Sortowanie
Źródło opisu
Biblioteka Muzeum Narodowego
(3)
Forma i typ
Książki
(3)
Dostępność
dostępne
(3)
Placówka
Magazyn
(3)
Autor
Babik Wiesław (1956- ). Ekologia informacji w projektowaniu edukacyjnej przestrzeni informacyjnej
(1)
Bajer Jakub. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników
(1)
Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży
(1)
Batorowska Hanna. Umiejętność strukturalizacji treści przez podmiot uczący się
(1)
Bańdo Adam Andrzej. Techniki prezentowania informacji - przygotowanie studentów informacji naukowej i bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie do realizacji multimedialnych form informacji bibliotecznej
(1)
Bichta Ewa. Stypa
(1)
Bikowska Katarzyna. Funkcjonalność komunikatów na Facebooku - analiza profili bibliotek uniwersyteckich w Polsce
(1)
Cyrklaff-Gorczyca Magdalena. Grywalizacja jako metoda komunikacji i edukacji
(1)
Dobrogowska-Schlebusch Ewa. Metodologia badania potrzeb informacyjnych nieformalnych opiekunów osób chorych lub niepełnosprawnych
(1)
Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe?
(1)
Gajda Jarosław (bibliotekarstwo). Dobre praktyki w otwartym publikowaniu książek naukowych podręczników i czasopism na Politechnice Lubelskiej
(1)
Gmiterek Grzegorz. Tworzenie wystaw cyfrowych w praktyce
(1)
Grabowska Danuta (bibliotekarstwo). Bibliotekarz systemowy architektem informacji
(1)
Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole
(1)
Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań
(1)
Hoły Joanna. Biblioteka cyfrowa Zygmunta Wróblewskiego jako przykład skatalogowanego fragmentu Internetu
(1)
Janas Magdalena. Aspekt emocjonalny obsługi użytkowników bibliotek akademickich
(1)
Kamińska-Czubała Barbara (1955- )
(1)
Kamińska-Czubała Barbara (1955- ). Projektowanie informacji w perspektywie nauki o informacji i praktyki informacyjnej
(1)
Kamler Anna
(1)
Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa
(1)
Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe inskrypcje sentencje i sposób dekoracji
(1)
Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym
(1)
Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków
(1)
Korzystka Beata. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników
(1)
Krasińska Barbara. Przestrzeń informacyjna w plakacie
(1)
Krupa Zenona. Usatysfakcjonowany czy sfrustrowany użytkownik biblioteki ( na przykładzie Biblioteki Uniwersytetu Rzeszowskiego)
(1)
Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku)
(1)
Matczuk Ewa (1970- ). Działalność publikacyjna bibliotekarzy wyższych uczelni technicznych w Polsce
(1)
Milc Piotr. Emotikony czyli emocje w dwóch znakach
(1)
Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole
(1)
Morawiec Barbara Maria. Projektowanie informacji i identyfikacja wizualna bibliotek na przykładzie polskich biblioblogów na platformie Blogger
(1)
Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej
(1)
Niedźwiecka-Ambroziak Julita. Wyszukiwarki wizualne - wizualizacja wyników poszukiwań informacyjnych w Internecie i bibliotekach
(1)
Nowicki Ryszard. Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery
(1)
Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół
(1)
Ober Krzysztof. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników
(1)
Ochmański Mikołaj. Tworzenie wystaw cyfrowych w praktyce
(1)
Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów
(1)
Pichola Monika. Biblioteka Uniwersytetu Łódzkiego w przestrzeni edukacyjno-kulturalnej XXI wieku - między tradycją a nowoczesnością
(1)
Pielat Aleksandra. Biblioteka Uniwersytetu Łódzkiego w przestrzeni edukacyjno-kulturalnej XXI wieku - między tradycją a nowoczesnością
(1)
Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina
(1)
Pietrzkiewicz Dorota
(1)
Piotrowska Ewa (bibliotekarstwo)
(1)
Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej
(1)
Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta
(1)
Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności
(1)
Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty
(1)
Seroka Katarzyna
(1)
Seroka Katarzyna. Przy kartach książce i obiedzie
(1)
Sikora Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu
(1)
Skórka Stanisław (1970- )
(1)
Skórka Stanisław (1970- ). Projektowanie informacji w perspektywie nauki o informacji i praktyki informacyjnej
(1)
