : Wydawnictwo Oddziału PAN, 1997.
Opis fizyczny: 87,[5] stron ; 18,5 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, nr 483
Temat: Fichte Johann Gottlieb (1762-1814) - krytyka i interpretacja - wydawnictwa popularne.
Temat: Feuerbach Ludwig (1804-1872) - krytyka i interpretacja - wydawnictwa popularne.
Temat: Buber Martin (1878-1965) - krytyka i interpretacja - wydawnictwa popularne.
Temat: Dialog - filozofia - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-86726-32-6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/483
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again