62064
No cover
Book
In basket
Tytuł: Książka kucharska powszechna do użytku w każdém gospodarstwie, wsparta na kilkuletniém doświadczeniu, sporządzenia wszystkich gatunków mięsnych i postnych potraw dla zdrowych, chorych i ozdrowiałych : zawieraiąca znaczny zbiór niezawodnych jasnych i doznanych przepisów do gotowania, duszenia, czyli dynsto-wania, pieczenia, i t.d. do smażenia owoców [...] z dodatkiem naybespiecznieyszego sposobu konserwowania wszystkich żywności przez suszenie, zaprawianie, beycowanie, nasolenie i wędzenie, prócz innych ważnych korzyści / [tł. Jan Julian Szczepański].
Adres wydawniczy: We Lwowie : Nakładem Franciszka Pillera, 1827.
Opis fizyczny: 451 stron, [1] karta tablic : ilustracje ; 20 cm.
Cytata bibliogr.: Estr. XIX w., 2, 510
Oprawa: Półpłótno brązowe.
Temat: Książki kucharskie - Polska - 19 w.
Gatunek, rodzaj, forma: Książki kucharskie [Typ publikacji]
Hasło dodatkowe: Szczepański Jan Julian (1796-1869).
Hasło dodatkowe: Piller Franciszek (około 1798-1871).
Availability:
Czytelnia - zbiory z magazynu
There are copies available to loan: sygn. 60743 II (1 egz.)
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again