Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(234)
Publikacje informacyjne
(19)
Publikacje naukowe
(2)
Status
unknown
(229)
only on-site
(15)
available
(6)
unavailable
(3)
Branch
Czytelnia - zbiory z magazynu
(238)
Czytelnia - ksi─Ögozbi├│r podr─Öczny
(15)
Author
Czartoryski Paweł (1924-1999).
(21)
Kowalczyk Maria (1925-2015).
(12)
Tyszkowski Wiesław.
(12)
G├│rska Barbara (1924-2007).
(11)
G─ůsiorowski Antoni (1932- ).
(10)
Olszewska Irena.
(9)
Staniszewska Dorota.
(8)
Rolak Gra┼╝yna (1954- ).
(7)
Mayenowa Maria Renata (1910-1988).
(6)
Rieger Janusz.
(6)
Sonnak Wanda.
(6)
Werenicz Wiaczesław.
(6)
Woronczak Jerzy (1923-2003).
(6)
Kochanowski Jan (1530-1584). Dzieła wszystkie: wydanie sejmowe
(5)
Wilgat Janina.
(5)
Dobrzyńska Bożena.
(4)
Suchodolski Bogdan (red.).
(4)
Szyma┼äska Beata (1938- ).
(4)
Wilgat Janina (1925- ).
(4)
Witelo (około 1230-około 1280).
(4)
Floryan Władysław (1907-1991).
(3)
Kochanowski Jan (1530-1584).
(3)
Liczbińska Maria.
(3)
Rosińska Grażyna.
(3)
Szyszko-Bohusz Andrzej (1934- ).
(3)
Vincenz Stanisław
(3)
Wiercińska Janina (1922-2003).
(3)
Włodek Zofia (1925-2018).
(3)
Bieli┼äska Maria (1918- ).
(2)
Burchardt Jerzy.
(2)
Derwojed Janusz.
(2)
Dobrzyniecki Arkadiusz (1966- ).
(2)
Franczyk-Ceg┼éa Agnieszka (1983- ).
(2)
Gomółka Mikołaj (około 1535-po 1591).
(2)
Głębicka Ewa Jolanta (1953-2008).
(2)
Juzwenko Adolf (1939- ).
(2)
Kochanowski Jan $d (1530-1584). Dzieła wszystkie: wydanie sejmowe
(2)
Korus Kazimierz.
(2)
Kosman Marceli (1940- ).
(2)
Kozak Stanisław (1941-2004).
(2)
Kukiel Marian (1885-1973).
(2)
Kurtyka Janusz (1960-2010).
(2)
Lipiński Ireneusz.
(2)
Marciniak Ryszard.
(2)
Markiewicz Barbara (1947- ).
(2)
Matwij├│w Maciej (1958- ).
(2)
Maurin Białostocka Jolanta.
(2)
Maurin-Białostocka Jolanta ( -2016).
(2)
Mikulski Krzysztof (1960- ).
(2)
Morawiecki Lesław (1949-2004).
(2)
Muszyński Michał.
(2)
Perz Miros┼éaw (1933- ).
(2)
Sidorowicz-Mulak Dorota (1972- ).
(2)
Stabry┼éa Stanis┼éaw (1936- ).
(2)
Starnawski Jerzy (1922-2012).
(2)
Suchodolski Bogdan (1903-1992).
(2)
Sławiński Janusz.
(2)
Terlecki Ryszard (1949- ).
(2)
Turasiewicz Romuald (1930-2005).
(2)
Wiesiołowski Jacek.
(2)
Wisłocki Władysław Tadeusz (1887-1941?).
(2)
┼üojko Jerzy (1948- ).
(2)
┼Üliwa Micha┼é (1946- ).
(2)
Aleksandrowicz Julian (1908-1988).
(1)
Andics Hellmut.
(1)
Antry Theodore James.
(1)
Bach├│rz J├│zef (1934- ).
(1)
Bajerowa Irena (1921-2010).
(1)
Barta Janusz (1947- ).
(1)
Bednarski Micha┼é (1944- ).
(1)
Bieniak Janusz (1927- ).
(1)
Bieniaszewski Adam.
(1)
Biskup Marian.
(1)
Bochenek-Franczakowa Regina (1947- ).
(1)
Bogucka Maria.
(1)
Bogusz J├│zef (1904-1993).
(1)
Broniewski Marcin.
(1)
Brzuska Barbara.