Sliwka Roman. Czeskie gotowanie
(1)
Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu
(1)
Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole
(1)
Walczak-Niewiadomska Agata (1977- ). Usługi informacyjne i edukacyjne dla rodziców w polskich bibliotekach dziecięcych
(1)
Wichman Jadwiga. Biblioteka cyfrowa Zygmunta Wróblewskiego jako przykład skatalogowanego fragmentu Internetu
(1)
Wrona Grażyna
(1)
Wrona Grażyna. O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych
(1)
Wójcik Ewa
(1)
Wójcik Ewa. O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego - czasopisma półuczone w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia
(1)
Zając Renata M. (1965- )
(1)
Zając Renata M. (1965- ). Aspekt emocjonalny obsługi użytkowników bibliotek akademickich
(1)
Zając Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
(1)
Świtała-Trybek Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(3)
Kraj wydania
Polska
(3)
Język
polski
(3)
Temat
Bibliotekarstwo
(1)
Czasopisma popularno-naukowe polskie
(1)
Informacja naukowa
(1)
Internet
(1)
Kucharstwo
(1)
Kuchnia
(1)
Kuchnia europejska
(1)
Kuchnia japońska
(1)
Kuchnia polska
(1)
Kultura stołu
(1)
Multimedia
(1)
Nauka
(1)
Przepisy kulinarne
(1)
Społeczeństwo informacyjne
(1)
Temat: czas
1701-
(1)
1801-
(1)
1901-
(1)
2001-0
(1)
Gatunek
Materiały konferencyjne
(1)
3 wyniki Filtruj
Książka
W koszyku
(Prace Monograficzne / Uniwersytet Pedagogiczny im. Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie, ISSN ISSN 0239-6025 ; 872)
Bibliogr. s. 279-287. Indeksy.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 33171/1 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autor
Kamler Anna. Pietrzkiewicz Dorota. Seroka Katarzyna. Barbarzak Dawid. Królik po hiszpańsku w staropolskich diariuszach podróży Bichta Ewa. Stypa Drzał-Sierocka Aleksandra. Jedzenie taśmowe? Grzejszczak Łukasz. Przy wspólnym stole Has-Tokarz Anita. Książka kucharska dla dzieci jako zjawisko kulturowe i przedmiot badań Kamler Anna. Polskie biesiady w relacji szwacjarskiego nauczyciela Henryka Wolfa Kilijańska Alicja. Polskie łyżki manierystyczne i barokowe: znaki własnościowe, inskrypcje, sentencje i sposób dekoracji Korczyńska-Derkacz Małgorzata. Nie tylko o jedzeniu - karta z historii polskich restauratorów i właścicieli kawiarń oraz ich pracowników w okresie międzywojennym Kordzińska-Nawrocka Iwona. Wielowymiarowość washoku - tradycyjnej kuchni Japończyków Kuźmina Dariusz (1964- ). W refektarzu u jezuitów (XVI-XVII wieku) Milewska Monika (1972- ). Milion paryżan przy jednym stole Nawrocka Monika. Rola chakaiseki - zestawu potraw towarzyszących ceremonii herbaty w japońskiej kulturze kulinarnej Nowicki Ryszard. "Młode pawie podano bardzo ornamentacyjnie", czyli o spożywaniu posiłków przez wyższe sfery Noworyta-Kuklińska Bożena. Opuszczony stół Otwinowska Dorota (1973- ). W gościnie u Chodkiewiczów Pietrzak-Thebault Joanna. Na obiedzie u Truffaldina Prorok Katarzyna. Marchew w języku i kulturze ludowej Przymuszała Lidia. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu Pugacewicz Iwona H. Szkolny wymiar gastronomii Wielkiej Emigracji, czyli jak jadali batigniolczycy na co dzień i od święta Rembiszewska Dorota Krystyna (1967- ). Nazwy kulinarnych produktów tradycyjnych jako świadectwo językowej lokalności Rzepka Anna. Obyczaje kulinarne na portugalskim dworze królewskim doby baroku: między tradycjami iberyjskimi a innowacjami z Francji - wybrane aspekty Seroka Katarzyna. Przy kartach, książce i obiedzie Sliwka Roman. Czeskie gotowanie Sikora Kazimierz (1959- ). Grzeczność polskiego stołu Staniów Bogumiła. Pierniki z Bullerbyn i przepisy gwiazd futbolu... Świtała-Trybek Dorota. Na beztydzień i od święta - o tradycyjnych zupach w śląskim menu Tymochowicz Mariola. Zachowania etykietalne przy chłopskim stole Wójcik Ewa. "O obowiązku człowieka zachowania zdrowia swego" - czasopisma "półuczone" w propagowaniu zasad zdrowego trybu życia Wrona Grażyna. "O wszystkich pokarmach i napojach do utrzymania życia i zdrowia traktować będę" : nakazy i zakazy żywieniowe w XIX-wiecznych czasopismach popularnonaukowych Zając Renata M. (1965- ). Promocja zdrowego odżywiania w polskich czasopismach popularnonaukowych dwudziestolecia międzywojennego
Indeks R0: BMNK
Bibliogr. w przypisach.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 32514 (1 egz.)
