Form of Work
Ksi─ů┼╝ki
(21)
Mapy
(1)
Status
unknown
(20)
available
(1)
unavailable
(1)
Branch
Czytelnia - zbiory z magazynu
(22)
Author
Baranowski Henryk (1920-2011).
(2)
Jasiakiewicz Wojciech (1954- ).
(2)
Rosset Tomasz Feliks de (1958- ).
(2)
Tondel Janusz (1946- ).
(2)
Tylicki Jacek (1962- ).
(2)
Baranowska Zofia (bibliograf).
(1)
Czacharowski Antoni (1931-2015).
(1)
Czaja Roman (1960- ).
(1)
Czaja Stefan (1943-2003).
(1)
Goławska Jolanta.
(1)
Jab┼éo┼äska El┼╝bieta (1958- ).
(1)
Jachowicz Olga.
(1)
Karpus Zbigniew (1954- ).
(1)
Kozie┼é Zenon (1958- ).
(1)
Krotofil Maciej (1970- ).
(1)
Murawska Danuta.
(1)
Nietyksza Maria (1936-2017).
(1)
Nieuwa┼╝ny Andrzej (1960-2015).
(1)
Nowak Zenon Hubert (1934-1999).
(1)
Olszewska-Świetlik Justyna.
(1)
Porazinski Jaros┼éaw (1950- ).
(1)
Radzimi┼äski Andrzej (1958- ).
(1)
Rezmer Waldemar (1949- ).
(1)
Skowro┼äski Andrzej R. (1949- ).
(1)
Smoli┼äski Aleksander (1964- ).
(1)
Struty┼äska Maria (1952- ).
(1)
Szczepańska Magdalena (psychologia).
(1)
Wiszka Emilian (1940-2014).
(1)
Year
2000 - 2009
(12)
1990 - 1999
(9)
1980 - 1989
(1)
Country
Poland
(22)
Language
Polish
(22)
Subject
Inkunabuły
(2)
Kolekcjonerzy i kolekcje
(2)
Rysunek
(2)
Sztuka
(2)
Biblioteka K├│rnicka
(1)
Biblioteka Uniwersytecka (Toruń)
(1)
Biblioteki
(1)
Biblioteki akademickie
(1)
Biblioteki naukowe
(1)
Kobiety
(1)
Ksi─ů┼╝ki
(1)
LIBRARIUS
(1)
Ludno┼Ť─ç miejska
(1)
Malarstwo tablicowe gotyckie
(1)
Opinia publiczna
(1)
Polacy
(1)
Pomoc państwa dla bibliotek
(1)
Propaganda polska
(1)
Rodzina
(1)
R─Ökopisy
(1)
Socjologia miasta
(1)
Stare druki
(1)
Szlachta
(1)
Ukraińcy
(1)
Uniwersytet Stefana Batorego (Wilno)
(1)
Uniwersytety i uczelnie
(1)
Więzi społeczne
(1)
Wojna północna (1700-1721)
(1)
Wojny napoleońskie (1800-1815)
(1)
Wyższe Seminarium Duchowne Diecezji Pelplińskiej
(1)
Subject: time
1801-
(4)
1901-
(2)
1501-
(1)
1601-
(1)
1701-
(1)
Subject: place
Polska
(6)
Gdańsk (Polska)
(2)
Wielka Brytania
(2)
Elbl─ůg (Polska ; region)
(1)
Elbl─ůg (Polska)
(1)
Gdańsk (Polska ; region)
(1)
Toruń (Polska)
(1)
Wilno (Litwa)
(1)
Genre/Form
Atlasy historyczne
(1)
Czasopisma ukraińskie
(1)
Katalog zbior├│w
(1)
23 results Filter
Authority data
Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy. (hasło formalne)
Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy. (hasło przedmiotowe)
(nazwa późniejsza) zob. też Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Wydawnictwo Naukowe. (hasło przedmiotowe)
(nazwa późniejsza) zob. też Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Wydawnictwo Naukowe. (hasło formalne)
Nieużywane formy hasła: Dział Wydawnictw Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. ; Dział Wydawnictw UMK. ; Wydaw. Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. ; Dział Wydawniczy Uniwersytetu Mikołaja Kopernika. ; Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika.
Dział Wydawniczy Uniwersytetu Mikołaja Kopernika powst. w 1967. Od 2007 Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Mikołaja Kopernika.
No cover
Book
In basket
Autor: Jabłońska Elżbieta (1958- ).
Tytu┼é: Biblioteka K├│rnicka skarbnic─ů zbior├│w Dzia┼éy┼äskich i Zamoyskich : ocena stanu zachowania starodruk├│w i r─Ökopis├│w z XIX/XX wieku : problemy konserwacji i restauracji / El┼╝bieta Jab┼éo┼äska.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2005.