(1)
Byliński Janusz.
(1)
Ciara Stefan (1949- ).
(1)
Cytowska Maria (1922-2007).
(1)
Czajowski Jacek.
(1)
Czarkowski Jan (1910-1995).
(1)
Czy┼╝ewski Piotr.
(1)
Cz─Ö┼Ťcik ┼üucja.
(1)
Dobosz Izabela (1949- ).
(1)
Dobrzyńska Bożen.
(1)
Dobrzyńska Bożena (bibliografia).
(1)
Draus Jan (1952- ).
(1)
Du┼╝yk J├│zef (1928-2000).
(1)
Dworsatschek Mariusz.
(1)
Długosz Józef (1928-2014).
(1)
Długosz Józef.
(1)
Długosz-Kurczabowa Krystyna (1940-2016).
(1)
Fabijański Władysław.
(1)
Falniowska-Gradowska Alicja (1924-2020).
(1)
Faryna-Paszkiewicz Hanna (1952- ).
(1)
Felczak Wacław (1916-1993).
(1)
Fredro Aleksander.
(1)
Garbaczowa Maria.
(1)
Year
2020 - 2022
(2)
2010 - 2019
(1)
2000 - 2009
(7)
1990 - 1999
(85)
1980 - 1989
(111)
1970 - 1979
(35)
1960 - 1969
(6)
1950 - 1959
(1)
1930 - 1939
(4)
1920 - 1929
(1)
Country
Poland
(250)
Ukraine
(3)
Language
Polish
(251)
English
(1)
Latin
(1)
Subject
Zakład Narodowy im. Ossolińskich
(45)
Biblioteka Jagiellońska
(15)
r─Ökopisy
(15)
Urz─Ödnicy
(7)
Malarze
(6)
Witelo
(6)
j─Özykoznawstwo
(6)
Polska
(5)
nauka
(5)
Astronomia
(4)
Graficy
(4)
J─Özyk polski
(4)
Literatura polska
(4)
Rze┼║biarze
(4)
astronomia
(4)
Funkcjonariusze
(3)
Kopernik, Mikołaj
(3)
Wojna ┼Ťwiatowa (1939-1945)
(3)
literatura polska
(3)
Biblioteka K├│rnicka
(2)
Biblioteki prywatne
(2)
Grafika
(2)
Kochanowski, Jan
(2)
Malarstwo
(2)
Miasta
(2)
Socjalizm
(2)
Stare druki
(2)
Teatr
(2)
Uniwersytet Jagielloński
(2)
Warszawa
(2)
Wojny napoleońskie (1800-1815)
(2)
Zakład Narodowy im. Ossolińskich (Wrocław)
(2)
biblioteki
(2)
Architektura
(1)
Literatura polska
(1)
Agresywno┼Ť─ç
(1)
Akademie i towarzystwa naukowe polskie
(1)
Architektura
(1)
Astronomia ┼Ťredniowieczna
(1)
Berkeley, George
(1)
Biblioteka Załuskich
(1)
Bibliotekarze
(1)
Biegański, Władysław
(1)
Bona Sforza
(1)
Buddyzm
(1)
B├Âhme, Jakob
(1)
Cywilizacja słowiańska
(1)
Cywilizacja ┼Ťredniowieczna
(1)
Czasopisma polskie
(1)
Dobra koronne
(1)
Dobra kultury
(1)
Dowcip i humor
(1)
Durand, Jean Nicolas Louis
(1)
D├╝rer, Albrecht
(1)
Edukacja
(1)
Edukacja dorosłych
(1)
Edytorstwo
(1)
Fantastyka naukowa amerykańska
(1)
Fantastyka naukowa angielska
(1)
Filozofia
(1)
Folklor
(1)
Gwiazdozbiory
(1)
Górnicki, Łukasz
(1)
Habsburgowie
(1)
Helcel, Antoni Zygmunt
(1)
Herbert, Zbigniew
(1)
Hermeneutyka
(1)
Herodotus
(1)
Historia ┼Ťredniowieczna
(1)
Hłasko, Marek
(1)
Imiona biblijne
(1)
Jan
(1)
Jezyk łaciński ludowy
(1)
Jezyki celtyckie
(1)
J─Özyk czeski
(1)
Język słowacki
(1)
Języki słowiańskie
(1)
Kartografia
(1)
Knia┼║nin, Franciszek Dionizy
(1)
Kochowski, Wespazjan
(1)
Komety
(1)
Komizm
(1)
Kopernik Mikołaj
(1)
Kostrzewski, J├│zef Karol
(1)
Krytyka
(1)
Krytyka tekstu
(1)
Kultura polityczna
(1)
Leeming, Henry
(1)
Lewica (nauki polityczne)
(1)
Literatura klasyczna
(1)
Literatura podziemna
(1)
Literatura rosyjska
(1)
Literatura słowiańska
(1)
Lubomirscy
(1)
Lucianus Samosatensis
(1)
Ludwik
(1)
Mennictwo greckie
(1)
Mezin├írodn├ş sjezd knihovn├şk┼» a p┼Ö├ítel knihy
(1)
Mistyka
(1)
Moda
(1)
Subject: work
Biblia
(1)
Ziemia obiecana
(1)
Subject: time
1501-
(6)
1601-
(5)
1701-
(5)
1801-
(3)
1901-
(3)
Subject: place
Polska
(6)
Austro-W─Ögry
