Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(229)
Publikacje informacyjne
(19)
Publikacje naukowe
(5)
Status
unknown
(225)
only on-site
(15)
available
(9)
unavailable
(1)
Branch
Czytelnia - zbiory z magazynu
(235)
Czytelnia - ksi─Ögozbi├│r podr─Öczny
(15)
Author
Czartoryski Paweł (1924-1999).
(21)
Kowalczyk Maria (1925-2015).
(12)
Tyszkowski Wiesław.
(12)
G├│rska Barbara (1924-2007).
(11)
G─ůsiorowski Antoni (1932- ).
(10)
Olszewska Irena.
(9)
Rolak Gra┼╝yna (1954- ).
(8)
Staniszewska Dorota.
(8)
Mayenowa Maria Renata (1910-1988).
(6)
Rieger Janusz.
(6)
Sonnak Wanda (1946- ).
(6)
Werenicz Wiaczesław.
(6)
Woronczak Jerzy (1923-2003).
(6)
Franczyk-Ceg┼éa Agnieszka (1983- ).
(5)
Kochanowski Jan (1530-1584). Dzieła wszystkie: wydanie sejmowe
(5)
Matwij├│w Maciej (1958- ).
(5)
Sidorowicz-Mulak Dorota (1972- ).
(5)
Wilgat Janina.
(5)
Cz─Ö┼Ťcik ┼üucja (1932- ).
(4)
Dobrzyńska Bożena.
(4)
Korzon Krystyna (1925-2018).
(4)
Suchodolski Bogdan (red.).
(4)
Szyma┼äska Beata (1938- ).
(4)
Wilgat Janina (1925- ).
(4)
Witelo (około 1230-około 1280).
(4)
Floryan Władysław (1907-1991).
(3)
Kochanowski Jan (1530-1584).
(3)
Liczbińska Maria.
(3)
Ostrom─Öcka El┼╝bieta (1957- ).
(3)
Rosińska Grażyna.
(3)
Szyszko-Bohusz Andrzej (1934- ).
(3)
Wiercińska Janina (1922-2003).
(3)
Włodek Zofia (1925-2018).
(3)
Bieli┼äska Maria (1918- ).
(2)
Burchardt Jerzy.
(2)
Derwojed Janusz.
(2)
Dobrzyniecki Arkadiusz (1966- ).
(2)
Gomółka Mikołaj (około 1535-po 1591).
(2)
Głębicka Ewa Jolanta (1953-2008).
(2)
Juzwenko Adolf (1939- ).
(2)
Kochanowski Jan $d (1530-1584). Dzieła wszystkie: wydanie sejmowe
(2)
Korus Kazimierz.
(2)
Kosman Marceli (1940- ).
(2)
Kozak Stanisław (1941-2004).
(2)
Kukiel Marian (1885-1973).
(2)
Kurtyka Janusz (1960-2010).
(2)
Lipiński Ireneusz.
(2)
Marciniak Ryszard.
(2)
Markiewicz Barbara (1947- ).
(2)
Maurin Białostocka Jolanta.
(2)
Maurin-Białostocka Jolanta ( -2016).
(2)
Mikulski Krzysztof (1960- ).
(2)
Minkowska Ma┼égorzata (1957- ).
(2)
Morawiecki Lesław (1949-2004).
(2)
Muszyński Michał.
(2)
Perz Miros┼éaw (1933- ).
(2)
Stabry┼éa Stanis┼éaw (1936- ).
(2)
Starnawski Jerzy (1922-2012).
(2)
Suchodolski Bogdan (1903-1992).
(2)
Terlecki Ryszard (1949- ).
(2)
Turasiewicz Romuald (1930-2005).
(2)
Wiesiołowski Jacek.
(2)
Wisłocki Władysław Tadeusz (1887-1941?).
(2)
┼üojko Jerzy (1948- ).
(2)
┼Üliwa Micha┼é (1946- ).
(2)
Aleksandrowicz Julian (1908-1988).
(1)
Andics Hellmut (1922- ).
(1)
Antry Theodore James.
(1)
Bajerowa Irena (1921-2010).
(1)
Barta Janusz (1947- ).
(1)
Bednarski Micha┼é (1944- ).
(1)
Bieniak Janusz (1927- ).
(1)
Bieniaszewski Adam.
(1)
Biskup Marian.
(1)
Bochenek-Franczakowa Regina (1947- ).
(1)
Bogucka Maria (1929-2020).
(1)
Bogusz J├│zef (1904-1993).
(1)
Ciara Stefan (1949- ).
(1)
Cytowska Maria (1922-2007).