Opis fizyczny: 272 strony : ilustracje ; 24 cm.
Seria: Rozprawy Habilitacyjne - Uniwersytet Mikołaja Kopernika
Uwaga: Bibliografia na stronach 259-266.
Uwaga: Streszczenie angielskie, niemieckie.
Temat: Biblioteka K├│rnicka - historia.
Temat: Stare druki - konserwacja i restauracja - Polska.
Temat: R─Ökopisy - konserwacja i restauracja - Polska.
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Wydawnictwo Naukowe.
Hasło dodatkowe - miejsce publikacji: Polska Toruń.
ISBN: 83-231-1874-4
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 116728 II
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 94644 II
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 115233 II
No cover
Book
In basket
Autor: Olszewska-Świetlik Justyna.
Tytuł: Technologia i technika gdańskiego malarstwa tablicowego drugiej połowy XV wieku / Justyna Olszewska-Świetlik ; Uniwersytet Mikołaja Kopernika.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2005.
Opis fizyczny: 405 stron, [1] karta tablic : ilustracje, rysunki kolorowe, fotografie ; 24 cm.
Seria: Rozprawy Habilitacyjne - Uniwersytet Mikołaja Kopernika
Uwaga: Bibliografia na stronach 281-299.
Uwaga: Streszczenie w j─Özyku angielskim.
Temat: Malarstwo tablicowe gotyckie - Polska - Gdańsk - techniki.
Temat: Gdańsk (Polska ; region).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
Hasło dodatkowe - miejsce publikacji: Polska Toruń.
ISBN: 83-231-1821-3
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 116312 II
No cover
Book
In basket
Autor: Porazinski Jarosław (1950- ).
Tytuł: Epiphania Poloniae : orientacje i postawy polityczne szlachty polskiej w dobie wielkiej wojny północnej (1702-1710) / Jarosław Porazinski.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 1999.
Opis fizyczny: 217, [1] strona ; 24 cm.
Uwaga: Bibliografia na stronach [196]-201. Indeks.
Uwaga: Streszczenie niemieckie.
Temat: Szlachta - Polska - postawy - 18 w.
Temat: Szlachta - dzia┼éalno┼Ť─ç polityczna - Polska - 18 w.
Temat: Wojna północna (1700-1721) - opinia publiczna polska.
Temat: Polska - 1697-1733 (August II Mocny).
Temat: Polska - polityka i rz─ůdy - 1572-1763.
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
Hasło dodatkowe - miejsce publikacji: Polska Toruń.
ISBN: 83-231-1104-9
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95389 II
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 93878 II/1
No cover
Book
In basket
Autor: Tylicki Jacek (1962- ).
Tytuł: Rysunek gdański ostatniej ćwierci XVI i pierwszej połowy XVII wieku / Jacek Tylicki.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2005.
Opis fizyczny: 288, LX stron : ilustracje(w tym kolorowe) ; 30 cm.
Uwaga: Bibliografia na stronach 247-263. Indeksy.
Uwaga: Streszczenie angielskie.
Temat: Rysunek - Polska - Gdańsk - 16 w.
Temat: Rysunek - Polska - Gdańsk - 17 w.
Temat: Gdańsk (Polska).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
ISBN: 83-231-1856-6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 116179 III
No cover
Book
In basket
Autor: Tylicki Jacek (1962- ).
Tytuł: Rysunek gdański ostatniej ćwierci XVI i pierwszej połowy XVII wieku / Jacek Tylicki.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2005.
Opis fizyczny: 288, LX strony : ilustracje (w tym kolorowe) ; 30 cm.
Uwaga: Bibliografia na stronach 247-263. Indeksy.
Uwaga: Streszczenie angielskie.
Temat: Rysunek - Polska - Gdańsk - 16 w.
Temat: Rysunek - Polska - Gdańsk - 17 w.
Temat: Gdańsk (Polska).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
ISBN: 83-231-1856-6
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 116180 III
No cover
Book
In basket
Autor: Biblioteka Uniwersytecka (Toruń).
Tytuł: Katalog inkunabułów Biblioteki Uniwersyteckiej w Toruniu / opracowanie Maria Strutyńska ; Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 1995.
Opis fizyczny: 205 stron : 1 ilustracja, faksymile (w tym kolorowe), fotografie ; 24 cm.
Seria: Wydawnictwa Jubileuszowe - Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń)
Uwaga: Wydawnictwa Jubileuszowe. - Wst─Öp r├│wnolegle polski, niemiecki.