(1)
Europa
(1)
Kraje słowiańskie
(1)
Krak├│w (Polska)
(1)
Lw├│w (Ukraina)
(1)
Małopolska (Polska ; region)
(1)
Tatry (Polska ; g├│ry)
(1)
Wrocław
(1)
Zakopane (Polska ; region)
(1)
Zakopane (Polska)
(1)
┼Ül─ůsk (Polska ; region)
(1)
┼Ül─ůsk (region)
(1)
Genre/Form
Katalogi wydawnicze
(19)
Poezja religijna polska
(4)
Pie┼Ťni religijne polskie
(2)
Ksi─Ögi pami─ůtkowe
(1)
Poezja elegijna polska
(1)
253 results Filter
No cover
Book
In basket
Autor: Andics Hellmut.
Tytuł: Kobiety Habsburgów / Hellmut Andics ; przekład i komentarz Jerzy Serczyk.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1991.
Opis fizyczny: 339 stron: [16] k.il. ; 24 cm.
Temat: Habsburgowie
Hasło dodatkowe: Serczyk Jerzy (oprac.).
ISBN: 83-04-03751-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 93690 II
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: S┼éownik literatury polskiej XIX wieku / pod redakcj─ů J├│zefa Bach├│rza i Aliny Kowalczykowej ; Instytut Bada┼ä Literackich PAN.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1991.
Opis fizyczny: 1112 stron; 24,5 cm.
Seria: Vademecum Polonisty / (red. Janusz Sławiński)
Temat: literatura polska - 19 w. - słownik
Hasło dodatkowe: Bachórz Józef (1934- ).
Hasło dodatkowe: Kowalczykowa Alina.
Hasło dodatkowe: Sławiński Janusz.
ISBN: 83-04-03251-1
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 93676 II PD
No cover
Book
In basket
Autor: Bajerowa Irena (1921-2010).
Tytuł: Wpływ techniki na ewolucję języka polskiego / Irena Bajerowa ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków ; Gdańsk : Ossolineum, 1980.
Opis fizyczny: 64 strony ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, nr 309
Temat: J─Özyk polski - historia - wydawnictwa popularne.
Temat: Technika i cywilizacja - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-04-00723-1
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/309
No cover
Book
In basket
Autor: Barta Janusz (1947- ).
Tytuł: Programy komputerowe i prawo / Janusz Barta i Ryszard Markiewicz ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1991.
Opis fizyczny: 91,[1] strona ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, nr 438
Temat: Oprogramowanie - prawo - Polska
Hasło dodatkowe: Markiewicz Ryszard (1948- ).
ISBN: 83-04-03907-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/438
No cover
Book
In basket
Autor: Bednarski Michał (1944- ).
Tytuł: Łacina potoczna / Michał Bednarski ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1981.
Opis fizyczny: 62,[2] strony ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, Nr 341
Temat: Jezyk łaciński ludowy - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-04-00869-6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/341
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Urz─Ödnicy Dawnej Rzeczypospolitej XII-XVIII wieku : spisy. Tom 1 Wielkopolska (Wojew. pozna┼äskie i kaliskie) / oprac. Maria Bieli┼äska, Antoni G─ůsiorowski i Jerzy ┼üojko; pod redakcj─ů Antoniego G─ůsiorowskiego ; PAN Biblioteka K├│rnicka. Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1985.
Opis fizyczny: 207 stron ; 21 cm.