(1)
Czarkowski Jan (1910-1995).
(1)
Czy┼╝ewski Piotr.
(1)
Dobosz Izabela (1949- ).
(1)
Dobrzyńska Bożen.
(1)
Dobrzyńska Bożena (bibliografia).
(1)
Draus Jan (1952- ).
(1)
Du┼╝yk J├│zef (1928-2000).
(1)
Dworsatschek Mariusz.
(1)
Długosz Józef (1928-2014).
(1)
Długosz-Kurczabowa Krystyna (1940-2016).
(1)
Fabija┼äski W┼éadys┼éaw (1941- ).
(1)
Falniowska-Gradowska Alicja (1924-2020).
(1)
Faryna-Paszkiewicz Hanna (1952- ).
(1)
Felczak Wacław (1916-1993).
(1)
Fredro Aleksander.
(1)
Garbaczowa Maria.
(1)
Gawrychowski Stanis┼éaw (1920- ).
(1)
Gołaszewska Maria (1926-2015).
(1)
Grabowski Henryk (1935- ).
(1)
Grocholska Małgorzata.
(1)
Grucha┼éa Janusz Stanis┼éaw (1954- ).
(1)
Year
2020 - 2023
(3)
2010 - 2019
(6)
2000 - 2009
(7)
1990 - 1999
(79)
1980 - 1989
(108)
1970 - 1979
(35)
1960 - 1969
(6)
1950 - 1959
(1)
1930 - 1939
(4)
1920 - 1929
(1)
Time Period of Creation
1989-2000
(1)
Country
Poland
(247)
Ukraine
(3)
Language
Polish
(248)
English
(1)
Latin
(1)
Subject
Zakład Narodowy im. Ossolińskich
(48)
Biblioteka Jagiellońska
(15)
r─Ökopisy
(15)
R─Ökopisy
(7)
Stare druki
(7)
Urz─Ödnicy
(7)
Witelo
(7)
Kopernik, Mikołaj
(6)
Malarze
(6)
j─Özykoznawstwo
(6)
Literatura polska
(5)
Polska
(5)
nauka
(5)
Biblioteki prywatne
(4)
Graficy
(4)
J─Özyk polski
(4)
Rze┼║biarze
(4)
Astronomia
(3)
Funkcjonariusze
(3)
Vincenz, Stanisław
(3)
Wojna ┼Ťwiatowa (1939-1945)
(3)
Znaki w┼éasno┼Ťciowe ksi─ů┼╝ek
(3)
Biblioteka K├│rnicka
(2)
Biblioteki katolickie
(2)
Biblioteki naukowe
(2)
Grafika
(2)
Heliocentryzm
(2)
Kochanowski, Jan
(2)
Malarstwo
(2)
Miasta
(2)
O┼Ťwiecenie
(2)
Piecz─Öcie
(2)
Socjalizm
(2)
Teatr
(2)
Uniwersytet Jagielloński
(2)
Wojny napoleońskie (1800-1815)
(2)
Zakład Narodowy im. Ossolińskich (Wrocław)
(2)
biblioteki
(2)
Architektura
(1)
Akademie i towarzystwa naukowe polskie
(1)
Architektura
(1)
Astronomia w Biblii
(1)
Astronomia ┼Ťredniowieczna
(1)
Berkeley, George
(1)
Biblia i nauka
(1)
Biblioteka Załuskich
(1)
Bibliotekarze
(1)
Biblioteki klasztorne
(1)
Bicie monet
(1)
Biegański, Władysław
(1)
Bona Sforza
(1)
Buddyzm
(1)
B├Âhme, Jakob
(1)
Chrze┼Ťcija┼ästwo i nauka
(1)
Cywilizacja słowiańska
(1)
Cywilizacja ┼Ťredniowieczna
(1)
Czasopisma polskie
(1)
Dobra koronne
(1)
Dobra kultury
(1)
Durand, Jean Nicolas Louis
(1)
D├╝rer, Albrecht
(1)
Edukacja
(1)
Edukacja dorosłych
(1)
Edytorstwo
(1)
Filozofia
(1)
Folklor
(1)
Gwiazdozbiory
(1)
Górnicki, Łukasz
(1)
Habsburgowie
(1)
Helcel, Antoni Zygmunt
(1)
Herbert, Zbigniew
(1)
Hermeneutyka
(1)
Herodotus
(1)
Historia ┼Ťredniowieczna
(1)
Historycy
(1)
Hłasko, Marek
(1)
Imiona biblijne
(1)
Jan
(1)
Jezyk łaciński ludowy
(1)
Jezyki celtyckie
(1)
J─Özyk czeski
(1)
Język słowacki
(1)
Języki słowiańskie
(1)
Kartografia
(1)
Knia┼║nin, Franciszek Dionizy
(1)
Kobiety
(1)
Kochowski, Wespazjan
(1)
Komety
(1)
Komizm
(1)
Komizm (literatura)
(1)
Kostrzewski, J├│zef Karol
(1)
Krytyka
(1)
Krytyka tekstu
(1)
Kr├│lowe
(1)
Królowie i władcy
(1)
Kultura polityczna
(1)
Leeming, Henry
(1)
Lewica (nauki polityczne)
(1)
Literatura klasyczna
(1)
Literatura litewska
(1)
Subject: work
Biblia
(1)
Ziemia obiecana
(1)
Subject: time
1601-
(7)
1501-
(6)
1701-