Uwaga: Bibliografia na stronach 29-30, 201. Indeksy.
Temat: Biblioteka Uniwersytecka (Toruń) - katalogi.
Temat: Inkunabuły - Polska - Toruń - katalogi.
Hasło dodatkowe: Strutyńska Maria (1952- ).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
ISBN: 83-231-0597-9
Wersja elektroniczna: http://kpbc.umk.pl/publication/17906
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
There are copies available to loan: sygn. 94838 II PD (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Baranowski Henryk (1920-2011).
Tytuł: Bibliografia Wilna. T. 1, Uniwersytet Wileński 1579-1939 / Henryk Baranowski ; Uniwersytet Mikołaja Kopernika.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 1996.
Opis fizyczny: XV, [1], 331 stron ; 24 cm.
Uwaga: Wykaz wa┼╝niejszych wykorzystanych publikacji s. XIV-XV. Indeks.
Temat: Uniwersytet Stefana Batorego (Wilno) - bibliografia.
Temat: Uniwersytet Stefana Batorego (Wilno) - historia - bibliografia.
Temat: Uniwersytety i uczelnie - Polska - historia - bibliografia.
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
ISBN: 83-231-0701-7
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 94886 II/1
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95423 II
No cover
Book
In basket
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 94535 II
No cover
Book
In basket
Autor: Wiszka Emilian (1940-2014).
Tytuł: Prasa emigracji ukraińskiej w Polsce 1920-1939 / Emilian Wiszka.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2001.
Opis fizyczny: 324 strony, [38] stron tablic : ilustracje ; 24 cm.
Uwaga: Bibliografia na stronach 243-256. Indeksy.
Uwaga: Streszczenie angielskie i ukraińskie.
Temat: Ukraińcy - Polska - 1900-1945.
Gatunek, rodzaj, forma: Czasopisma ukraińskie - Polska - 1900-1945 - bibliografia adnotowana.
Gatunek, rodzaj, forma: Czasopisma ukraińskie - Polska - 1900-1945.
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
ISBN: 83-231-1299-1
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 116786 II
No cover
Map
In basket
Tytu┼é: Elbl─ůg / redakcja Antoni Czacharowski ; opracowanie historyczne Roman Czaja ; opracowanie kartograficzne Zenon Kozie┼é ; Uniwersytet Miko┼éaja Kopernika.
Dod. s. tyt.: Elbing
Adres wydawniczy: Toruń : Uniwersytet Mikołaja Kopernika, 1993.
Opis fizyczny: Teka ([16] stron, [11] kart tablic złożonych luzem) : ilustracje ; 50x35 cm.
Seria: Atlas historyczny miast polskich T. 1, Prusy Kr├│lewskie i Warmia z. 1
Uwaga: Rze┼║ba terenu: poziomice, kreskowanie, punkty wysoko┼Ťci, rysunek form krajobrazowych.
Uwaga: Bibliografia na stronie [15].
Uwaga: Tekst równolegle polski i przekład niemiecki.
Temat: Elbl─ůg (Polska) - wydawnictwa ilustrowane.
Temat: Elbl─ůg (Polska) - mapy.
Temat: Elbl─ůg (Polska) - historia.
Temat: Elbl─ůg (Polska) - widoki.
Temat: Elbl─ůg (Polska ; region) - mapy.
Gatunek, rodzaj, forma: Atlasy historyczne - 1990-.
Hasło dodatkowe: Czacharowski Antoni (1931-2015).
Hasło dodatkowe: Czaja Roman (1960- ).
Hasło dodatkowe: Kozieł Zenon (1958- ).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
Hasło dodatkowe - miejsce publikacji: Polska Toruń.
ISBN: 83-231-0477-8
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 118145 III
No cover
Book
In basket
Autor: Rosset Tomasz Feliks de (1958- ).
Tytu┼é: Polskie kolekcje i zbiory artystyczne we Francji w latach 1795-1919 : mi─Ödzy "Skarbnic─ů Narodow─ů" a galeri─ů sztuki / Tomasz F. de Rosset.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2005.
Opis fizyczny: 450 stron : ilustracje ; 23,5 cm.
Temat: Kolekcjonerzy i kolekcje - Polska - 1870-1914.
Temat: Kolekcjonerzy i kolekcje - Polska - 19 w.
Temat: Kolekcjonerzy i kolekcje - Francja - 1870-1914.
Temat: Kolekcjonerzy i kolekcje - Francja - 19 w.
Temat: Sztuka - kolekcje prywatne - Francja - 1870-1914.
Temat: Sztuka - kolekcje prywatne - Francja - 19 w.
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
Hasło dodatkowe - miejsce publikacji: Polska Toruń.