Temat: Urz─Ödnicy - Wielkopolska - spisy.
Hasło dodatkowe: Bielińska Maria (1918- ).
Has┼éo dodatkowe: G─ůsiorowski Antoni (1932- ).
Hasło dodatkowe: Łojko Jerzy (1948- ).
ISBN: 83-04-01815-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 88803 II/1.1
No cover
Book
In basket
Autor: Bielińska Maria (1918- ).
Tytu┼é: Urz─Ödnicy wielkopolscy XII-XV wieku : spisy / oprac. Maria Bieli┼äska, Antoni G─ůsiorowski, Jerzy ┼üojko ; pod redakcj─ů Antoniego G─ůsiorowskiego ; Polska Akademia Nauk. Biblioteka K├│rnicka. Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1985.
Opis fizyczny: 207 stron ; 21 cm.
Seria: Urzędnicy dawnej Rzeczypospolitej XII-XVIII wieku. Wielkopolska (województwa poznańskie i kaliskie) z. 1
Seria: Urz─Ödnicy dawnej Rzeczypospolitej XII-XVIII wieku t. 1
Uwaga: Numeracja ser. gł. : T.1.
Temat: Funkcjonariusze - Polska - Wielkopolska (region) - ┼Ťredniowiecze - spisy.
Hasło dodatkowe: Łojko Jerzy (1948- ).
Has┼éo dodatkowe: G─ůsiorowski Antoni (1932- ).
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
ISBN: 83-04-01815-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - ksi─Ögozbi├│r podr─Öczny
Copies are only available in the library: sygn. 93747 II/1.1 PC (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Urz─Ödnicy dawnej Rzeczypospolitej XII-XVIII wieku : spisy. Tom 1, zeszyt 2, Wielkopolska (Wojew├│dztwa pozna┼äskie i kaliskie) Urz─Ödnicy wielkopolscy XVI-XVIII wieku / oprac. Adam Bieniaszewski ; pod redakcj─ů Antoniego G─ůsiorowskiego ; PAN Biblioteka K├│rnicka. Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1987.
Opis fizyczny: 242 strony ; 21 cm.
Temat: Urz─Ödnicy - Wielkopolska - spisy.
Hasło dodatkowe: Bieniaszewski Adam.
Has┼éo dodatkowe: G─ůsiorowski Antoni (1932- ).
ISBN: 83-04-02561-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 88803 II/1.2
No cover
Book
In basket
Autor: Biskup Marian.
Tytuł: Regesta Copernicana : (calendar of Copernicus` papers) / Marian Biskup ; PAN. Zakład Historii Nauki i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1973.
Opis fizyczny: 237,[3] strony : ilustracje ; 25 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 8
Temat: Kopernik Mikołaj
Temat: astronomia
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/8
No cover
Book
In basket
Autor: Bochenek-Franczakowa Regina (1947- ).
Tytuł: George Sand / Regina Bochenek-Franczakowa ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1981.
Opis fizyczny: 48 stron ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, Nr 344
Temat: Sand George (1804-1876) - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-04-00846-7
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/344
No cover
Book
In basket
Autor: Bogucka Maria.
Tytuł: Bona Sforza / Maria Bogucka.
Wydanie: Wydanie 2 uzupełnione.
Adres wydawniczy: Wrocław : Ossolineum, 1998.
Opis fizyczny: 288, [4] strony, [9] kart : ilustracje ; 21 cm.
Temat: Bona Sforza (kr├│lowa Polski ; 1493-1557).
ISBN: 83-04-04407-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95084 II
No cover
Book
In basket
Autor: Bogusz J├│zef (1904-1993).
Tytuł: Profesorowie Wydziału Lekarskiego UJ jako uczeni i żołnierze ruchu oporu / Józef Bogusz, Bronisław Mach i Zdzisław Marek ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław : Ossolineum, 1981.
Opis fizyczny: 54, [2] strony ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, nr 348
Temat: Olbrycht Jan S. (1899-1968).
Temat: Rutkowski Maksymilian (1867-1947).
Temat: Kostrzewski J├│zef Karol (1883-1959).
Temat: Uniwersytet Jagielloński - ciało pedagogiczne - 1900-1945.
Temat: Wojna ┼Ťwiatowa (1939-1945).
Hasło dodatkowe: Mach Bronisław.
Hasło dodatkowe: Marek Zdzisław (1924-2015).
Hasło dodatkowe: Aleksandrowicz Julian (1908-1988).
ISBN: 83-04-00943-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/348
No cover
Book
In basket
Autor: Broniewski Marcin.
Tytu┼é: Apokrisis = Apokrisis : abo odpowied┼║ na ksi─ů┼╝ki o synodzie brzeskim 1596, imieniem ludzi staro┼╝ytnej religiej greckiej przez Chrystophora Philaletha = or the Answer to Books on the Synod of Brest 1596, as discussed by Christophor Philaleth in the name of faithful of the Orthodox Church / Marcin Broniewski ; wydali J├│zef D┼éugosz i Janusz Byli┼äski.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Ossolineum, 1994.
Opis fizyczny: 286,[2] strony+ [1] k.tabl. : ilustracje ; 20.5 cm.
Temat: Synod Brzeski
Temat: religia grecka
Temat: Philaleth Chrystophor
Hasło dodatkowe: Długosz Józef.
Hasło dodatkowe: Byliński Janusz.
ISBN: 83-04-04197-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 94040 II
No cover
Book
In basket
Autor: Brzuska Barbara.
Tytuł: Filologia klasyczna w Szkole Głównej Warszawskiej / Barbara Brzuska ; PAN Komitet Nauk o Kulturze Antycznej.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Ossolineum, 1992.
Opis fizyczny: 178,[2] strony ; 24 cm.
Seria: Archiwum Filologiczne (Red. J├│zef Wolski) ; [Nr] 50
Temat: Szkoła Główna
Temat: Warszawa
Hasło dodatkowe: Wolski Józef (1910-2008).
ISBN: 83-04-03929-X
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 93782 II
No cover
Book
In basket
Autor: Burchardt Jerzy.
Tytu┼é: Kosmologia i psychologia Witelona / Jerzy Burchardt ; PAN. Zak┼éad Historii Nauki, O┼Ťwiaty i Techniki. Zak┼éad Bada┼ä Kopernika┼äskich.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1991.
Opis fizyczny: 206 stron : ilustracje ; 24,5 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 30
Temat: Witelo (około 1230-około 1280).
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
ISBN: 83-04-03666-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/30
No cover
Book
In basket
Autor: Burchardt Jerzy.
Tytu┼é: List Witelona do Ludwika we Lw├│wku ┼Ül─ůskim : Problematyka teoriopoznawcza, kosmologiczna i medyczna / Jerzy Burchardt ; PAN. Zak┼éad Historii Nauki, O┼Ťwiaty i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1979.
Opis fizyczny: 225 stron ; [8] k.tabl. : ilustracje ; 24,5 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 19
Temat: Witelo (około 1230-około 1280).
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
ISBN: 83-04-00262-0
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/19
No cover
Book
In basket
Autor: Ciara Stefan (1949- ).
Tytuł: Senatorowie i dygnitarze koronni w drugiej połowie XVII wieku / Stefan Ciara ; Polskie Towarzystwo Historyczne.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Ossolineum, 1990.
Opis fizyczny: 202,[2] strony, il., tab.; 24 cm.
Temat: senatorowie
Temat: historia Polski
ISBN: 83-04-03339-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 94580 II
No cover
Book
In basket
Autor: Czajowski Jacek.
Tytuł: Kardynał Adam Stefan Sapieha / Jacek Czajowski.
Adres wydawniczy: Wrocław : Ossolineum, 1997.
Opis fizyczny: 222,[6] stron, [6] k.il.; 21 cm.
Temat: Sapieha Adam Stefan
ISBN: 83-04-04271-1
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 94920 II
No cover
Book
In basket
Autor: Czarkowski Jan (1910-1995).
Tytu┼é: Dylematy i drogi wyboru wizji ┼Ťwiata / Jan Czerkowski ; PAN Oddzia┼é w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław i in. : Ossolineum, 1981.
Opis fizyczny: 52 strony ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, Nr 339
Temat: Prognozy gospodarcze - 1970-2000 - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-04-00816-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/339
No cover
Book
In basket
Tytuł: Colloquia Copernicana III : Proceedings of the Joint Symposium of the IAU and the IUHPS, cosponsored by the IAHS Astronomy of Copernicus and its Background Toruń 1973 ; PAN. Zakład Historii Nauki i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1975.
Opis fizyczny: 209,[3] strony : ilustracje ; 24,5 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 13
Temat: astronomia
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/13
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again