(5)
1801-
(4)
1901-
(3)
Subject: place
Polska
(9)
Austria
(1)
Austro-W─Ögry
(1)
Europa
(1)
Francja
(1)
Grecja
(1)
Kraje słowiańskie
(1)
Krak├│w (Polska)
(1)
Małopolska (Polska ; region)
(1)
Polska.648
(1)
Szwecja
(1)
Tatry (Polska ; g├│ry)
(1)
Wrocław
(1)
Zakopane (Polska ; region)
(1)
Zakopane (Polska)
(1)
┼Ül─ůsk (Polska ; region)
(1)
┼Ül─ůsk (region)
(1)
Genre/Form
Katalogi wydawnicze
(19)
Poezja religijna polska
(4)
Wydawnictwa popularne
(4)
Nadbitki i odbitki
(2)
Pie┼Ťni religijne polskie
(2)
Biografia
(1)
Dzienniki
(1)
Dzienniki intymne polskie
(1)
Ksi─Öga pami─ůtkowa
(1)
Poezja elegijna polska
(1)
Poezja polska
(1)
Słownik
(1)
250 results Filter
No cover
Book
In basket
Autor: Andics Hellmut (1922- ).
Tytuł: Kobiety Habsburgów / Hellmut Andics ; przekład i komentarz Jerzy Serczyk.
Adres wydawniczy: Wrocław : Ossolineum, 1991.
Opis fizyczny: 339 stron, [32] stron tablic ; 24 cm.
Uwaga: Indeks.
Temat: Habsburgowie (dynastia).
Temat: Kr├│lowe.
Temat: Kobiety.
Temat: Królowie i władcy.
Temat: Austria.
Gatunek, rodzaj, forma: Biografia
Hasło dodatkowe: Serczyk Jerzy (1927-2006).
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
ISBN: 83-04-03751-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 93690 II
No cover
Book
In basket
Autor: Bajerowa Irena (1921-2010).
Tytuł: Wpływ techniki na ewolucję języka polskiego / Irena Bajerowa ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków ; Gdańsk : Ossolineum, 1980.
Opis fizyczny: 64 strony ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, nr 309
Temat: J─Özyk polski - historia - wydawnictwa popularne.
Temat: Technika i cywilizacja - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-04-00723-1
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/309
No cover
Book
In basket
Autor: Barta Janusz (1947- ).
Tytuł: Programy komputerowe i prawo / Janusz Barta i Ryszard Markiewicz ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1991.
Opis fizyczny: 91,[1] strona ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, nr 438
Temat: Oprogramowanie - prawo - Polska.
Hasło dodatkowe: Markiewicz Ryszard (1948- ).
ISBN: 83-04-03907-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/438
No cover
Book
In basket
Autor: Bednarski Michał (1944- ).
Tytuł: Łacina potoczna / Michał Bednarski ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1981.
Opis fizyczny: 62,[2] strony ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, Nr 341
Temat: Jezyk łaciński ludowy - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-04-00869-6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/341
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Urz─Ödnicy Dawnej Rzeczypospolitej XII-XVIII wieku : spisy. Tom 1 Wielkopolska (Wojew. pozna┼äskie i kaliskie) / oprac. Maria Bieli┼äska, Antoni G─ůsiorowski i Jerzy ┼üojko; pod redakcj─ů Antoniego G─ůsiorowskiego ; PAN Biblioteka K├│rnicka. Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1985.
Opis fizyczny: 207 stron ; 21 cm.
Temat: Urz─Ödnicy - Wielkopolska - spisy.
Hasło dodatkowe: Bielińska Maria (1918- ).
Has┼éo dodatkowe: G─ůsiorowski Antoni (1932- ).
Hasło dodatkowe: Łojko Jerzy (1948- ).
ISBN: 83-04-01815-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 88803 II/1.1
No cover
Book
In basket
Autor: Bielińska Maria (1918- ).
Tytu┼é: Urz─Ödnicy wielkopolscy XII-XV wieku : spisy / oprac. Maria Bieli┼äska, Antoni G─ůsiorowski, Jerzy ┼üojko ; pod redakcj─ů Antoniego G─ůsiorowskiego ; Polska Akademia Nauk. Biblioteka K├│rnicka. Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1985.
Opis fizyczny: 207 stron ; 21 cm.
Seria: Urzędnicy dawnej Rzeczypospolitej XII-XVIII wieku. Wielkopolska (województwa poznańskie i kaliskie) z. 1
Seria: Urz─Ödnicy dawnej Rzeczypospolitej XII-XVIII wieku t. 1
Uwaga: Numeracja ser. gł. : T.1.
Temat: Funkcjonariusze - Polska - Wielkopolska (region) - ┼Ťredniowiecze - spisy.
Hasło dodatkowe: Łojko Jerzy (1948- ).
Has┼éo dodatkowe: G─ůsiorowski Antoni (1932- ).
Hasło dodatkowe: Zakład Narodowy im. Ossolińskich. Wydawnictwo.
ISBN: 83-04-01815-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - ksi─Ögozbi├│r podr─Öczny
Copies are only available in the library: sygn. 93747 II/1.1 PC (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Urz─Ödnicy dawnej Rzeczypospolitej XII-XVIII wieku : spisy. Tom 1, zeszyt 2, Wielkopolska (Wojew├│dztwa pozna┼äskie i kaliskie) Urz─Ödnicy wielkopolscy XVI-XVIII wieku / oprac. Adam Bieniaszewski ; pod redakcj─ů Antoniego G─ůsiorowskiego ; PAN Biblioteka K├│rnicka. Instytut Historii.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1987.
Opis fizyczny: 242 strony ; 21 cm.
Temat: Urz─Ödnicy - Wielkopolska - spisy.
Hasło dodatkowe: Bieniaszewski Adam.
Has┼éo dodatkowe: G─ůsiorowski Antoni (1932- ).
ISBN: 83-04-02561-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 88803 II/1.2
No cover
Book
In basket
Autor: Biskup Marian.
Tytuł: Regesta Copernicana : (calendar of Copernicus` papers) / Marian Biskup ; PAN. Zakład Historii Nauki i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1973.
Opis fizyczny: 237, [3] strony : ilustracje ; 25 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 8
Temat: Kopernik Mikołaj (1473-1543) - biografie - źródła.
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/8
No cover
Book
In basket
Autor: Bochenek-Franczakowa Regina (1947- ).
Tytuł: George Sand / Regina Bochenek-Franczakowa ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1981.
Opis fizyczny: 48 stron ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, Nr 344
Temat: Sand George (1804-1876) - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-04-00846-7
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/344
No cover
Book
In basket
Autor: Bogucka Maria (1929-2020).
Tytuł: Bona Sforza / Maria Bogucka.
Wydanie: Wydanie 2 uzupełnione.
Adres wydawniczy: Wrocław : Ossolineum, 1998.
Opis fizyczny: 288, [4] strony, [9] kart : ilustracje ; 21 cm.
Temat: Bona Sforza (kr├│lowa Polski ; 1493-1557).
ISBN: 83-04-04407-2
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95084 II
No cover
Book
In basket
Autor: Bogusz J├│zef (1904-1993).
Tytuł: Profesorowie Wydziału Lekarskiego UJ jako uczeni i żołnierze ruchu oporu / Józef Bogusz, Bronisław Mach i Zdzisław Marek ; PAN Oddział w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław : Ossolineum, 1981.
Opis fizyczny: 54, [2] strony ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, nr 348
Temat: Olbrycht Jan S. (1899-1968).
Temat: Rutkowski Maksymilian (1867-1947).
Temat: Kostrzewski J├│zef Karol (1883-1959).
Temat: Uniwersytet Jagielloński - ciało pedagogiczne - 1900-1945.
Temat: Wojna ┼Ťwiatowa (1939-1945).
Hasło dodatkowe: Mach Bronisław.
Hasło dodatkowe: Marek Zdzisław (1924-2015).
Hasło dodatkowe: Aleksandrowicz Julian (1908-1988).
ISBN: 83-04-00943-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/348
No cover
Book
In basket
Autor: Burchardt Jerzy.
Tytu┼é: Kosmologia i psychologia Witelona / Jerzy Burchardt ; PAN. Zak┼éad Historii Nauki, O┼Ťwiaty i Techniki. Zak┼éad Bada┼ä Kopernika┼äskich.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1991.
Opis fizyczny: 206 stron : ilustracje ; 24,5 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 30
Temat: Witelo (około 1230-około 1280).
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
ISBN: 83-04-03666-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/30
No cover
Book
In basket
Autor: Burchardt Jerzy.
Tytu┼é: List Witelona do Ludwika we Lw├│wku ┼Ül─ůskim : Problematyka teoriopoznawcza, kosmologiczna i medyczna / Jerzy Burchardt ; PAN. Zak┼éad Historii Nauki, O┼Ťwiaty i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1979.
Opis fizyczny: 225 stron ; [8] kart tablic : ilustracje ; 24,5 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 19
Temat: Witelo (około 1230-około 1280).
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
ISBN: 83-04-00262-0
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/19
No cover
Book
In basket
Autor: Ciara Stefan (1949- ).
Tytuł: Senatorowie i dygnitarze koronni w drugiej połowie XVII wieku / Stefan Ciara ; Polskie Towarzystwo Historyczne.
Adres wydawniczy: Wrocław ; Warszawa ; Kraków : Ossolineum, 1990.
Opis fizyczny: 202,[2] strony, il., tab. ; 24 cm.
Temat: senatorowie
Temat: historia Polski
ISBN: 83-04-03339-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 94580 II
No cover
Book
In basket
Autor: Czarkowski Jan (1910-1995).
Tytu┼é: Dylematy i drogi wyboru wizji ┼Ťwiata / Jan Czerkowski ; PAN Oddzia┼é w Krakowie.
Adres wydawniczy: Wrocław i in. : Ossolineum, 1981.
Opis fizyczny: 52 strony ; 18 cm.
Seria: Nauka dla wszystkich, Nr 339
Temat: Prognozy gospodarcze - 1970-2000 - wydawnictwa popularne.
ISBN: 83-04-00816-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 81960 I/339
No cover
Book
In basket
Tytuł: Colloquia Copernicana III : Proceedings of the Joint Symposium of the IAU and the IUHPS, cosponsored by the IAHS Astronomy of Copernicus and its Background Toruń 1973 ; PAN. Zakład Historii Nauki i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1975.
Opis fizyczny: 209, [3] strony : ilustracje ; 24,5 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 13
Temat: Kopernik Mikołaj (1473-1543) - konferencje.
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/13
No cover
Book
In basket
Tytuł: Colloquia Copernicana IV ; PAN. Zakład Historii Nauki i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1975.
Opis fizyczny: 246, [2] strony : ilustracje ; 24,5 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 14
Temat: Kopernik Mikołaj (1473-1543) - konferencje.
Temat: Astronomia.
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/14
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Science and history : Studies in honor of Edward Rosen ; PAN. Instytut Historii Nauki O┼Ťwiaty i Techniki.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1978.
Opis fizyczny: 553, [3] strony : ilustracje ; 24,5 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 16
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/16
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Thomae de Wratislavia Practica medicinalis : A Critical Edition of the Practica medicinalis of Thomas of Wroc┼éaw, Premontre Bishop of Sarepta (1297- c.1378) / zebra┼é Theodore James Antry ; PAN. Zak┼éad Historii Nauki, O┼Ťwiaty i Techniki. Zak┼éad Bada┼ä Kopernika┼äskich.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1989.
Opis fizyczny: 518 stron; [7] k.tabl. : ilustracje ; 24,5 cm.
Seria: Studia Copernicana (Zakład Historii Nauki i Techniki Polskiej Akademii Nauk, red. Paweł Czartoryski) ; 27
Temat: Thomas de Wratislavia (1297-około 1378).
Hasło dodatkowe: Czartoryski Paweł (1924-1999).
Hasło dodatkowe: Antry Theodore James.
ISBN: 83-04-02678-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 80531 II/27
No cover
Book
In basket
Autor: Długosz-Kurczabowa Krystyna (1940-2016).
Tytuł: Apelatywizacja biblijnych nazw własnych w języku polskim / Krystyna Długosz-Kurczabowa ; PAN. Komitet Językoznawstwa.
Adres wydawniczy: Wrocław [i in.] : Ossolineum, 1990.
Opis fizyczny: 90 stron ; 24 cm.
Seria: Prace Onomastyczne (PAN), [Nr] 34
Temat: Imiona biblijne.
Temat: Onomastyka.
ISBN: 83-04-03563-4
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 93553 II
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again