ISBN: 83-231-1845-0
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
All copies are currently on loan: sygn. 116425 II (1 egz.)
No cover
Book
In basket
Autor: Rosset Tomasz Feliks de (1958- ).
Tytu┼é: Polskie kolekcje i zbiory artystyczne we Francji w latach 1795-1919 : mi─Ödzy "Skarbnic─ů Narodow─ů" a galeri─ů sztuki / Tomasz F. de Rosset.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2005.
Opis fizyczny: 450 stron : ilustracje ; 23,5 cm.
Temat: Kolekcjonerzy i kolekcje - Polska - 1870-1914.
Temat: Kolekcjonerzy i kolekcje - Polska - 19 w.
Temat: Kolekcjonerzy i kolekcje - Francja - 1870-1914.
Temat: Kolekcjonerzy i kolekcje - Francja - 19 w.
Temat: Sztuka - kolekcje prywatne - Francja - 1870-1914.
Temat: Sztuka - kolekcje prywatne - Francja - 19 w.
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
Hasło dodatkowe - miejsce publikacji: Polska Toruń.
ISBN: 83-231-1845-0
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 116426 II
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Od armii komputowej do narodowej (XVI-XX w.) : [materia┼éy z konferencji naukowej "Od armii komputowej do narodowej (XVI-XX w.)", Toru┼ä, 26-27 pa┼║dziernika 1995 r.] / pod redakcj─ů Zbigniewa Karpusa, Waldemara Rezmera.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 1998.
Opis fizyczny: 442 strony, [12] stron tablic, [2] karty tablic złożonych : ilustracje, fotografie, plany, wykresy ; 24 cm.
Uwaga: Indeksy.
Uwaga: Jeden artyku┼é w j─Özyku rosyjskim. Spis tre┼Ťci tak┼╝e w j─Özyku angielskim.
Temat: Polska - historia wojskowa - konferencje.
Hasło dodatkowe: Karpus Zbigniew (1954- ).
Hasło dodatkowe: Rezmer Waldemar (1949- ).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
ISBN: 83-231-1011-5
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95325 II/1
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Od armii komputowej do narodowej (XVI-XX w.) : materia┼éy z Mi─Ödzynarodowej konferencji naukowej / pod redakcj─ů Macieja Krotofila, Aleksandra Smoli┼äskiego.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 2005.
Opis fizyczny: 671 stron : ilustracje ; 24 cm.
Seria: Dzieje militarne Polski i jej wschodnich s─ůsiad├│w od XVI do XX wieku ; T. 2
Uwaga: Tom 1 ukazał się pt.: Od armii komputowej do narodowej (XVI-XX w.). Toruń, 1998.
Uwaga: Materia┼éy z mi─Ödzynarodowej konferencji naukowej "Od armii komputowej do narodowej. Dzieje militarne Polski i jej wschodnich s─ůsiad├│w" Toru┼ä, grudzie┼ä 2003 r.
Uwaga: Indeksy.
Uwaga: Streszczenie angielskie.
Temat: Polska - stosunki wojskowe - Europa Wschodnia - historia - konferencje.
Temat: Polska - historia wojskowa - konferencje.
Hasło dodatkowe: Krotofil Maciej (1970- ).
Hasło dodatkowe: Smoliński Aleksander (1964- ).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
ISBN: 83-231-1898-1
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95325 II/2
No cover
Book
In basket
Tytu┼é: Kobieta i rodzina w ┼Ťredniowieczu i na progu czas├│w nowo┼╝ytnych / pod redakcj─ů Zenona Huberta Nowaka, Andrzeja Radzimi┼äskiego.
Adres wydawniczy: Toruń : Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, 1998.
Opis fizyczny: 191, [1] strona ; 24 cm.
Uwaga: Materiały z sesji naukowej, zorganizowanej z inicjatywy Instytutu Historii i Archiwistyki UMK, w dniach 10-11 kwietnia 1997 r.
Temat: Kobiety - Polska - ┼Ťredniowiecze - konferencje.
Temat: Kobiety - Polska - 1500-1800 - konferencje.
Temat: Rodzina - Polska - 1500-1800.
Temat: Rodzina - Polska - 1500-1800 - konferencje.
Hasło dodatkowe: Nowak Zenon Hubert (1934-1999).
Hasło dodatkowe: Radzimiński Andrzej (1958- ).
Hasło dodatkowe: Uniwersytet Mikołaja Kopernika (Toruń). Dział Wydawniczy.
ISBN: 83-231-0929-X
This item is available in one branch. Expand information to see details.
Czytelnia - zbiory z magazynu
Zapytaj bibliotekarza: sygn. 95443 II
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again