Książka
W koszyku
Autor
Kamińska-Czubała Barbara (1955- ). Piotrowska Ewa (bibliotekarstwo). Skórka Stanisław (1970- ). Babik Wiesław (1956- ). Ekologia informacji w projektowaniu edukacyjnej przestrzeni informacyjnej Bajer Jakub. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników Bańdo Adam Andrzej. Techniki prezentowania informacji - przygotowanie studentów informacji naukowej i bibliotekoznawstwa Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie do realizacji multimedialnych form informacji bibliotecznej Batorowska Hanna. Umiejętność strukturalizacji treści przez podmiot uczący się Bikowska Katarzyna. Funkcjonalność komunikatów na Facebooku - analiza profili bibliotek uniwersyteckich w Polsce Cyrklaff-Gorczyca Magdalena. Grywalizacja jako metoda komunikacji i edukacji Dobrogowska-Schlebusch Ewa. Metodologia badania potrzeb informacyjnych nieformalnych opiekunów osób chorych lub niepełnosprawnych Gajda Jarosław (bibliotekarstwo). Dobre praktyki w otwartym publikowaniu książek naukowych, podręczników i czasopism na Politechnice Lubelskiej Gmiterek Grzegorz. Tworzenie wystaw cyfrowych w praktyce Grabowska Danuta (bibliotekarstwo). Bibliotekarz systemowy architektem informacji Hoły Joanna. Biblioteka cyfrowa Zygmunta Wróblewskiego jako przykład skatalogowanego fragmentu Internetu Janas Magdalena. Aspekt emocjonalny obsługi użytkowników bibliotek akademickich Kamińska-Czubała Barbara (1955- ). Projektowanie informacji w perspektywie nauki o informacji i praktyki informacyjnej Korzystka Beata. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników Krasińska Barbara. Przestrzeń informacyjna w plakacie Krupa Zenona. Usatysfakcjonowany czy sfrustrowany użytkownik biblioteki ( na przykładzie Biblioteki Uniwersytetu Rzeszowskiego) Matczuk Ewa (1970- ). Działalność publikacyjna bibliotekarzy wyższych uczelni technicznych w Polsce Milc Piotr. Emotikony, czyli emocje w dwóch znakach Morawiec Barbara Maria. Projektowanie informacji i identyfikacja wizualna bibliotek na przykładzie polskich biblioblogów na platformie Blogger Niedźwiecka-Ambroziak Julita. Wyszukiwarki wizualne - wizualizacja wyników poszukiwań informacyjnych w Internecie i bibliotekach Ober Krzysztof. Jak Biblioteka Politechniki Poznańskiej wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom swoich Czytelników Ochmański Mikołaj. Tworzenie wystaw cyfrowych w praktyce Pichola Monika. Biblioteka Uniwersytetu Łódzkiego w przestrzeni edukacyjno-kulturalnej XXI wieku - między tradycją a nowoczesnością Pielat Aleksandra. Biblioteka Uniwersytetu Łódzkiego w przestrzeni edukacyjno-kulturalnej XXI wieku - między tradycją a nowoczesnością Skórka Stanisław (1970- ). Projektowanie informacji w perspektywie nauki o informacji i praktyki informacyjnej Walczak-Niewiadomska Agata (1977- ). Usługi informacyjne i edukacyjne dla rodziców w polskich bibliotekach dziecięcych Wichman Jadwiga. Biblioteka cyfrowa Zygmunta Wróblewskiego jako przykład skatalogowanego fragmentu Internetu Zając Renata M. (1965- ). Aspekt emocjonalny obsługi użytkowników bibliotek akademickich
Indeks R0: BMNK
Materiały z konferencji: Uniwersytet Pedagogiczny im. KEN, Kraków, 21-22 maja 2015 r.
Bibliogr. przy ref.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Magazyn
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. II 33194 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej